Sayfa 117/999 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 929 - 936 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bunların ekonomi yönetmek gibi bir dertleri yok..

tüm dert ülkenin siyasi islam tandanslı bir yörüngeye girmesi.. bunun için uğraşıyorlar..

vatandaşın verdiği vergiler bir sürü bu yöndeki açılımın finansmanı ve kendi yandaşlarının saflarda kalması için harcanıyor..

bu para yetmediğinde hem yeni vergi icat ediyorlar, hem de mevcutları da arttırıyorlar. tarihin en çok vergi toplayan (miktar ve oransal olarak) hukumetleri ama yine yetmiyor !!

evet.. yeni vergi icat ediyorlar..ekonomi yönetiminden anladıkları israf nedeniyle ve siyasi amaçları doğrultusunda bitirdikleri paranın yerine yenisi için sürekli vergi icat etmek.. bu kadar kolay bir şey..
    En kötüsü Ciner'in tv kanalı sayesinde algı ile oynuyorlar..

Trollerin önde gidenleri çıkıyor, tarafsız olanlar dışarda kalıyor.

bu arada: çok doğru biçimde bir çok insanın dolar tercihlerinde bir değişiklik olmadığı belirtildi bu sayfalarda.. yani yapay bir piyasada bir takım ilkel hesaplar eşliğinde döviz kurunu baskılamak ve sahte cennet havası vermek.. bunu yaparken bir çok veriyi yanlış hesaplamak (işşizlik, enflasyon milli gelir vb) ayrıca bir endişe konusu.. bu nedenle bir çok insan "ben bu oyunda yokum" diyor ve dolar üzerinden yatırım ve birikim planlarını yapıyor..

şimdi.. madem bu paranız dolarda duruyor.. eğer dolar mevduat veya eurobond gibi bir düşünce yoksa.. ve viopta çeşitli pozlar alıyorsanız (endeks, dolar vb).. o takdirde bildiğiniz gibi pozisyon açmak için belli bir teminat gerekiyor.. diyelim ki marjin hesabınıza (takasbankta saklanıyor) 50 bin tl koydunuz .. tl olarak.. varolan dolarlarınızı da usd olarak (ve bozmaya gerek kalmadan) marjin hesabınıza aktarabilirsiniz..bu sayede teminat sıkıntısı yaşadığınız günleri kolay atlatırsınız.. neticede toplam teminatın en az yarısı nakit tl olmalı.. diğer yarısını döviz koyabilirsiniz.. (veya x30 hisseleri).. aracı kurumunuza danışabilirsiniz.. ben bu konuyu eskiden bilmiyordum ama artık son 2-3 yıldır zaman zaman kullanıyorum gerektikçe..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Biz yazdıkça düşüyor bu meret...

Hep beraber bir kaç gün başlığa uğramayalım bakalım ne oluyor...

İşimiz bunlara kaldı...

Totem falan...

Ahmetg Guest

5. Elimde USD tutup ülkede kriz çıkmasını beklemektense, uygun seviyeden borsa şirketi kollar ona yatırım yapardım...

Örmek : EREGL, TTRAK vs.

TUPRS ta olabilir...

Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Elimde USD tutup ülkede kriz çıkmasını beklemektense, uygun seviyeden borsa şirketi kollar ona yatırım yapardım...

Örmek : EREGL, TTRAK vs.

TUPRS ta olabilir...
    son 1 yıldır yaşananları (işşizlik, enflasyon, batık krediler, ekonomik görünüm vb) bir kriz olarak nitelendirmiyormuyuz ?
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    son 1 yıldır yaşananları (işşizlik, enflasyon, batık krediler, ekonomik görünüm vb) bir kriz olarak nitelendirmiyormuyuz ?
    Kur atağı demek istediğini tahmin ediyorum. Yapılsal bir iyileşme olmadan bir ülkenin cari fazla vermesi krizin en güzel kanıtıdır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

8.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    Onlar fiyatlandı bence geçen seneden beri...Mazide kaldı...

Artık yeni rasyolar/değerler zamanı...

Haaa yeni bir şok yaşanır bilemem...

Sayfa 117/999 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •