Sayfa 676/1000 İlkİlk ... 176576626666674675676677678686726776 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 5,401 - 5,408 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - I

Alıntı Originally Posted by PiNNo Yazıyı Oku
    Yılbaşından bugüne kadarki süreçte (161 gün);

Dolar 5.2896'dan 5.8009'a geldi.
    Yılbaşında dolar alıp gecelik %3 faize koyan birisinin bugünkü kura göre birikiminde %10.83'lük bir artış olmuştur.

Birikimini %23.5 faiz ile TL mevduatta tutan birisinin kazancı ise %9.15 olmaktadır.

Yıllar sonra bir yıl içerisinde TL mevduat getirisi doları geçebilecek mi bakalım? Ben pek ihtimal vermiyorum açıkçası.
    günlük faiz vermek istemiyor bankalar ozellıkle kucuk yatırımcı için. Bankada memura sordum yok dedı var ise böyle birşey neden bize yok diyor. Tüketici mahkemesine dava acıp hak kaybı davasımı açsak

2.  Alıntı Originally Posted by dublerakı Yazıyı Oku
    Sevgili rxpu,

Böyle anlaşılır şeyler yazınca okumak keyifli,ne o öyle bazen maden bulunuyor magma'ya kadar iniliyor falan...
    Altının tarihsel önemini biliyorum. Ancak basit sorulara basit cevaplar bulamadığım zaman genelde evrensel bir gerçeğe ait olmadığı halde öyle olduğu düşünülen bir cevap ile mi karşılaşıyorum diye hep sorgulamışımdır.

Basit sorulara basit cevaplar almak düşünce sistematiği açısından bir öz güven sağlıyor. Altın konusunda ise bu öz güvenin oluşmasını engelleyen bazı noktalar var.

Zaten her zaman herkesin seveceği şeyler söyleseyim iyi bir politikacı olurdum. Politikadan hiç hâz etmiyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. Şuraya bir çizgi bırakayım

5.7705 altında 240 Min kalabilir mi ?

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Altının tarihsel önemini biliyorum. Ancak basit sorulara basit cevaplar bulamadığım zaman genelde evrensel bir gerçeğe ait olmadığı halde öyle olduğu düşünülen bir cevap ile mi karşılaşıyorum diye hep sorgulamışımdır.

Basit sorulara basit cevaplar almak düşünce sistematiği açısından bir öz güven sağlıyor. Altın konusunda ise bu öz güvenin oluşmasını engelleyen bazı noktalar var.

Zaten her zaman herkesin seveceği şeyler söyleseyim iyi bir politikacı olurdum. Politikadan hiç hâz etmiyorum.
    Özgüvenin düşmesini engellemek için neler yapıyorsunuz. Keza cevaplanmamış sorular ve belirsizlikler özgüveni düşürüyor olmalı. Simple düşünen ve cevaplar üreten kadar özgüvenim tavan olsun istiyorum...

Sürekli sorgulayıp eksikler arayan düşünce yapım var. Ama sorgulamayan kesim kadar özgüvenim olsun istiyorum. Bu nasıl olabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

trade yaparken basit düşünmek lazım ama basitçe değil.... em lere yatırım yaparken mark mobius style yeterlidir.... mark ın blogunda yazıyor nasıl yatırım kararı aldığı ... sofistike ve basit .... ümmet on air nikılıs keyç con air
    Samurayların pirinç tarlalarındaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalıp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardık. Hamza Sütbıyık ( AKA Klaus Maximilian Kerpenter Münche ) - Mazardium EF87 ® madeni uzmanı

6. En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

7.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Özgüvenin düşmesini engellemek için neler yapıyorsunuz. Keza cevaplanmamış sorular ve belirsizlikler özgüveni düşürüyor olmalı. Simple düşünen ve cevaplar üreten kadar özgüvenim tavan olsun istiyorum...

Sürekli sorgulayıp eksikler arayan düşünce yapım var. Ama aynı zamanda özgüvenim olsun istiyorum, sorgulamayan kesim gibi.
    bir Türk yurttaşın kendini bilmesi için okuması gereken en önemli kitaplardan birisi de Baltaş , Acar'ın hayalini yorganına göre uzat şekerim kitabıdır.... yurtdışındaki anglo sakson kafa yapısı ile yazılmış kişisel gelişim şeylerinin , ve uç doğu dünyasının spritüelliğin içine bolca boca ettikleri hayali olguların çoğu bizim düşünce ve hissiyatımızla örtüşmez , okumak zaman israfı ve kafa karışıklığı demektir...

aradığınız yanıtları o dediğim kitapta bulacaksınız belki ilk okuyuşta belki 4 üncü okuyuşta ama bulacaksınız...

yaşasın demokrasi , yaşasın Cumhuriyet ... Ben hep Cannes'deki berberimde tıraş olurum...
    Samurayların pirinç tarlalarındaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalıp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardık. Hamza Sütbıyık ( AKA Klaus Maximilian Kerpenter Münche ) - Mazardium EF87 ® madeni uzmanı

8.  Alıntı Originally Posted by HAMZA SÜTBIYIK Yazıyı Oku
    trade yaparken basit düşünmek lazım ama basitçe değil.... em lere yatırım yaparken mark mobius style yeterlidir.... mark ın blogunda yazıyor nasıl yatırım kararı aldığı ... sofistike ve basit .... ümmet on air nikılıs keyç con air
    İki basit gerçeğin toplamı bir üst zorluk seviyesini oluşturmalı.

Ama eğer basit bir gerçek yanında ilk bakışta basit olduğu anlaşılmayan bir durum varsa ve bu başta belirttiğim gibi tekrar iki ayrı basit gerçeğe dönüştürülemiyorsa (yani ortaya 3 adet basit gerçeğin bir bileşkesi çıkmıyorsa) aslında ortada bir anomali olabilir.

İnsan zihni bu anomalileri huzur bulmak adına basit ve anlaşılır gerçeklermişçesine kabul etmeye meyil edecektir.

Tarihsel süreçte oluşan tüm tabular ve hatalı kabullenişlerin altında da bence bu yatıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Sayfa 676/1000 İlkİlk ... 176576626666674675676677678686726776 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •