Sayfa 607/992 İlkİlk ... 107507557597605606607608609617657707 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 4,849 - 4,856 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Son dakika haberi... ABD Ticaret Bakanlığı, kara listedeki Huawei'ye uygulanan ticari kısıtlamaların bazılarını 90 günlüğüne askıya aldığını açıkladı. Huawei bu süreçte, dünya çapındaki operasyonlarının etkilenmemesi için ABD'de üretilen bazı ürünleri satın almaya devam edebilecek. ABD, böylelikle Huawei teknolojisine dayanan bazı ürün ve hizmetlerin sekteye uğramasını engellemeyi amaçlıyor. Fakat Huawei, yeni ürün üretmek için ABD menşeli parça ve bileşenleri satın alamayacak

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Bi sabah bi KHK ile uyaniriz.. derler ki bilmem kac sayili turk parasini koruma kanununa ek olarak su kararname ile bankalardaki dovizler su kurdan TL ye cevrildi.. bireysel hesap sahipleri bundan boyle doviz hesabi acamayacaklar, doviz tutamayacaklar, sirketler ihracat ve ithalat yapiyorlarsa ozel izin alacaklar, ogrenci doviz transferleri merkez bankasi izni olacak ve belli bir siniri asamayacak... Ben bunlari 1970 lerin sonuna kadar yasadim... yani hayal urunu degil..
    Babamin (turizm isi yapardi) isyerindeki kasasinda 100 Mark ve biraz da dolar buldular diye dava acildigini bilirim.
    Kapikule'den okul gezisi icin cikarken otobus ile bize okulda dogrulugu durustlugu ogreten ogretmenlerimin ezile buzule dovizlerini iyi saklayin diye tembih ettiklerini de cok iyi hatirlarim.
    TC vatandaslarinin yilda 1 kere bazen de 2 yilda bir kere yurtdisina cikis hakki oldugunu, bunun icin gidip bir bankadan hakki olan 200 dolari aldigini, ihtiyaci olan ustunu de Kapalicarsi'dan karaborsa kurdan alip naylona sarip bir yerlere (ayakkabi, corap, pantolonun astari v.s) sokusturduklarini da cok cok iyi dun gibi hatirlarim.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bi sabah bi KHK ile uyaniriz.. derler ki bilmem kac sayili turk parasini koruma kanununa ek olarak su kararname ile bankalardaki dovizler su kurdan TL ye cevrildi.. bireysel hesap sahipleri bundan boyle doviz hesabi acamayacaklar, doviz tutamayacaklar, sirketler ihracat ve ithalat yapiyorlarsa ozel izin alacaklar, ogrenci doviz transferleri merkez bankasi izni olacak ve belli bir siniri asamayacak... Ben bunlari 1970 lerin sonuna kadar yasadim... yani hayal urunu degil..
    Babamin (turizm isi yapardi) isyerindeki kasasinda 100 Mark ve biraz da dolar buldular diye dava acildigini bilirim.
    Kapikule'den okul gezisi icin cikarken otobus ile bize okulda dogrulugu durustlugu ogreten ogretmenlerimin ezile buzule dovizlerini iyi saklayin diye tembih ettiklerini de cok iyi hatirlarim.
    TC vatandaslarinin yilda 1 kere bazen de 2 yilda bir kere yurtdisina cikis hakki oldugunu, bunun icin gidip bir bankadan hakki olan 200 dolari aldigini, ihtiyaci olan ustunu de Kapalicarsi'dan karaborsa kurdan alip naylona sarip bir yerlere (ayakkabi, corap, pantolonun astari v.s) sokusturduklarini da cok cok iyi dun gibi hatirlarim.

Syg,
    Bu kötümser senaryodan sıyrılmak için nasıl bir aksiyon almalıyız?

Hatırladığım kadarıyla oturma izni olmadan yurt dışı hesap açamıyorduk. Eurobond alsak TR eurobondu olmaması daha faydalı olsa gerek...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku

Hatırladığım kadarıyla oturma izni olmadan yurt dışı hesap açamıyorduk. Eurobond alsak TR eurobondu olmaması daha faydalı olsa gerek...
    Soruyu bireysel cozum olarak sormussunuz..
    Kolektif cozum icin umudunuzu kestiginizi dusunuyorum.
    Adim adim kacinilmaz sona gitttigimizi dusunmekteyim ben de.
    Yurtdisinda hesap olmasi heniuz kapi kapanmamis iken cozum olabilir tabii...
    Kapi kapandiktan sonra o da fayda etmez.
    Yabanci ulke eurobondlarini biz buradan alamiyoruz.
    Yurtdisi yatirim hesabi gerekir.
    Bu daha da ileri bir durum, yani once bir tasarruf hesabi, vadesiz hesap v.s acacaksiniz sonra size belki bir yatirim hesabi acarlar ama cok zor. Ben actiramadim mesela.. Adam vergi mukellefiyeti durumuna da bakiyor ve acamiyor.
    Syg,

5.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Soruyu bireysel cozum olarak sormussunuz..
    Kolektif cozum icin umudunuzu kestiginizi dusunuyorum.
    Adim adim kacinilmaz sona gitttigimizi dusunmekteyim ben de.
    Yurtdisinda hesap olmasi heniuz kapi kapanmamis iken cozum olabilir tabii...
    Kapi kapandiktan sonra o da fayda etmez.
    Yabanci ulke eurobondlarini biz buradan alamiyoruz.
    Yurtdisi yatirim hesabi gerekir.
    Bu daha da ileri bir durum, yani once bir tasarruf hesabi, vadesiz hesap v.s acacaksiniz sonra size belki bir yatirim hesabi acarlar ama cok zor. Ben actiramadim mesela.. Adam vergi mukellefiyeti durumuna da bakiyor ve acamiyor.
    Syg,
    Haklısınız biraz bencil bir soru oldu ama maalesef olmaz denilen her çoğu durum ile karşı karşıyayız.
    Diğer yandan yurt dışında hesap için genelde oturma izni istiyorlarmış.
    Bu yapılanlarla birlikte Türk Lirası her fiyattan pahalı gibi gelmeye başlıyor.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Haberler & Makro Ekonomi
    BDDK bireylerin 100 bin USD ve üzeri alımlarında T+1 kuralı getirdi
    BDDK bireylerin 100 bin USD ve üzeri alımlarında T+1 kuralı getirdi. Buna göre bireyler talep ettikleri 100 bin USD ve üzeri talepleri için TL karşılıklarını bir gün önce hesaplarına yatırıp ilgili döviz karşılığını ertesi gün alabilecekler. Düzenleyici bununla piyasadaki spekülatif hareketlerin önüne geçme ve talebi önceden görebilme amacını taşıyor.

Isyatirim

7. Ekonomist Dr. Atilla Yeşilada, Bakan Berat Albayrak’ın yaptığı açıklamaların piyasaları sakinleştiremediğinin altını çizerek, Albayrak’ın seçim sonrası görevden alınabileceğini iddia etti. Kaynak Yeniçağ: Atilla Yeşilada: “Berat Albayrak görevden alınabilirâ€

http://www.patronlardunyasi.com/habe...is-acti/220579

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Zeybekci'nin adi geciyormus...

Syg,

Sayfa 607/992 İlkİlk ... 107507557597605606607608609617657707 ... SonSon

Yer İmleri