Originally Posted by
vivatrader
Petrol dibe geldiðinde Ak portföyün petrol fonunu öneriyorsunuz iyi de Yönetim giderlerini araþtýrdýnýz mý?
Sadece 1 yýlda %3 yönetim gideri var diðer masraflarý saymadým bile... Yani uzun vadeli 10 yýl petrol yatýrýmý yapacak olsanýz hiç kazanmasanýz bile paranýzýn %30 u sadece yönetim gideri nedeniyle buhar oluyor. Ben pek mantýklý bulmadým.
Petrol yatýrýmý için daha mantýklý araþtýrmalar içerisindeyim. Belki kaldýraçlý piyasada kaldýraçsýz iþlem yapýlabilir ama onda da teminatýnýzýn çok yüksek olmasý ve her ay kontrat vadesini yenilemeniz gerekiyor. Mantýklý petrol yatýrýmý fikirlerine açýðým. Alternatif önerileri olan?
Çok büyük miktarlarda iþlem yapmýyorsanýz. ve kýsa süreli petrol getirisinden yararlanmak istiyorsanýz mantýklý. Öteki türlü yurtdýþý borsalardan iþlem yapmanýz gerekecek ayrýca vergisel durumda karýþýk sanki. %3 yüksek bir yönetim gideri fakat direkt yurtdýþýndan iþlem yapmaktan daha avantajlý olabilir. 10 yýl boyunca kimse petrol fonu tutmak istemeyecektir diye düþünüyorum.
SM-G965F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir
Yer Ýmleri