Ziraat bankası yoğun satıcı durumunda, dünya da biraz petrole çaktılar, ABD10 yıllıklar azıcık yükseldi $ hemen heyecan yaptı...
Bir de dış piyasalar bozarsa?
Şimdi Merkez Bankasının kimse beklemiyorken neden faiz artırdığını anlamış olduk!
"İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."
Ahmet
@AhmetBeyefendi :
1.Şimdi bugün açıklanan MB haftalık raporuna baktım. Brüt döviz rezervi 21-28 Nisan arası 551M$ düşerek 84.98B$ olmuş.
2.Daha ilginci yerleşiklerin DTHları aynı dönemde net 7.1B$ daha artmış. Yani halkımız döviz almaya devam ediyor.
3. TL mevduatlar azalıyor, döviz artıyor.
4.Bu arada petrol ve demir fiyatlarında çok ciddi düşüşler var. Dünya ekonomisi de kriz öncesi sinyaller veriyor.
5.Tek istifini bozmadan yükselen, borsalar. DAX 1 senede %30dan fazla arttı ve artmaya devam ediyor.
6.Borsaların dışında, Avustralya ve Kanadada büyük emlak balonu var. ABD öğrenci/araç kredisi balonu tarihi seviyede.
7.Sisteme oluk oluk neredeyse sıfır maliyetli para sokunca, her türlü varlık fiyatında balon oluşabiliyor.
8.Bu parayı da mevcut devasa borçlar sorununu çözmeden geri çekmek mümkün görünmüyor. Muhtemelen balonlar sırayla patlayacak.
![]()
samurai
sana söylüyorum çünkü sen japonsun..
samurai ?
evet senle ben güçlerimizi birleştirelim..
güçlerimizi..
cıkss..diyorum ki senle ben güçlerimizi birleştirelim..
tanışalım
arif ışık..her türlü halım kilim dokuma..
seni de biliyorum 3.85 ler cumburlop atlayıp da 3.70 lerde bi araba parası kaptırdım diyodun..
yani fişi çeken sensin..![]()
Bravo Ziraat Bankası!!!
Sabahtan beri $ da satıcı, gelene gidene veriyor dolarları ucuz ucuz, kimin parasını kime veriyor!! bunların yazdığı zarar bize yol su ve elektrik olarak geri dönüyor!
Şeytanın avukatlığını yapıyorum; VIOP'ta TEB gırtlağına kadar shot pozisyonda, $ yükselişinden en çok zararı o görecek/ 3.52 ye kadar çok iyi kazandı) , Ziraat Bankası satış yaparak TEB'in hem VIOP'ta pozisyonlarını kapamasını sağlıyor hemde spotta sattığı $ geri almasına imkan veriyor.... İnsanın aklına bunlar el birliği ile bizleri mi soyuyor diye düşünmeden edemiyorum!!![]()
"İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."
ACİL : REİSİN ACİLEN BİR "DOLARLARINIZI SATIN" KAMPANYASI BAŞLATMASI LAZIM.
Sadece 1 haftada yerliler 4.5 milyar dolar aldı.
http://www.businessht.com.tr/piyasal...-dolar-topladi
yerliler dolar aldı' diye bir cümle kurmak, yurtiçi banka hesaplarından TL bozdurularak dolar alındı gibi bir algı veriyor..
bddk.org.tr sitesinde günlük bankacılık sektör raporu yayınlanıyor, arşivi de var, neyin ne olduğunu görmek çok basit.. 31-mart'tan 28 nisan'a kadar geçen sürede döviz mevduat 7 milyar dolar artmış.. ve aynı dönemde TL mevduat 16 milyar TL artmış..
yani dolar mevduat artmış, bu doğru.. ama bu dolarlar eldeki TL satılarak alınmamış, öyle olsa TL mevduat 20- 25 milyar TL azalmış olmalıydı.. yani ?? sisteme giren ekstra bir mevduat var, ve bir kısmı TL olarak girmiş, daha büyük bir kısmı ise dolar olarak girmiş.. nerden girmiş bu para, onu da siz bulun, biraz ders çalışın![]()
Yer İmleri