Sayfa 352/1230 İlkİlk ... 252302342350351352353354362402452852 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,809 - 2,816 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Ben yaklasik 9 aydir bistteyim 15 hisseli porfoy yaptim bu yil temettulerimide aliyorum burda onemli olan araştırmak bilanco okumayı ögrenmek ve dogru hisseleri almak çok şükür bu türbülansta bile porföy yaklaşık %15 karda faiz maiz bana göre deyil sadece porföyü %20 altın 80 hissede tutuyorum.bana kalırsa faiz altın dolar yatırım deyildir yatırım demek elinde 10 lira varsa o 10 liranın degerini koruyup onu 11 lira yapmaktır altin 10 gr ya da dolar 10 dolar ise onu tutuyorsan 10 sene tutsanda isletmedikten sonra 10 gr ya da dolar olarak kalır. bankaya koymak ise kibarca ben senin yerine yatırım yaparım kazandıgımdanda sana ucundan veririm demektir yatırım eurobond bist ya da ticaretle olur bistte lot sayini temettu ile artirmak iyi bir yatirimdir sirkeye ortakligin artar.sokakta kime sorsan iyi isleyen bir dukkana ortak olmak ister bistte de yurt disinda da güzide hisseler var. herkez araştırıp kafasinda fiyat bicip alabilir nasil ki bir esya alirken pazarlik yapiyorsak bisttede fiyat sistiginde deyil dustugunde alirsaniz kazanırsınız uzun vadeci olmanın avantajida budur belli saglam hisseleri elinde tutan yatirimci artik hisseyi ve sirketi iyi tanir ne zaman almasi gerektigini ogrenir. kademeli alimlarla iyi bir kazanc oluşturabilir diye düşünüyorum ytd.

SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Portföyündeki hisseler için bilanço değerlendirmem,

Aksa: iyi
    Arçelik: iyi
    Brisa: kötü
    Cimsa: nötr
    Doas: nötr
    Deva: çok iyi
    Klimasan: çok iyi
    Petkim: iyi
    Pegasus: çok iyi
    Trkcm: nötr
    Toaso: iyi
    Ttrak: nötr
    Uluun: iyi
    Yünsa: kötü
    Çok iyi dediğim bilançolar kendini belli etmeye başladı... klimasan, deva ve Pegasus endekse göre çok iyi kazandırdılar... Yünsa da aşırı satıldığı için iyi bir tepki veriyor son bir haftadır.

Brisa yı portföyden çıkardım..,bir bilanço donemi daha bekleyebilirdim, ancak hissede son yaşanan yukarı aşağı %20 lik hareketler hoşuma gitmedi...7 seviyesi üzerinde kalıcı olursa tekrar takibe alırım.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Çok iyi dediğim bilançolar kendini belli etmeye başladı... klimasan, deva ve Pegasus endekse göre çok iyi kazandırdılar... Yünsa da aşırı satıldığı için iyi bir tepki veriyor son bir haftadır.

Brisa yı portföyden çıkardım..,bir bilanço donemi daha bekleyebilirdim, ancak hissede son yaşanan yukarı aşağı %20 lik hareketler hoşuma gitmedi...7 seviyesi üzerinde kalıcı olursa tekrar takibe alırım.
    sn cautionary, ortak hisselerimiz; aksa, arçelik, petkim, ttrak. farklı olarak algyo, eregl, thyao, ekgyo, sahol mevcut diğer hisselerim.

4. Çok ilginç sanki dejavu yaşıyorum...

Forumlarda ve twitterda borsacıların yazdıklarını okuduğumda Haziran 2008 deki borsa 34 bin civarındayken yazılan yorumların aynısını görüyorum.

"Çok ucuz, saldırın" tarzındaki yazılar...

