Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ben insanları anlamakta zorlanıyorum...hem aidatlar yüksek, hem güvenlik olsun, hem o olsun, hem bu olsun...gel aidat düşük şu site var, ama o şehir merkezine uzak...uzak dediği de Çekmeköy, üstelik metro 50 metre mesafede.

Hem şöför mahali, hem 25 kuruş, olmuyor işte.

Ne güzel kirada yaşayın işte,,,paranız varsa bile bankada dursun, kiracı olun...bu devirde bu fiyatlarsan ev almak enayilik değil mi zaten.

Başlığa bakıyorum...emlak piyasası öldü, bitti, bu fiyatlardan ev alınmaz...öte taraftan hemen herkes pusuda, bir kelepir düşse de kapsak modunda millet.
    Üstad kelepir değil de, hakettiği değer de olsun, alınabilir olsun yeter.

1 senedir 500 den evini satmaya çalışan var. Niye zorluyorsun ki, demek ki o fiyat alış fiyatı değil. Biraz da satıcı destek çıkmalı.

Alıntı Originally Posted by Wardo Yazıyı Oku

1 senedir 500 den evini satmaya çalışan var. Niye zorluyorsun ki, demek ki o fiyat alış fiyatı değil. Biraz da satıcı destek çıkmalı.
    Bana o mantıksız gelmiyor enflasyon neticesinde bir gün 500 bin olur. Bana mantıksız gelen 500’e satamayan kişinin fiyatı 530 yükseltmesi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

3.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Bana o mantıksız gelmiyor enflasyon neticesinde bir gün 500 bin olur. Bana mantıksız gelen 500’e satamayan kişinin fiyatı 530 yükseltmesi.

Neden mantıksız...enflasyonun görünürde %15, gerçekte %30 olduğu yerde paranın değer kaybı denen bir şey var...bu durumda adam her ay malına %2-3 zam yapar,,,ya da 6 ayda bir %15 güncelleme yapar,,,artık zam değil güncelleme oldu adı.

Hayır, mal adamın, adam istediği fiyatı istediği değiştirir..alıcının da hs deme hakkı var...fiyatlama yanlış geliyorsa ilgilenmezsin.

Ev alacak kişi istiyor ki, satıcı zor durumda oldun, sıkışmış olsun, borca batak olsun...piyasası 500 olan evi 300 e bıraksın...ben de diyorum ki o evler gerçek ihtiyaç sahibine düşmez,,,ortalık çakal kaynıyor.

şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Neden mantıksız...enflasyonun görünürde %15, gerçekte %30 olduğu yerde paranın değer kaybı denen bir şey var...bu durumda adam her ay malına %2-3 zam yapar,,,ya da 6 ayda bir %15 güncelleme yapar,,,artık zam değil güncelleme oldu adı.

Hayır, mal adamın, adam istediği fiyatı istediği değiştirir..alıcının da hs deme hakkı var...fiyatlama yanlış geliyorsa ilgilenmezsin.

Ev alacak kişi istiyor ki, satıcı zor durumda oldun, sıkışmış olsun, borca batak olsun...piyasası 500 olan evi 300 e bıraksın...ben de diyorum ki o evler gerçek ihtiyaç sahibine düşmez,,,ortalık çakal kaynıyor.
    Sizce mantıklı olabilir ama bana göre değil. Sahibinden benzeri platformlar sayesinde neredeyse tüm potansiyel alıcılara ulaşabilen satıcının, belirlediği fiyatla konutu emlak için belirlenen makul satış süresi neyse ( mesela bu da forumda bir tartışma konusu olabilir) satamıyorsa
    Bana göre üründe, fiyatta veya zamanda bir problem var demektir.
    Fiyatı yükseltmek buna çözüm değildir. Ama satıcı çok özel bir müşteri kitlesi bekliyorsa bu durumda aradığını bulasıya kadar bekleyebilir.

O egeli ben değilim

5.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Sizce mantıklı olabilir ama bana göre değil. Sahibinden benzeri platformlar sayesinde neredeyse tüm potansiyel alıcılara ulaşabilen satıcının, belirlediği fiyatla konutu emlak için belirlenen makul satış süresi neyse ( mesela bu da forumda bir tartışma konusu olabilir) satamıyorsa
    Bana göre üründe, fiyatta veya zamanda bir problem var demektir.
    Fiyatı yükseltmek buna çözüm değildir. Ama satıcı çok özel bir müşteri kitlesi bekliyorsa bu durumda aradığını bulasıya kadar bekleyebilir.

Tersinden düşün...alıcı ev almaya niyetlenmiş, mesela 1 yıl içinde almalı, yoksa keyfe keder alıcıdır, düşerse alırım diyordur..tok satıcı gibi tok alıcı da var.

Tersinden düşün...alıcı ev almaya niyetlenmiş, mesela 1 yıl içinde almalı, yoksa keyfe keder alıcıdır, düşerse alırım diyordur..tok satıcı gibi tok alıcı da var.
    Yatırım amaçlı alacakların tok olduğunu varsayıyorum. Diğer alıcılar ise devletin yarattığı faiz düşecek beklentisiye ağırdan aldığını düşünüyorum.

Ama benin kafamda konut alma işlemi farklı her yerde her zaman beklediğiniz konutu bulamazsınız hatta bazı durumlarda bunun için daha fazla para ödemeyi göze almanız gerekir.

Sizin daha önce bahsettiğiniz üzere oturmuş ve belli bir kitlenin ikamet ettiği sitede kiracıların ilk fırsatta alıcı olmasını beklemek veya mevcut ev sahiplerinin yakın çevrelerine tavsiye ettiği bir evin doğru fiyatlandırıldığı takdirde kısa sürede satılmasını beklerim.

O egeli ben değilim

7.  Alıntı Originally Posted by Wardo Yazıyı Oku

Kardeş, bu konut piyasasının öyle çok adil bir değerlemesi yok ki..mahallesine, sitesine, katına, cephesine göre fiyat değişiyor...bunlar lokasyonla ilgili olanlar...bir de evin fiziksel durumu var, içine ek masraf yapılmış mı, temiz kullanılmış mı vsvs.

Yani emlak değerleme işi, şunu eder, hak ettiği değer budur demek zor.

Yani emlak değerleme işi, şunu eder, hak ettiği değer budur demek zor.
    İngilizce de buna Fair Value derler.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •