Originally Posted by
GrandturkInvest
Hala faizlerin düşeceğine inanan arkadaşlar var. Türkiye'nin bütçesi tüketimden alınan vergiler üzerine oturtulmuştur. Seçimden sonra kamudan vergi artışlarının gelmesi kaçınılmazdır. Enflasyonun düşük çıkmasının nedeni cirosal bazlı enflasyon hesaplamasına geçiş yapıldığı içindir. Yani gıda fiyatları ciroları yüksek marketlerden alınmaktadır. Faiz indirince merkez dolar yerinde duracak mı yada tüketim artıp vergi gelirleri yükselecek mi? Bu sorulara cevabınız olumlu ise paranızı uzun bağlayın. Benim gibi olumsuz taraftaysanız köprüden önce son bir çıkış fırsatı sundu piyasalar değerlendirmek lazım. Benim beklentim önümüzdeki 12 ay içinde 40% faiz görülme olasılığının yüksek olduğudur.
Düşüncelerimiz ve beklentilerimiz paralel. Uzun vade de faizin %40 civarına oturmasını bekliyorum.
%20 altında kalıcı faiz için fed yeniden para basıp tüm dünyaya pompalamalı ki nerede ise imkansız. Bol dolar döneminde para hoyratça kullanıldı. Bunun bedeli devalüasyon olarak ödeniyor.
Özet: Eski tas eski hamam...
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Yer İmleri