Hımmm

Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    sn cautionary, ortak hisselerimiz; aksa, arçelik, petkim, ttrak. farklı olarak algyo, eregl, thyao, ekgyo, sahol mevcut diğer hisselerim.
    genelde banka hisse portföyümün ağırlıklı kısmını teşkil ederdi. bugün tek bir hissem yok. neden diye düşündüğümde ucuz bulmuyorum, yada diğer hisseleri daha ucuz, uygun buluyorum. yabancı sanki yükseliş için pozisyonunu almıştı, istanbul seçimi planlarını bozdu, bankaları satacak alıcı gelmedi(ben). diğer hisseleri düşürmeden bankaları düşürürlerse alıcı olurum, hep birlikte düşürürlerse gider yine sahol alırım.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Valla üstadım geç bile kalmışın brisa konusunda. Herkes brisa yı överken ben hep temkinli oldum. Sabacı şirketi olması zaten başlı başına soru işareti.

7.  Alıntı Originally Posted by zagos Yazıyı Oku
    Valla üstadım geç bile kalmışın brisa konusunda. Herkes brisa yı överken ben hep temkinli oldum. Sabacı şirketi olması zaten başlı başına soru işareti.
    Bir şans vereyim dedim ama öyle hem küfredip hem de hisseye yapışan türde bir yatırımcı değilim...bir hisse düşebilir, zararda olduğum başkahisseler de var..ama onları tutuyorum mesela...ama karakter sorunu sezersem, gözünün yaşına bakmam.

Mesela ttrak...ilk maliyetlerim 35 tl civarıydı... 30-40 bandı dışına çıkarsa ek alım yaparım dedim...30 altında ek alımlarım oldu kademe kademe...ortalama maliyetim 30 filandır...yani zarar %15 e yakın...20 ye kadar ek alım yapabilirim.

Şunu demeye çalışıyorum..uzun vade yatırımcı olarak hissenin düşmesi ve ek alım yapmam da sorun yok...ama hisse gerek piyasa hareketlerinde, gerekse bilançosunda alengşrli işler yapmayacak.

Bu arada ülke tarımı biterken, gıda enflasyonu, enflasyon faizleri uçururken...hepsi de dolara etki ederken...yani kısır döngüde kıvranırken...ekonomi yöneticilerinin traktör de adam gibi bir hurda teşviği getirmemesini akılsızlık olarak görüyorum...yoksa böyle bir teşvik gelse bu hisse 30 altına inmezdi...buradaki beklentilerim şimdilik gerçekleşmedi maalesef.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bir şans vereyim dedim ama öyle hem küfredip hem de hisseye yapışan türde bir yatırımcı değilim...bir hisse düşebilir, zararda olduğum başkahisseler de var..ama onları tutuyorum mesela...ama karakter sorunu sezersem, gözünün yaşına bakmam.

Mesela ttrak...ilk maliyetlerim 35 tl civarıydı... 30-40 bandı dışına çıkarsa ek alım yaparım dedim...30 altında ek alımlarım oldu kademe kademe...ortalama maliyetim 30 filandır...yani zarar %15 e yakın...20 ye kadar ek alım yapabilirim.

Şunu demeye çalışıyorum..uzun vade yatırımcı olarak hissenin düşmesi ve ek alım yapmam da sorun yok...ama hisse gerek piyasa hareketlerinde, gerekse bilançosunda alengşrli işler yapmayacak.

Bu arada ülke tarımı biterken, gıda enflasyonu, enflasyon faizleri uçururken...hepsi de dolara etki ederken...yani kısır döngüde kıvranırken...ekonomi yöneticilerinin traktör de adam gibi bir hurda teşviği getirmemesini akılsızlık olarak görüyorum...yoksa böyle bir teşvik gelse bu hisse 30 altına inmezdi...buradaki beklentilerim şimdilik gerçekleşmedi maalesef.
    Ben 76 TL den aldığımı hatırlıyorum aşağıya doğru kademelendim ama çok aşırı düştü. Şu anda bile ortalamam 50 TL. Dahada almaya elim gitmiyor. Hatta satıp FROTO ya geçsem mi diyorum.

Sayfa 352/1230 İlkİlk ... 252302342350351352353354362402452852 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •