kontrollü atak dedik eralinkinden aldık portföye.... tıh tıh tıh.....
Samurayların pirinç tarlalarındaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalıp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardık. Hamza Sütbıyık ( AKA Klaus Maximilian Kerpenter Münche ) - Mazardium EF87 ® madeni uzmanı
Samurayların pirinç tarlalarındaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalıp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardık. Hamza Sütbıyık ( AKA Klaus Maximilian Kerpenter Münche ) - Mazardium EF87 ® madeni uzmanı
Baska topikte sordum duzgun cevap almadim
Arkadaslar bir sey soracaktim*
20 bin dolar arkadasimin elinde var kanadaya gitmek istiyor hepsini çevirmesi gerekir. Banka arbitraj makas yuksek. Tl ye cevirse sonra alsa daha kotu.*
Bu acaba o kapali carsi arkasinda bazi iyi dövizler var ora gitse uygun olmazmi? Onceden konussunlar ve iyi oranla cevirsin
Arkadaşlar günlük getiriyi nasıl hesaplıyoruz acaba, dünkü fon fiyatı elimde bugünkü fon fiyatı elimde oranlayamadım. Tefasın günlük getiri ekranındaki rakamı diyorum
[(bugun fiyat - dun fiyat) / dun fiyat ] * 100
siz rahat oldugunuz ici gunluk getirini tefasta mesela hsl 0.0643 yazmis boyle hesaplayin merkez bankasi karsiligi
0.0643 * 365 * 0.9 / 0.85 = 24.85 %
bu ne demektir? bu sunu demektir bugun 24.85 % vadeli hesap gibi hesabina kar gelecek
mesela 10000 dun yatirmisin direk boyle oluyor
10000 * 24.85 *0.85 / 100 /365 = 5.786
10000 + 5.786 = 10005.786 tl hepsini bugun ceksen
dikkat et yatirim hesabinda 10006.43 yazacaktir.
ama hepsini cekerken 10 faiz stopaj kesip ve 10005.786 hesapta
birde bir sey var o biraz kari******
para kaldikca ustune faiz isliyor ve sen mesela bir hafta beklersen ve 1 hafta sonra parani cekmek istersen cunku her gun paranin ustune faiz isliyor bir az daha kar olacak ve onunda stopaji olacak 10 %.
Fil yatırımcı sayısı 5094 den 5143 e çıkmış vaziyette.. FON büyüklüğünde 1 milyar 866 milyona ulaşmış vaziyetteyiz..yüzde 1,3 günlük büyüme hızımızı koruyoruz dünde 24 milyon para girişi olmuş fonumuza
ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA
Yer İmleri