Birkaç ay önce altın 275 TL den 215 TL ye geri geldiğinde altın alıp bir köşeye atılabilir uzun vade getirisi iyi olur dediydik haklı ciktik altını yükseltecek etken Fed in faiz indirimlerine geçmesi ABD İran gerginliği ve 3.dunya savaşı riski dediydik Fed ve ABD İran gerginliği gerçekleşti ..ons bazında son 2 haftada müthiş yükseliş yapti TL bazında oradan alanlar %20 civarı kardalar ....savaş olmasında o zaten kötü birşey ama olursa para diye birşey kalmayacağı için dünyada tek geçerli akçe altın olacaktır ve fiyatın hem ons hem TL bazında nerelere gidebileceğini kimse bilemez.
Faizler dusecek, doviz dusecek, ulke ekonomimiz sahlanacak cok iyi durumdayiz evelallah
Faizleri dusurunde kredi cekcem heri
HSBC MT'si aradı diyor, bizim notumuz yüksek Moodys diğer bankaların notlarını kırdı bizimki kırılmadı..biz globaliz evrenseliz kredi kolay bulabiliriz vs dedi
Eurobond önerdi..USD oranını banka hazinesi yükseltmiyormuş
HSBC Moodys ile mi anlaşması var..
Bir araştır
FITCH ile olabilir..
Geçen sene burgan daki müdür de bana öyle dedi..
Sizin anlaşmanız FITCH ile tabi moddys ile 2017 de anlaşmayı sonlandırdınız dedim..
Kalakaldı..
Üzerine birde uluslararası notlama sistemi üzerine bilgi verince az daha şubeden kovacak idi beni..
Hiç bir bankanın notu aynı kurumun ülke genel notundan üstte olamaz..![]()
2 yıllık gösterge faiz % 20.58...20.44 te görmüş...
TR 2 YILLIK TAHVİL 20,58 21,84 -5,77 21,43 20,44
TR 10 YILLIK TAHVİL 16,99 17,83 -4,71 17,13 16,99
TR 5 YILLIK TAHVİL 18,42 19,54 -5,73 19,27 18,42
Yer İmleri