Borcun çevrilme oranı ve hangi orandan cevirildiginin çok ciddi korelasyonu olmali.. politik istikrarsizligi da katsayıya ilave edersiniz..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borcun çevrilme oranı ve hangi orandan cevirildiginin çok ciddi korelasyonu olmali.. politik istikrarsizligi da katsayıya ilave edersiniz..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cari fazla verirsen borç azalır. Atatürk dönemi gibi 15 sene fazla verirsen borç morc kalmaz hakikaten imf ye borç verirsin.
Bunun için halk gibi halk lazım bizim necip türk milleti harcamayı gösterişi çok sever üretmeyi sevmez üretim diyen hükümeti de kesinlikle seçmez. Borç alıp tatlı hayat yaşatacağım diyen oyu kapar bu memlekette. Borçlar dağı aşıp çark dönmez olunca da beceremedi denir tukaka yapılır gönderilir 2 3 sene ya darbe ya sıkıyönetim olur teknokratlar gelir azıcık düzelir gibi olunca da millet yeni borç getirip para yedirecek tipi itina ile bulur seçer.
Mesela berat ne yapsın abi??? Adam kucağında 500 milyar dolar borç üstüne açık bilmemne ile bildiğin enkaz devraldı, kimse o açığı yapanlara hesap soruyor mu? Ben beratı sevmem ama yemin ederim üzülüyorum adama ne yapsın yok yani batmış bitmiş kucağında bulmuş doğru olanı yapsa seçim kaybediyor yapmasa artık borç alacak şey kalmamış nedir yani çözüm önerisi?
Bu detay sizce önemsiz mi?
Dış borcun yıllık faizi %8 Özel sektör için %10'un üzerinde. Ortalaması %9-10.
Dikkat edelim: Aslında Türkiye uzun süredir belki de cari fazla veriyor ama yıllık neredeyse 30-40 milyar doları bulan bu faiz ödemeleri nedeniyle cari açık oluşuyor.
Bu detay aslında zurnanın zırt dediği yer.
Küçümsememek lazım.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Şimdi geçmiş yıllardaki konsolidasyonları inceleyelim beyler.
Geyik işini bırakalım bakalım.
2017 3,90-3,36 bu konsolidayon 9 ay sürdü
Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
Borç yiğidin kamçısıdır sözünü biz belki de yanlış anlıyoruz.
Zira elinde kamçı tutan yiğit büyük ihtimalle borcu veren, yani alan değil.
Elindeki kamçı ile yiğitlik taslıyor.
Uluslararası borçlanma sistemi dünya politika arenasının temel taşlarındadır.
Bu sistemi hafife alanlar ve küçümseyenler daha sonrasında tatsız süprizler ile karşılaşabilirler.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri