Sayfa 956/992 İlkİlk ... 456856906946954955956957958966 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 7,641 - 7,648 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    Bugun 24 den 25 den 6 ay ve daha uzun bağlayanlar şüphesiz zarar edecekler, az veya çok. YTD.
    Haziran ayı başına kadar seninle aynı fikirdeydim. Ancak şu an için bu konuda size katılamıyorum. Burnuma kötü kokular geliyor. Danışıklı dış politika yürütülüyor gibi. Merkezin FED'le paralel hareket edeceğini ve aynı dönemde faiz indirecekleri kanaatindeyim. S400 ve seçim gündemi aşırı bir gerginlik yaratmayacak ki bunu dünkü RT açıklamasının ardından bugün doların verdiği tepkiden de hissedebiliriz. Tabi ki bunlar benim şahsi görüşlerim katılıp katılamamak sizlerin tercihi.

Alıntı Originally Posted by MobilMedya Yazıyı Oku
    Haziran ayı başına kadar seninle aynı fikirdeydim. Ancak şu an için bu konuda size katılamıyorum. Burnuma kötü kokular geliyor. Danışıklı dış politika yürütülüyor gibi. Merkezin FED'le paralel hareket edeceğini ve aynı dönemde faiz indirecekleri kanaatindeyim. S400 ve seçim gündemi aşırı bir gerginlik yaratmayacak ki bunu dünkü RT açıklamasının ardından bugün doların verdiği tepkiden de hissedebiliriz. Tabi ki bunlar benim şahsi görüşlerim katılıp katılamamak sizlerin tercihi.
    Ben şunu söylüyorum s400 hakkında olumlu veya olumsuz bir gelişme olsa veya fed politikalarini lehimize veya aleyhimize değiştirse ne değişir ?

3.  Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    Ben şunu söylüyorum s400 hakkında olumlu veya olumsuz bir gelişme olsa veya fed politikalarini lehimize veya aleyhimize değiştirse ne değişir ?
    Şöyle özetleyeyim. Döviz üzerindeki baskı ve kurdaki artış doğrultusunda şuan Merkez hareket ediyor. FED'in 25-50 baz puan faiz indirmesi kuru 5,50 seviyelerine çekecek ancak aynı dönemde Merkezin 100-200 baz puan bir faiz indirmesi tekrar kuru 6 seviyelerine kadar itecektir. Bu denge kurulabilirse kur ve faizde istenilen seviyeleri görebileceğimizi düşünüyorum. Ama kesinlikle tek hane rakamlara gelineceğini düşünmüyorum. Bu hamle yıl sonuna kadar 2 kez gerçekleşebilirse yıl sonunda 6-6,30 seviyelerinde kur ve 18-20 aralığında faizleri görebiliriz.

Alıntı Originally Posted by MobilMedya Yazıyı Oku
    Şöyle özetleyeyim. Döviz üzerindeki baskı ve kurdaki artış doğrultusunda şuan Merkez hareket ediyor. FED'in 25-50 baz puan faiz indirmesi kuru 5,50 seviyelerine çekecek ancak aynı dönemde Merkezin 100-200 baz puan bir faiz indirmesi tekrar kuru 6 seviyelerine kadar itecektir. Bu denge kurulabilirse kur ve faizde istenilen seviyeleri görebileceğimizi düşünüyorum. Ama kesinlikle tek hane rakamlara gelineceğini düşünmüyorum. Bu hamle yıl sonuna kadar 2 kez gerçekleşebilirse yıl sonunda 6-6,30 seviyelerinde kur ve 18-20 aralığında faizleri görebiliriz.
    Fedden bu sene faiz değişikliği bakımından hiçbir hareket beklemiyorum.trumpun derdi gundem yaratmak, olurda degisim olursa en kotu ihtimal anlattığınız gibi olacaktır fakat olasiligi çok düşük

5. Haziranda negatif enflasyon açıklayacaklar. Bu sayede memur ve emekli maaşlarına az zam yapılacak.
    Temmuz ve ağustosta sebze meyve ucuzlayacağı için negatif enflasyon açıklayacaklar. Dolayısı ile Temmuz ve ağustos aylarında 1-2 puanlık indirim gelebilir. Ytd.
    Ekimden itibaren faizler hızla artıp eski haline gelir. Ytd.

ABD para basmıyor ve bol para dönemi bitti. Özel sektör dolar borçları ile başbaşa kaldı. Dth oranı yüksek, böyle olunca faizde düşürülecek alan kalmıyor. %20 lerin altında faizin kalıcı olmasını beklemek ne kadar mantıklı? En azından konuştuğum bankacılar beklemiyor. Ytd.

Yani eski tas eski hamam...

Almanya bizi kıskanıyor...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

6. Mevcut enflasyona endekslide görüştüğüme göre 1.000.000 üzeri 366-500 gün vade için %23,75 sabit faiz var. Ayrıca enflasyona göre %4 risk prim oranı var. Hesap buradan %27,75'e geldiyse yanlışlık olabilir. O %4 prim bugün 366 gün bağlayan için Haziran 2020 yıllık tüfenin %23,75 çıkması halinde geçerli. Mevcut durumda %19,75 altında enflasyon açıklanmadigi sürece de yıllık %23,75'in üzerinde getiri ihtimali var. Bakanın dediği gibi enflasyon tek haneye dusecekse ileride, bugün mevduatını 366 gün enflasyona endeksli bağlayan en iyi ihtimalle sabit olan %23,75'i alır.

7. Döviz mevduatı yeni miktarsal rekorunu kırdı.

215.86 milyar dolar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. Geçen hafta aldığım en iyi %0 stopajlı 1 yıllık oranlar.

250k-500k arası:

Odea: %24.50 net (pazarlığa açık) (%25'ten %24.50'ye düşürdüler oranı)
    Tbank %25.50 net (hafif pazarlığa açık)
    Vakıfbank %23.50 net (hafif pazarlığa açık)

Vakıfbank %23.75 net (1m üstü) (ciddi pazarlık marjı olduğu iddiaları var)
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 956/992 İlkİlk ... 456856906946954955956957958966 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •