Deprem den Allah korusun dudu reis deprem olmasina gerek yok binalar curudu 20 yýl sonrasi binalar zaten riskli son 20 yýldýr hazýr beton la yapýlýyor binalar öncesi deniz kumu çakýr tasi ,Ýstanbul un heryerini bilirim Avrupa yakasý daha eski binalar sokaklarý dar binalar bitisik boþ arazi sayýsý çok az insan olarak Anadolu yakasin dan kalabalik. Yeni binalar da güvenim pek yok benim Denizli de 6 buyuklugunde ki depremden sonra, yeni binalarýn da hasar almasi beni düþündürdü yapýlýrken ne kadar özen gosteriliyor ? Mesela bizim ülkede binalar genellik le neden kýþýn yaðmur da karda yapýlýr hiç anlamam bakýyor sun demirler yagmuru,kar i yiyor yüzeyi paslanmis demirleri dosuyorlar ,Yalova bin istanbul a 80 km uzakta olduðunu varsayarsak o depremi Ýstanbul da hissedenler binalarin ne derece þiddetli sallandigini hatirlarlar kaldý ki Ýstanbul deprem adalar in hemen arkasin da olacaðý varsayýlýr sa 15 km bile yok yani bilmiyorum bina eski olsa yeni olsa depremin çok yakýn biyerde olacak olmasý nasýl etkiler ? Bir deprem durumun da Avrupa yakasin da boþ arazi sýkýntýsý olabilir ama Anadolu yakasý için bir sorun olmaz diyorum ben eðer imar a açýlmayacak sa ilerde mesela Maltepe Sancaktepe Þile Tuzla piyade buralarda ki askeri araziler 10 Ýstanbul nüfusunu barýndýrýr 99 depremin de bölge ye yardým etmeye gittigim ve denize gömülen binalarý gördüðüm o felaketi gordugum için ve Ýstanbul un gerek nufusu,gerek bina sayisi oranin 60 katý olduðu için ,Allah hiç yasatmasin diyeyim .

Yer Ýmleri