Originally Posted by
aunsalg82
Necip abi yazmış geçenlerde twitterda. Görünce çok güldüm, ne kadar haklı.
Borsada kazanmak için süper bilgiye, tüyolara, kimsenin bilmediğini bilmeye falan ihtiyaç yok. Sabra ihtiyaç var. Yatırım yapılabilecek hisseler üç aşağı beş yukarı aynı. Bundan 3-4 sene sonra yine aşağıdaki yazıyı kopyala yapıştır yapacağız.
"Birkaç sene önce anlatırken, bana cevaben "bunlar eskidi, artık yeni #ASELS'ler, yeni #TUPRS'lar bulma zamanı" diyenler vardı. Arıyorlar..."
Fressky diyordu fresskyın bir çok düşüncesine katılırım lakın eskidi cumlesıne cok katılmıyorum bir hisse iyi bilanco yayınladıgı surece cıkmaya devam edecektir. bunun kaçarı yok.
orge için bir cok kişi o gitmiş diyordu gitş dedikten sonra hisse %100 daha gitti BİMAS bundan 6 yıl once herkes gıtmıs diyordu hala gidiyor :D daha ne kadar gidebilir cumlesıne verilecek cevap şudur bilanco karlılıgıı yavaslayıp duruncaya kadar gider.
bilanco yavaslayınca durur ve düşer ne zamana kadar düşer bilanco iyileşinceye kadar daha ne kadar düşecek diyenlere cevap 0,1 lıraya kadar yolu var. ne zmankı bılanco duzeldı hah işte ozman düşüş yerini yükselişe bırakabilir.
Necip hocamın yazısına katılmıyorum. Bazı haklı sebeplerle... Sabır= zman demek. geçen zaman bana göre bi,r risktir. cunku oleceğımız gune her geçen gun bir adım daha yaklaşırız. ölüme yaklaştıkça yaşlanırız yaşlandıkça bazı şeyler değerini yitirir. 20 yaşında ferariye binmek cok zevkli iken 45 yaşında ferrari luzumsuz bir araç gibi görünecektir.
Sabrediyorum cunku biliyorum kı 10 yıl sonra hedeflediğim yere geleceğim... :D,
peki ya 10. yıl öleceksen ? ozman sabrın değeri nerde ? zmanmı önemli sabır mı önemli ?
bence zman en değerli yatırımımızdır. Sabırda= zmanla dogrudan ilişkili oldugu için bana göre geçen her zman bir kayıptır bu yüzden zamanı kısa tutarak hedeflerimize kısa vadede ulaşmamız lazım ve stratejilerimizi buna göre biçimlendirmeliyiz.
Ben sabrın yerine zamanı baz alan taraftayımdır. Zamanı baz almanın riskleriyle 10 yıl sabretmenin risk derecesini aynı görmekteyim.
10 yıllık düşük riskli yatırım yaptıgınızı zannedersınız 10. yıl hayatınızı kaybeder veya çok güç yaşayabılecegınız veya sağlıgın paradan daha degerli oldugu bir zaman denk gelirsiniz. Sabrettiniz kazandınız peki ya ödülünüz saglıklı bir yaşam ile cok paramıydı bu bir risk değilmiydi ? 10,0 yıl hedeflerine ulaştın ama saglıgını kaybettin. Risk budur işte elde edeceğiniz paranın sizin için bir değerinin olmayışı bir risktir.
Bu yuzden hedefleri sabrın uzerıne kurarak risk almak yerine hedefleri gözetirken zamanın olabildiğince kısa tutarak o hedefe erişmeliyiz. bu hedef yatırım yaparkenki risklerinizi arttıracaktır. ama zamandan gelcecek riskleride bertaraf edecektir. ve 10 yıl sonra kazanacagınız paraya göre daha değerli olacaktır.
cunku bazı şeyleri yaşınızda iken yaşamalısınız. 75 yaşınıza geldiğinizi düşünelim totodan 1,000,0000 tuturdunuz soruyorum size ne kadar mutlu olabilirsiniz. bir kıyaslama yapın ve 35 yaşında iken bu parayı elde etmek ile 75 yaşında bu parayı elde etmek arasında bir fark görüyormusunuz.
işte gördüğünüz bu fark ele aldıgımız zamanın (sabretmenin) bir riskidir...
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri