Sayfa 926/992 İlkİlk ... 426826876916924925926927928936976 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 7,401 - 7,408 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    O zaman kredi çekersekte üste para mı veriyorlar acaba?
    Faiz diye bir sey olmadigi icin kimse bankada para tutmuyor. Para piyasada dondugu icin krediye de ihtiyac olmuyor. Konut yatirimi diye bir sey sadece bizim ulkemizde var. Orada eve para yatirana cahil gozuyle bakarlar. Yani devlet her turlu elinde para olani uretime ticarete yonlendiriyor. Boylece refah artiyor...

2.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Faiz diye bir sey olmadigi icin kimse bankada para tutmuyor. Para piyasada dondugu icin krediye de ihtiyac olmuyor. Konut yatirimi diye bir sey sadece bizim ulkemizde var. Orada eve para yatirana cahil gozuyle bakarlar. Yani devlet her turlu elinde para olani uretime ticarete yonlendiriyor. Boylece refah artiyor...
    Isvicrede oturan akrabam var.orada ev vergileri cok yuksekmis 100 bin franlik evin vergisi misal 20 bin frank yillik diyor.orada ev sahibi kimse olmazmis hep mortgage ile yenileme ..o zaman vergi yokmus .adam buradaki ev vergilerini duyunca sasiriyor.biz de 300 binlik eve 250 tl emlak vergisi 400 tl olunca kufur ederken agzi yamuluyor milletin .

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Isvicrede oturan akrabam var.orada ev vergileri cok yuksekmis 100 bin franlik evin vergisi misal 20 bin frank yillik diyor.orada ev sahibi kimse olmazmis hep mortgage ile yenileme ..o zaman vergi yokmus .adam buradaki ev vergilerini duyunca sasiriyor.biz de 300 binlik eve 250 tl emlak vergisi 400 tl olunca kufur ederken agzi yamuluyor milletin .
    Gelir seviyesi zaten yuksek
    Para biriktirdin napacaksin? Bankaya koyamiyorsun ev alamiyorsun
    Yatirim imkanlark tesvikleri super
    Herkes ekonomik donguye destek veriyor...

Oralarda aslinda refahi devlet saglamiyor. Zorunlu kalan vatandas devleti ihya ediyor. Kisir dongu gibi....devlette vatandasi...aslinda mantikli.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Edremit / Körfez
    Gönderi
    3,210
     Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Gelir seviyesi zaten yuksek
    Para biriktirdin napacaksin? Bankaya koyamiyorsun ev alamiyorsun
    Yatirim imkanlark tesvikleri super
    Herkes ekonomik donguye destek veriyor...

Oralarda aslinda refahi devlet saglamiyor. Zorunlu kalan vatandas devleti ihya ediyor. Kisir dongu gibi....devlette vatandasi...aslinda mantikli.
    Türkiye gibi yüksek faizli ülkelere getiririm sömürmek için başka yer aramaya ne gerek var , yönetimi kötü faizi yüksek
    Yine de lsviçre de dolara az da yine faiZ var 0.1 - 0.2 arasi

5.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Arakdaşınız sizinle dalga geçmiş:
    Birçok belediye ve kanton, vergi dairelerinin belirttiği gibi İsviçre'deki gayrimenkullerin piyasa değeri üzerinden yıllık bir vergi almaktadır. Uygulanacak vergi oranı taşınmazın konumuna bağlı olarak% 0,02 ile% 0,3 arasındadır. Zürih kantonu böyle bir vergi almamaktadır.

100bin franklık bir evin emlak vergisi 20 frank ila 300frank arasında değişir. Zürih te vergi sıfırdır.

Zürih'te ortalama maaş 7bin euro.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by aydinc Yazıyı Oku
    Türkiye gibi yüksek faizli ülkelere getiririm sömürmek için başka yer aramaya ne gerek var , yönetimi kötü faizi yüksek
    Yine de lsviçre de dolara az da yine faiZ var 0.1 - 0.2 arasi
    Parayi doviz yapip TC hazinesinin lokum eurobond faizini alirdim ben de sonra da dunyanin istedigim yerinde catir catir yerdim...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Edremit / Körfez
    Gönderi
    3,210
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Parayi doviz yapip TC hazinesinin lokum eurobond faizini alirdim ben de sonra da dunyanin istedigim yerinde catir catir yerdim...

Syg,
    He tabi bu da çok iyi seçenek
    Öyle de abi çoğu eurobond fiyatı 100 üstü vade sonu alacağın nominal tutar düşük olabilir

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Edremit / Körfez
    Gönderi
    3,210
    5haziran2020 vadeli eurobond eğer 100 altına şu dönemde de inmezse artık alım düşünmem lazım

Sayfa 926/992 İlkİlk ... 426826876916924925926927928936976 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •