Sayfa 622/1000 İlkİlk ... 122522572612620621622623624632672722 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 4,969 - 4,976 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - I

1.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Bırak 10 milyon doları 10 milyon TL bile yok bende
    Bende de yok...

Noolacak, atılacakmıyız forumdan?

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Batan yumurtanın yoğunluğu daha fazla olmalı. Zira yoğunluğu yüksek olan batar. Şimdi yumurtanın içindeki hava üst kısmın/[/URL]

Dünyanın yarıçapı 6350km olduğuna göre daha %2'sine ancak
    Çok büyük bir iddiam yok ama bu kısma pek aklım yatmıyor.
    Yumurta yan yan batmaz. Yan basmaz
    Dikine batar
    Şey olunca içi curuyunce zar yirtilip hava karisinca yimirtanin canlı kismisina yimirta sırt üstü yüzer
    Bazen kulaçlar bazen kelebek

3.  Alıntı Originally Posted by jmk99 Yazıyı Oku
    Konu yumurtaya gelmişken...
    İyi menemen nasıl yapılır?
    Selamlar.
    Kisik ateste yavas yavas pisecek. Domatesin kabuklari mutlaka soyulacak. Sogan ve biberler olabildigince kucuk dogranacak. Yumurtaya bogulmayacak menemen. İki tane en fazla. Ben boyle seviyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Yumurta yan yan batmaz. Yan basmaz
    Dikine batar
    Şey olunca içi curuyunce zar yirtilip hava karisinca yimirtanin canlı kismisina yimirta sırt üstü yüzer
    Bazen kulaçlar bazen kelebek
    Yumurta mevzuunda problem yok bir şekilde yoğunluk azalıyor bayatlayınca. Ve yüzüyor. Yoğunluğun nasıl azaldığını varsa bir gıda mühendisine sormak lazım.

Ama şu magma işinde bence problem var. O işi tam oturtamadım kafamda.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Kisik ateste yavas yavas pisecek. Domatesin kabuklari mutlaka soyulacak. Sogan ve biberler olabildigince kucuk dogranacak. Yumurtaya bogulmayacak menemen. İki tane en fazla. Ben boyle seviyorum.
    konu kilit

edit: dedim de pardon.. menemene soğan konmaz. konursa o başka bişey olur.

Hala mi yumurta ?

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Ankara - 35
    Gönderi
    8,509
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Isınan hava yükselir, Yani eğer hava soğuk olan bölgeden sıcak olan bölgeye hareket ediyorsa bu mantık ile malzemeler magmanın daha sıcak olan bölgelerine yani iç kesimlerine çekilmeye meyil edebilir.

Demek istediği şu 33km'lik dış kabuktan bahsediyoruz ama bunun altında 6350 km lik bir yarıçap var. Burada da çeşitli katmanlar olmalı. Yüzeye çıkan su ve buharın tam olarak nereden geldiğini? (en dip kısım mı 5000-6000km'den mi yoksa daha yukarılardaki bir katmandan mı geldiğinden nasıl bu kadar emin olabiliyoruz? Zira herhangi bir ölçüm yapabilmemiz mümkün değil gibi gözüküyor.

Örneğin 33km'lik dış kabuk hariç kalan 6300km lik yarıçaplı kürenin tamamen bir havuz gibi birbirine karıştığını hangi bilimsel metodlar ile kanıtlayabiliyoruz? Merkeze kadar farklı katmanlar ve ayrışmalar olamaz mı?

Sadece üstteki 12km'likkısmı görerek, en dipteki (5-6bin km) kısmın yüzeye ulaştığından nasıl bu kadar emin olabiliyoruz?
    6350km lik kısımda zibille katman ve ‘süreksizlik’ denilen zonlar var zaten. 33 km lik kısımdan sonra zaten su bulunmaz en dipteki sular aşırı ısındıkları için zaten ‘hidrotermal solüsyon’ adını alırlar. Bu çook uzun bir cevap gerektirir. Bir gün yazarım sana bu konuya merakın varsa. Ama plaka tektoniği, dalma batma zonları , okyanus ortası sırtları hakkında biraz okursan zaten 5-6 bin km lik kısmın yüzeye nasıl ulaştığını anlayabilirsin. Gelişmiş ülkelerde okutulan en önemli derslerden bir tanesidir ‘plate tectonics’ . ‘Etik’ ile eşdeğerdir. biz de tabi ikisi de olmadığından.... aşağıda bir kaç video var,

https://youtu.be/KDrDLAzYhGo
    https://youtu.be/NbDqJy28hBw
    https://youtu.be/Cm5giPd5Uro
    Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.

8.  Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    Hah şöyle,
    durum buysa 'Kanal İstanbul'a onay verdim.!..
    Yalnız 40 gemi dolusu altını bulamazsak harcadığımız 25 milyar doları geri alacağız değil mi?
    Aman bi yanlışlık olmasın ahali ipe çeker sonra bizi..
    Tarih öncesi gemilerin en büyüklerinden ve ağzına kadar dolu çıkarsa 40 gemiden 100 milyarlık altın çıkar ancak çoğu tarih öncesi gemi boyutları bunun onda birini taşıyacak ölçülerdedir.Yani büyük ihtimal 25 koyup 10 anca alınır.

Sayfa 622/1000 İlkİlk ... 122522572612620621622623624632672722 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •