-
Endeks %2 dolarda tık yok valla korktmaya başladım
-
Kuru aşağı getirdiklerinde de dövizin 55% olan ağırlığı düşmüş olur. Sonrasında, düşük kurdan bireysel yatırımcının alımını engellemeyi denemek de bir yöntem olabilir
-

Originally Posted by
Neruda09
Kuru aşağı getirdiklerinde de dövizin 55% olan ağırlığı düşmüş olur. Sonrasında, düşük kurdan bireysel yatırımcının alımını engellemeyi denemek de bir yöntem olabilir
nasıl engelleyecekler? alım vergisini abartacaklarmı?
-

Bu fiyatlamalar Powell üzeri yüzde 2 üzeri bu fiyatlar..
Biz Powell fiyatlamasının 1 kuruş üzerine gidemedik..
Bir daha ekonomi hakkında kötü konuşanı affetmem..
-

Originally Posted by
Neruda09
Ben BİST üzerindeki son bir haftalık baskıyı buna bağlıyorum.
Satıp çıkan dolar alacak korkusuna.
-

Originally Posted by
Neruda09
Evet kur aşağıya geldiğinde matematiksel olarak dolarizasyon otomatik olarak düşüyor.
Ama mudiler düşük kuru görünce ek alım yaptıkları için birbirini dengeliyor dolarizasyon yine çok düşmüyor.
-
Batık gözüken şirketlerin patronlarının yurtdışındaki hesaplarına el koymak da sistemi dengeler
-

Originally Posted by
Neruda09
Batık gözüken şirketlerin patronlarının yurtdışındaki hesaplarına el koymak da sistemi dengeler
Yurt dışı hesaplara ancak hesapların bulunduğu ülkeler gerekçeli bir mahkeme kararı ile el koyabilir. Türkiye teknik olarak böyle bir tasarrufta bulunamaz.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri