Ben olsam satardım...Bu devirde oturma amaçlı dışında ev tutmak çok akıl kârı değil artık...
Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Ben olsam satardım...Bu devirde oturma amaçlı dışında ev tutmak çok akıl kârı değil artık...
Benim çevremde ailesi sürekli para istediği için sürekli borçla ev alan tanıdıklarım mevcut. Dini nedenlerle de sürekli beton alan tanıdıklarım da mevcut. Aileye para versen geri istenmiyor geri istesen verdiğin unutuluyor kötü oluyorsun. En iyisi sürekli borçlu olmak diyenler var. Çok şükür bizde böyle sıkıntı yok ama herkesin hayatı inancı durumu şartları farklı oluyor.
Arkadaş sadece maddi bir soru sormuş, bunu maneviyatla ilgilendirmek ne derece doğru bilemedim.
250.000 TL. yi tek kalemde alacak, ya da her ay 1.250 TL. kira alacak.
Eğer kendiniz oturmuyor, kirayı oh çekirdeksiz üzüm diye düşünüyorsanız yanlış düşünüyorsunuz diyeceğim.
Bir telefon kombi gitti.
Bir telefon tuvaleti su bastı.
Abi valla paramız yok,iste canımı vereyim.
Elk.su ödemeden kaçanlar vs saymayım.
Oysa al 250 yi göm dolara yat kulağının üstüne.
Biraz ekonomiden anlayanlar, doların nereye gidebileceğini iyi kötü görüyor.
Nerden görüyor, doların son iki senedir, nereden gelip nereye gittiğine bir bakın, bir de ekonominin, yabancı yatırımcı sayısının iki yıl önceki haline.
Benzer şekilde konut fiyatlarına bir bakın, sadece fiyatına değil, fair value üzerinden likit gücüne.
Değer mi 3 günlük dünyada.
Yer İmleri