Sayfa 35/999 İlkİlk ... 2533343536374585135535 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 273 - 280 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

1. biri ekşisözlükte yazmış, alıntılıyorum:

"piyasadaki iddialara göre 2 gündür yaşanan olay ise mb'nın kamu bankaları ve diğer kamu kuruluşları ile dolaylı olarak piyasayı baskılamasından kaynaklanmaktadır. olay şu şekilde gelişir;
    bir türk vatandaşı parasını dolara çevirir ve kamu bankasına yatırır.
    merkez bankası kamu bankasına elinde olan dolarları bozması konusunda talimat verir. burada kur riski oluşur. bu kur riskini ise viop 'ta karşılıklı açılan döviz pozisyonu ile hedge eder.
    kamu bankası elindeki doları spot piyasada satarken riski almamak için yükseliş yönlü pozisyon alırken aynı anda mb'sı da düşüş yönlü pozisyon almaktadır.
    aslında türkiye'ye net bir döviz girişi yok iken kamu bankası elindeki döviz tevdihat hesaplarını bozdurup karşılığında sanal pozisyon taşımaya başlar.
    döviz düşerse mb kar yazarken, kamu bankası elindeki kontratlar zarar yazar. kamu bankası daha yüksekten bozduğu dövizleri daha aşağıdan yerine koyma fırsatı taşıdığından bankanın zararı yoktur. (küçük yatırımcı ne olduğunu bilmez elinde dolar varsa düşüyor diye korkar ya da doları yoksa düşüşünü ekonomik iyileşme olarak yorumlar)
    döviz çıkarsa elindeki dolarları spot piyasada bozdurmuş olan kamu bankasının viop döviz kontratları kar yazarken, mb zarar yazar.
    sonuç olarak bir kamu kurumunun karı diğerinin zararı ile kapandığından bu işlemler sıfır toplamlı oyuna benzer.

merkez bankasının eylül ayından bugüne viop işlemleri link
    kamu bankaları viop dolar işlemleri link

bu oyun neden oynanıyor olabilir?
    piyasada küçük yatırımcı spot piyasada elindeki doların değer kazanmayacağını düşünüp bozsun ve mümkünse gidip tüketim yapsın.

serbest piyasaya ne oldu?
    normalde bu iki kurumun yaptığı karşılıklı işlemler yabancı büyük finans piyasası oyuncuları için para kazanabilecekleri bir ortam sunarken 31 mart 2019 yerel seçimlerinin yaşandığı hafta swap piyasaları ile yüklü miktarda zarar yazdıklarından bu oyuna katılmıyorlar.

bu karşılıklı işlemler paralarını dövize çeviren küçük yatırımcıları bıktırma operasyonunun bir parçasıdır. ayrıca yeni mb başkanının da mekanın sahibi benim mesajıdır."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    biri ekşisözlükte yazmış, alıntılıyorum:

"piyasadaki iddialara göre 2 gündür yaşanan olay ise mb'nın kamu bankaları ve diğer kamu kuruluşları ile dolaylı olarak piyasayı baskılamasından kaynaklanmaktadır. olay şu şekilde gelişir;
    merkez bankası kamu bankasına elinde olan dolarları bozması konusunda talimat verir. burada kur riski oluşur. bu kur riskini ise viop 'ta karşılıklı açılan döviz pozisyonu ile hedge eder.
    kamu bankası elindeki doları spot piyasada satarken riski almamak için yükseliş yönlü pozisyon alırken aynı anda mb'sı da düşüş yönlü pozisyon almaktadır.
    aslında türkiye'ye net bir döviz girişi yok iken kamu bankası elindeki döviz tevdihat hesaplarını bozdurup karşılığında sanal pozisyon taşımaya başlar.
    döviz düşerse mb kar yazarken, kamu bankası elindeki kontratlar zarar yazar. kamu bankası daha yüksekten bozduğu dövizleri daha aşağıdan yerine koyma fırsatı taşıdığından bankanın zararı yoktur. (küçük yatırımcı ne olduğunu bilmez elinde dolar varsa düşüyor diye korkar ya da doları yoksa düşüşünü ekonomik iyileşme olarak yorumlar)
    döviz çıkarsa elindeki dolarları spot piyasada bozdurmuş olan kamu bankasının viop döviz kontratları kar yazarken, mb zarar yazar.
    sonuç olarak bir kamu kurumunun karı diğerinin zararı ile kapandığından bu işlemler sıfır toplamlı oyuna benzer.

