Sayfa 237/1000 İlkİlk ... 137187227235236237238239247287337737 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 1,889 - 1,896 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Esasen yaptığım müracaat fon birim pay değerinin ilan edilme şekliyle alakalıydı. Neticede 2 kez açıklasın eyvallah. Ancak bu bilgiye herkes aynı anda vakıf olsun. Ben OBP'nin Cuma günü için hesaplanan birim pay değerini Pazartesi günü saat:08.30 da öğrenirken Oyak Yatırımdaki bir yatırımcı aynı gün öğreniyor. TCD'ye hiç girmiyorum bile; o tamamen karmaşık bir ilan şekline sahip. Halbuki bu ilan şeklinin net esaslara bağlanması gerekli; saat saat, dakika dakika..

Yani bütün bu belirsizlikleri fırsat eşitliği ve rekabet şartlarına aykırı görmez de herhangi bir düzenleme yapmazlarsa, bu piyasaya gereğinden fazla yatırım yapmanın bir mantığı da olmaz. Dur bakalım neler olacak, beklemedeyiz.

Yaptığınız başvurunuzla ilgili gelişmeler hakkında bizlerde bilgi verirseniz mutlu olacağım.

2.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Esasen yaptığım müracaat fon birim pay değerinin ilan edilme şekliyle alakalıydı. Neticede 2 kez açıklasın eyvallah. Ancak bu bilgiye herkes aynı anda vakıf olsun. Ben OBP'nin Cuma günü için hesaplanan birim pay değerini Pazartesi günü saat:08.30 da öğrenirken Oyak Yatırımdaki bir yatırımcı aynı gün öğreniyor. TCD'ye hiç girmiyorum bile; o tamamen karmaşık bir ilan şekline sahip. Halbuki bu ilan şeklinin net esaslara bağlanması gerekli; saat saat, dakika dakika..

Yani bütün bu belirsizlikleri fırsat eşitliği ve rekabet şartlarına aykırı görmez de herhangi bir düzenleme yapmazlarsa, bu piyasaya gereğinden fazla yatırım yapmanın bir mantığı da olmaz. Dur bakalım neler olacak, beklemedeyiz.
    O konuda da alım-satım yerlerinde duyurulur diyor sadece. Bir düzenleme yok sanırım yada ben bulamadım.

3.  Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Yaptığınız başvurunuzla ilgili gelişmeler hakkında bizlerde bilgi verirseniz mutlu olacağım.
    Gayet tabiki.

Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    O konuda da alım-satım yerlerinde duyurulur diyor sadece. Bir düzenleme yok sanırım yada ben bulamadım.
    Aradım desem yalan olur üstadım. Siz bulamadıysanız ben zaten bulamam bu gözlerle. Ancak fon tebliğinden genel çıkarımım şu ki, fon kurucularına geniş bir inisiyatif ve hareket alanı tanınmış.

4. 21/08/2019 AES-AK PORTFÖY PETROL YA Alış 0,014270 TL 2.000,00tl fon aldım şu an 0,015002 ne kadar karım oluyo

5.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    En güzeli izahnameyi okumaktır GPG izahname diyorki ilk hesaplamada bulunacak fiyattan ikinci işlem gününde öderim satış tutarı ki bu şekilde gerçekleşir T+2 fonlarda satış işlemi.

6.3. Katılma Payı Satım Esasları
    Yatırımcıların BIST Pay Piyasası nın açık olduğu günlerde saat 13:30 a kadar verdikleri
    katılma payı satım talimatları talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı
    üzerinden yerine getirilir.

BIST Pay Piyasası’nın açık olduğu günlerde saat 13:30 dan sonra iletilen talimatlar ise, ilk
    fiyat hesaplanmasından sonra verilmiş olarak kabul edilir ve izleyen hesaplamada bulunan pay fiyatı
    üzerinden yerine getirilir.
    BIST Pay Piyasası’nın kapalı olduğu günlerde iletilen talimatlar izleyen ilk işgünü yapılacak
    ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilir.
    6.4.Satım Bedellerinin Ödenme Esasları
    Katılma payı bedelleri; iade talimatının, BIST Pay Piyasası nın açık olduğu günlerde saat
    13:30’a kadar verilmesi halinde, talimatın verilmesini takip eden ikinci işlem gününde, iade
    talimatının BİST Pay Piyasası nın açık olduğu günlerde saat 13:30’dan sonra verilmesi halinde ise,
    talimatın verilmesini takip eden üçüncü işlem gününde yatırımcılara ödenir.
    Amanın... Yani T+1 de geçerli olan fiyattan satarım, ama parayı T+2 de öderim diyor. Öyle mi ? O zaman Eral Bey de yanlış değerlendiriyor konuyu. Çünkü T+2 yerine T+1 önerisinin tartışıldığı mesajında şöyle diyor :

Pay değerde hissedilir bir etkisi olmaz ve hakkaniyet adına bence ayrılanın olması gereken bir nema havuzda kalmış olur ama bende tam hakim değilim emin olup tam bilgi ile 14 Eylül sonrası referandum yaparız
    https://twitter.com/gpg_info/status/...157459969?s=20

Saygılar.

6. Bu olayı daha öncede söyledim işlem gerçekleşme tarihi fiyatını baz alır diye.
    Sizin dediğiniz gibi olursa haksızlık olur..

Alıntı Originally Posted by John Dutton Yazıyı Oku
    fed faiz indirimini dedikleri gibi 4 adet yaparsa olur (115 mi 120 mi 130 mu daha mı üstü olur göreceğiz hep beraber yaşayıp) likidite çekmede bırakılıyor ben bunu 5-6 ay önce ilk sinyali verdiğinde fark etmiştim 2 sene öncede tam tersi olmuştu para kan gibidir akışı olmazsa hayat durur para akışı yönü tayin eder ab abdde faizler düşmeye devam edecekse para yüksek faizli riskli yerlere kayar yüksek getiri aramak veya getiriyi korumak için burdaki foncular gibi İşte öngörmek bu ve buna benzer şeyler piyasayı ve dünyayı ülkeyi okumak vb
    Ustad endeks nasil
    Tcd hisseleri ne alemde bir bakarmisiniz size zahmet

8. Eveeet, GPG alış girildi [emoji16]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 237/1000 İlkİlk ... 137187227235236237238239247287337737 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz