Originally Posted by
CAGATAY
daytrade çok heyecanlı oluyor. Ama genelde kazançlı olmuyor. İlk day trade yaptığımda thy'yi kapanışta alıyodum sabah %1-2 artı ile açıyordu. Bir haftada %10 yapmıştım. Ertesi hafta %10 düştü, o saaten sonra senetlerin oyuncak olmadığını, geniş bir yelpazede
değerlendirilmesi gerektiğini anladım. Çünkü senetlerin fiyat hareketine göre alım satım yapıyordum. Şuanda daha çok uzun vade
düşünüyorum ancak üniversite başladığı için finansal anlamda zor günler bekliyor beni çok çalışmam gerekiyor.
Para biriktirmeye yatırım yapmaya 18'i yaşlarda başlamak gerçekten çok güzel bir şey bence.
Pek çok insan paranın bir işçi olduğunu anlamıyor harcıyor da harcıyor. Halbuki çok az bir birikimim bile finansal açıdan çok iyi yerlere getiriyor insanı. Şuanda ailemle kaldığım için gelirimin %75'ini biriktirebiliyorum. Ancak ayrı eve taşınırsam muhtemelen
bu oran %25'lere düşecek. Umarım 30'larımda 40'larımda parayı dert etmediğim bir hayat yaşıyor olurum.
Bu arada editörlük işi yapıyorum ve sermaye piyasası veya finans okuyacağım.
Güzel hikaye. Yurt dışında da F.I.R.E. önemli bir akım, getirisi götürüsü sürekli tartışılıyor ama en güzel yanı genç nesile tasarrufu aşılıyor.
--Kişisel görüşlerim olup, yatırım danışmanlığı tavsiyesi değildir
Yer İmleri