Originally Posted by
hayrani
arkadaþlar merhaba. bu baþlýkta yeni olduðumdan ve bundan sonra da buralarda olacaðýmdan kýsaca kendimden bahsetmek istedim. ben görme engelliyim ve 2013 ile 2019 ocak arasýnda sadece aselsana yatýrým yaptým ve tahmin ettiðiniz gibi 2017 kasým facihasýný yaþadým. o dönem her yýl aselsanda kazandýðýmdan hisse senedi gibi deðil de, sanki gram altýn gibi görürdüm aselsaný. sonuçta savaþ ta çýksa düþmeyecek saðlam hisse imajý vardý. nihayet yýlbaþý gibi umudumu keserek 24'lü seviyelerden aselsana veda ettim. tek tesellim ise önceki yýllardan ve maaþlardan düþük seviyelerden de almýþ olmamdý. yoksa ocaðýma incir aðacýný dikmiþ olacaktým. þimdilerde ise uzun vade hisse yatýrýmcýlýðýna bakýþ açým deðiþti. borsada trentleri yakalayýp orta vadeli yükseliþlere katýlýrsanýz para kazanýyorsunuz. körü körüne uzun vadeciyim demek, ülkemizde iþ deðil. bu konuda güzel örnekler var diyebilirsiniz, ama bunlar istisnalardýr ve istisnalar da kaideyi malesef bozmuyor. diðer yandan ülkemizdeki yatýrým fonlarý da çok iyi yönetilmiyor. özellikle de hisse fonlarý. borsa düþerken düþüp yükselirken de yükseliyor. para piyasasý fonlarýnda dahi farklý farklý getiriler oluyor. bu noktada tefaþýn devreye alýnmasý mükemmel bir hizmet oldu. eskiden olsa hep çalýþtýðýmýz bankanýn fonlarýna mahkum olurduk. son günlerde bu baþlýðý sýk ziyaret ediyorum. çünkü yatýrýmlarýmýzý avrupalýlarýn yaptýðý gibi fonlar aracýlýðýyla yapmamýz gerektiðini düþünüyorum. iþte bu noktada bu sayfanýn güzelliði devreye giriyor. birbirimizi her ne kadar tanýmasak ta burada paylaþým yapýyoruz. türlerine göre en uygun fonlarý bularak bilgilendirme saðlýyoruz. fonlarýn iyi yönetilmediði bir ortamda en doðruyu bulmak adýna bu tür formlar çok önemli. bu vesileyle herkese bol kazançlar dilerim, selam ve sevgilerimle.
Yer Ýmleri