piyasada küçük yatırımcı spot piyasada elindeki doların değer kazanmayacağını düşünüp bozsun ve mümkünse gidip tüketim yapsın.

normalde bu iki kurumun yaptığı karşılıklı işlemler yabancı büyük finans piyasası oyuncuları için para kazanabilecekleri bir ortam sunarken 31 mart 2019 yerel seçimlerinin yaşandığı hafta swap piyasaları ile yüklü miktarda zarar yazdıklarından bu oyuna katılmıyorlar.

bu karşılıklı işlemler paralarını dövize çeviren küçük yatırımcıları bıktırma operasyonunun bir parçasıdır. ayrıca yeni mb başkanının da mekanın sahibi benim mesajıdır."
    Allah korusun soros gibi bir adam piyasaya girer ingiltere merkez bankasına yaptığı gibi bir durumu gerçekleştirise görürüm o zaman onları.Çok tehlikeli.Birden doları yukarı çekip viopta stopları patlatırlarsa bankalar sap gibi kalır..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Tarımda devrimi de yaptık hamd olsun. Tarım bir milli güvenlik meselesidir. Savunma sanayiinde dışa bağimlılık ne kadar tehlikeli ise tarımda aynıdır.

SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    biri ekşisözlükte yazmış, alıntılıyorum:

Dışarıdan döviz gelmezse bu işi ya da dümeni fazla çeviremezsiniz.. bedeli bütçe açığı ya da kamu bankalarının bilançolarının kötüleşmesiyle kalmaz sadece 🙂
    ytd..

5. Döviz gelmezse vatandaşın bankadaki dövizine el atar, ne yapacak..!

Demirel döneminde yaptılar.

O dönemde DÇM denirdi.

Bir gecede herkesin parasını TL.ye çevirdiler.

Yurtdışındayız, o dönemde bir arkadaşım vardı.' ben kimseye güvenmem, paramı TCMB'nda tutarım ' derdi, onun bile parasını TL.ye çevirdiler.

Neler yaptılar bu millete, anlatmakla bitmez.

http://www.hakanozyildiz.com/2017/05...kayesi-de.html

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Döviz gelmezse vatandaşın bankadaki dövizine el atar, ne yapacak..!

Demirel döneminde yaptılar.

O dönemde DÇM denirdi.

Bir gecede herkesin parasını TL.ye çevirdiler.

Yurtdışındayız, o dönemde bir arkadaşım vardı.' ben kimseye güvenmem, paramı TCMB'nda tutarım ' derdi, onun bile parasını TL.ye çevirdiler.

Neler yaptılar bu millete, anlatmakla bitmez.

http://www.hakanozyildiz.com/2017/05...kayesi-de.html
    Bankalarda vatandaşın el atılacak reel doları ne kadar acaba?

Hesaben (fiktif denilebilir) dolar işlerine yaramaz...

Öyle olsa bu becerikli yönetim 1 trilyon dolarlık hesabi dolar kaynağı yaratabilir...

Boyle bir masanin kuruldugunu biliyorduk. Pimi cekilmis el bombasinin mandalina oturduk. Kalkinca patlar. Reel sektorun dis borc ve kur riskini MB ve bankalarin uzerine yikmaktan baska birsey degil. Guc belli zaten sonsuza kadar surdurulemez. Arti bu oyun surdukce ekonomik buhrandan cikis yok. Buyume modelimiz mi degisti de haberimiz yok. Parasal genisleme yapilip ekonomini canlandiginda o satilan dolarlara ihtiyac olacak.

8. Traktorde bile 3 korumami var ?

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 35/999 İlkİlk ... 2533343536374585135535 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •