Sayfa 589/1013 İlkİlk ... 89489539579587588589590591599639689 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 4,705 - 4,712 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    samurai
    sana söylüyorum çünkü sen japonsun..
    samurai ?
    evet senle ben güçlerimizi birleştirelim..
    güçlerimizi..
    cıkss..diyorum ki senle ben güçlerimizi birleştirelim..
    tanışalım
    arif ışık..her türlü halım kilim dokuma..

seni de biliyorum 3.85 ler cumburlop atlayıp da 3.70 lerde bi araba parası kaptırdım diyodun..

yani fişi çeken sensin..
    yol kazası.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    mesela kur %100 arttı, aynı dönemde enflasyon %30 arttı--> halkın alım gücü arttı
    Burada halkın alım gücü arttı demek biraz yanlış.

Sadece DTH sahiplerinin ve yastık altında dolar, altın saklayanların alım gücü artar.

Bunların çok çok büyük kısmı tüketime yönlenmeyecektir. Çünkü bu paranın sahiplerinin gelir seviyesi yüksek. Bu parayı harcamaya ihtiyacı yoktur. Ciddi bir bölümüde kurumsaldır.

Kalan vatandaşlar ise güven ortamı nedeniyle zaten zorunlu kalmadıkça harcamazlar.

Ortaya çıkan işsizlik, şirket batmaları gibi sonuçları düşünürsek, o para tüketime gitse ne olur gitmese ne.

3. Arkadas devir-daim demis, ekonomide biz ona Carpan diyoruz.

( Carpan&Hizlandiran. Google da aciklar.)

4.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    yerliler dolar aldı' diye bir cümle kurmak, yurtiçi banka hesaplarından TL bozdurularak dolar alındı gibi bir algı veriyor..

bddk.org.tr sitesinde günlük bankacılık sektör raporu yayınlanıyor, arşivi de var, neyin ne olduğunu görmek çok basit.. 31-mart'tan 28 nisan'a kadar geçen sürede döviz mevduat 7 milyar dolar artmış.. ve aynı dönemde TL mevduat 16 milyar TL artmış..

yani dolar mevduat artmış, bu doğru.. ama bu dolarlar eldeki TL satılarak alınmamış, öyle olsa TL mevduat 20- 25 milyar TL azalmış olmalıydı.. yani ?? sisteme giren ekstra bir mevduat var, ve bir kısmı TL olarak girmiş, daha büyük bir kısmı ise dolar olarak girmiş.. nerden girmiş bu para, onu da siz bulun, biraz ders çalışın
    Mevduatta azalma olduğunu söylemişler. Yanılmışsınız. Eğer hem TL mevduat hem dolar mevduatı artmışsa karşılıksız bol bol para basılmış olabilir.

Bunuda göz önüne almak lazım. Ki mart-nisan ayında piyasaya 160milyar TL kredi ve kamu harcaması yoluyla kredi verildi.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Sosyetenin generali diyor

Societe Generale`dan dolar/TL tavsiyesi!

Societe Generale bugün yayınladığı raporda, ABD Doları/Türk Lirası paritesi için kısa pozisyon alınması tavsiyesinde bulundu.

Societe Generale bugün yayınladığı raporda, ABD Doları/Türk Lirası paritesi için kısa pozisyon alınması tavsiyesinde bulundu.

USD/TRY paritesinin 3,5556 civarında işlem gördüğüne işaret eden Societe Generale, yatırımcıları 3,2889 hedefle kısa pozisyon alınmasını önerirken, stop loss değeri olarak ise 3,6623'ü işaret etti.

Societe Generale bu işlem tavsiyesi için süreyi 4-6 ay olarak belirtti.
    http://uzmanpara.milliyet.com.tr/hab...vsiyesi/68336/
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

6.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    Sosyetenin generali diyor

Societe Generale`dan dolar/TL tavsiyesi!

USD/TRY paritesinin 3,5556 civarında işlem gördüğüne işaret eden Societe Generale, yatırımcıları 3,2889 hedefle kısa pozisyon alınmasını önerirken, stop loss değeri olarak ise 3,6623'ü işaret etti.

Societe Generale bu işlem tavsiyesi için süreyi 4-6 ay olarak belirtti.
    http://uzmanpara.milliyet.com.tr/hab...vsiyesi/68336/
    Gitsin bunu genel sosyeteye anlatsın

Tamam teknik öyle gösteriyor, ya temel? benim bildiğim temel her daim tekniği sever
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,153
    DTH Ların artmasının en büyük nedeni ekonomiye duyulan güvenin azalması deyin gitsin.ne kadar çok yazma ve lakirdı meraklısı bir milletiz.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,153
    Ekonomileri olumlu yada olumsuz bir duruma iten şey esasen piyasada var olan güven duygusudur. Yatırımcı önünü göremez ve piyasaya güveni azalırsa yatırım yerine kendini güven altına alacak araçlara yönelir.ve genelde bu durumda altına yatırım yapar. Ama şu anda dolara giriyor gibi.dth ların yükselmesinin ana nedeni bu.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 589/1013 İlkİlk ... 89489539579587588589590591599639689 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •