-
TEHDİTLER
· Bölgesel olarak yakın olan potansiyel
pazarlarda devam eden siyasi istikrarsızlıklar
· Rakip ülkelerin üreticilerinin sahip olduğu
güçlü devlet yardımlarının yanı sıra
maliyetlerinin daha düşük olması
· Hammadde ve enerji fiyatlarında yaşanan
dalgalanmalar ve fiyat belirsizlikleri
· Üretimde çevresel hassasiyetin yüksek
olmasının getirdiği maliyetler
· Teknolojik gelişmeler dolayısıyla çelik
kullanımının azalma olasılığı
· Korumacı politikalardaki artış eğilimi ve buna
bağlı fiyatlarda oluşacak baskılarla
karlılıklarda ve kapasite kullanımlarında
zayıflama
-
Aslında krizler kaliteli şirketleri çok ucuza alma fırsatlarıdır.
-
-
-
-
-
Çimento ve demirçelik şirketlerine yatırımlarımız degerlemeleri ucuzladıgı zaman olmalıdır.Krizler kalıteli bu şirketleri bize ucuza alma fırsatı vermektedir.Şirket yatırımları eninde sonunda ,kriz bitecek ve bu şirketler eski günlerine döneme strajesi ile yapılmaktadır.Şirketler para kazanmaya başlayınca degerlemeleride yükselecektir.Ancak krizler bazı şirketlerinde batması ile sonuçlanacaktır.Onun için kriz içinde şirket yatırımları çok risklidir.Çok bilgi ve çalışma gerektirir.DÜNYA ,TÜRKİYE ve SEKTÖR büyüme trendinde ise yapılan yatırımlar çok daha risksizdir.Küçük yarımcıların 2.tercihi kullanmaları çok daha gerçekcidir.Kısaca K.Y.kriz zamanlarında borsadan uzak durmasında fayda olduguna inanıyorum.
-
K.y KRİZ esnasında malda yakalanmış ise mevcut şirketleri gelecek beklentisi yüksek,nakti güçlü,finansal borcu olmayan,ihracat ayagı olan,iyi yönetilen,sahibi dürüst vs. şirketler ile degiştirebileceklerini ve kesinlikle umutsuzluga kapılmadan çok çalışarak bu krizi fırsata dönüştürebileceklerini tahmin ediyorum.
İLK etap elinizdeki mevcut şirketlerin faaliyet raporlarını mutlaka okumalısınız.Şirket sahibi oldugunuzu varsayarak ,şirketi ,sektörü çok dikkatli bir şekilde incelemelisiniz.
BORSA da tek başınasınızdır.Kimse size yardım etmek için çalışmaz
BORSA da çalışmalarınızın karşılıgını alırsınız.Çalışmadan PARA kazanmak hayaldir.(emek vermeden yemek yoktur.)
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri