Sayfa 304/992 İlkİlk ... 204254294302303304305306314354404804 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 2,425 - 2,432 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - I

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    1986 bagkur girisim ve 25 yil (9000 gun) prim odemem var.
    Hep asgariden odedim.
    Amacim yuksek bir emekli maasi degil saglik hizmeti idi, ciddi bir hastalikta ozel saglik sigortalari sutlar diye korkuyordum.
    51 yasinda 2011 de 1100 TL gibi bir maasla emekli oldum.
    Su an maasim 2007 TL yarin bir 100 TL daha zam bekliyorum.
    Yuksek prim odemeye gerek olmadigini dusunuyorum.
    Necip dovletimiz yuksek maaslar ile dusuk maaslar arasindaki farki dusuklere biraz daha fazla zam yaparak zaman icinde azaltiyor.
    Syg,
    Bizde emekli maaşı sosyal yardıma dönüştü.
    Kimse yatırılan prime bakmıyor. Primlerin nereye gittiğini kimse umursamıyor.
    Kız çocuklarına bekar oldukları takdirde ömrünün sonuna kadar maaş veriliyor.
    Nispeten genç bayanlar yaşlı baylarla evlenip ömür boyu maaş alıyor. Siyaseten 1000 lira zam yapılıyor.
    Devlet sabit bir prim ve ücret belirlesin herkese aynı maaşı versin demek isterdim ama bu sefer aradaki farkı işveren hüpletecek yine çalışana bir faydası olmayacak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

2. Dullara maaş vermeyin bizle evlenmiyor lar diye haberlere konu olmışutu bazı amcalar

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Bizde emekli maaşı sosyal yardıma dönüştü.
    Kimse yatırılan prime bakmıyor. Primlerin nereye gittiğini kimse umursamıyor.
    Kız çocuklarına bekar oldukları takdirde ömrünün sonuna kadar maaş veriliyor.
    Nispeten genç bayanlar yaşlı baylarla evlenip ömür boyu maaş alıyor. Siyaseten 1000 lira zam yapılıyor.
    Devlet sabit bir prim ve ücret belirlesin herkese aynı maaşı versin demek isterdim ama bu sefer aradaki farkı işveren hüpletecek yine çalışana bir faydası olmayacak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. bugün burgan mt usd dönüşüm için max %3 oran alabildiğini söyledi. şaka mı dedim. malesef gerçek dedi. kendileriyle vedalaştık.

odea mt normalde 3,30 iken 3,50 oran aldım sizin için dedi. swap ise 3,70 dedi.

swap yapıldı. 3,70 mevduat karşılığı.

bunun üzerine bir de 35 gün eur/usd=1,11 euro al opsiyonu yapsam mı diye düşünüyorum. yaparsam %6 küsurlara gelecek(miş) mevduat karşılığı ama yemedi.. şimdilik.

4.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bugün burgan mt usd dönüşüm için max %3 oran alabildiğini söyledi. şaka mı dedim. malesef gerçek dedi. kendileriyle vedalaştık.

odea mt normalde 3,30 iken 3,50 oran aldım sizin için dedi. swap ise 3,70 dedi.

swap yapıldı. 3,70 ten.
    Swap takas demek
    Sizin döviz mevduatınızı swap yaparak nasıl bir işlem yapıyor banka?
    Vadeliden farkı nedir?

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Swap takas demek
    Sizin döviz mevduatınızı swap yaparak nasıl bir işlem yapıyor banka?
    Vadeliden farkı nedir?
    2-3 yıl öncesinde tl mevduat ile de swap yapmak mümkündü, bolca yaptıydım. ve yanlış hatırlamıyorsam normal tl mvd oranına göre 1-2 puan daha yüksek oran almak mümkündü. ancak sanıyorum 1,5-2 sene kadar önce bu bir talimatla yasaklandı. şimdilerde dolar için yaptıklarını duydum ve soruşturdum. (euro için de mümkündür muhakkak)

işleyişini detayına hakim olmamakla beraber, bildiğim kadarıyla banka para birimleri arasında sizin adınıza takaslar yapıyor. ancak bu sizi bağlamıyor. siz vade sonunda size vadedilen orandan alıyorsunuz faizinizi. tıpkı vadelide aldığınız gibi.

ancak ciddi bir alt limit var bu işlem için. kiminde 500k usd kiminde 1m usd. (eskiden tl swap için bu kadar yüksek değildi). bir de öncesinde bir kereliğine bi sürü kağıda imza atıyorsunuz bu tür işlemleri yapabilmek için.

6.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    2-3 yıl öncesinde tl mevduat ile de swap yapmak mümkündü, bolca yaptıydım. ve yanlış hatırlamıyorsam normal tl mvd oranına göre 1-2 puan daha yüksek oran almak mümkündü. ancak sanıyorum 1,5-2 sene kadar önce bu bir talimatla yasaklandı. şimdilerde dolar için yaptıklarını duydum ve soruşturdum. (euro için de mümkündür muhakkak)

işleyişini detayına hakim olmamakla beraber, bildiğim kadarıyla banka para birimleri arasında sizin adınıza takaslar yapıyor. ancak bu sizi bağlamıyor. siz vade sonunda size vadedilen orandan alıyorsunuz faizinizi. tıpkı vadelide aldığınız gibi.

ancak ciddi bir alt limit var bu işlem için. kiminde 500k usd kiminde 1m usd. (eskiden tl swap için bu kadar yüksek değildi). bir de öncesinde bir kereliğine bi sürü kağıda imza atıyorsunuz bu tür işlemleri yapabilmek için.
    Bu bir zamanlar İmar bankasının yaptığı off shore hesap işlemleri gibi bir şeymi
    Yani sizin para Türkiyede değilde Londra swap piyasasındamı kullanılıyor acaba
    Mevduat garantisi varmı bu işlemde onuda araştırmakta fayda var

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bu bir zamanlar İmar bankasının yaptığı off shore hesap işlemleri gibi bir şeymi
    Yani sizin para Türkiyede değilde Londra swap piyasasındamı kullanılıyor acaba
    Mevduat garantisi varmı bu işlemde onuda araştırmakta fayda var
    yok yahu tamamen yasal, bilinen ve bolca yapılan bir işlem (zamanında).

bu da ek bilgi..
    https://eksisozluk.com/entry/58417278

8.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    yok yahu tamamen yasal, bilinen ve bolca yapılan bir işlem.

bu da ek bilgi..
    https://eksisozluk.com/entry/58417278
    2017'de MB yasaklamasa da rahatsızlığını bildirmiş bankalara
    Ama sorun yok yasal olarak

Sayfa 304/992 İlkİlk ... 204254294302303304305306314354404804 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz