Sayfa 472/1000 İlkİlk ... 372422462470471472473474482522572972 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 3,769 - 3,776 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by sevinen Yazıyı Oku
    Çok aradım lakin gözden kaçırmış olabilirim. Sizlere sormak istedim. Dolarla paralel hareket eden ve satış valörü T+2 den fazla olmayan fon var mı acaba?
    maalesef yok. ben de çok araştırdım ve bulamadım. bu noktada bir şeye dikkatinizi çekeyim. dövize endeksli fonlar, doğrudan döviz yerine eurobond alıyorlar ve dövizde olumsuz şartlardan dolayı yükseliş olduğunda türkiyenin uluslar arası piyasalarda ihraç ettiği ve fon içeriğinde bulunan eurobondlar da değer kaybettiğinden, bu durumu tahvil faizleri gibi düşünün, dövizdeki yükselişlerden kazanacağınız parayı aynı ölçüde kazanabiliyorsunuz. yani bir ayda döviz yüzde beş arttıysa eurobondlara da yoğun satış geleceğinden siz yüzde beş yerine yüzde iki kazanabilirsiniz gibi. bazan da piyalsalarda bahar havası oluşup döviz fiyatları düşüşe geçerse, bu kez de eurobondlara yoğun alımlar gelip faiz düşüşü olacağından döviz yüzde beş düşerse sizin fon yüzde bir iki gibi düşebilir, hatta kazanabilir de. ben sadece sistemin işleyişini anlatmaya çalıştım. umarım anlatabilmişimdir

2.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    maalesef yok. ben de çok araştırdım ve bulamadım. bu noktada bir şeye dikkatinizi çekeyim. dövize endeksli fonlar, doğrudan döviz yerine eurobond alıyorlar ve dövizde olumsuz şartlardan dolayı yükseliş olduğunda türkiyenin uluslar arası piyasalarda ihraç ettiği ve fon içeriğinde bulunan eurobondlar da değer kaybettiğinden, bu durumu tahvil faizleri gibi düşünün, dövizdeki yükselişlerden kazanacağınız parayı aynı ölçüde kazanabiliyorsunuz. yani bir ayda döviz yüzde beş arttıysa eurobondlara da yoğun satış geleceğinden siz yüzde beş yerine yüzde iki kazanabilirsiniz gibi. bazan da piyalsalarda bahar havası oluşup döviz fiyatları düşüşe geçerse, bu kez de eurobondlara yoğun alımlar gelip faiz düşüşü olacağından döviz yüzde beş düşerse sizin fon yüzde bir iki gibi düşebilir, hatta kazanabilir de. ben sadece sistemin işleyişini anlatmaya çalıştım. umarım anlatabilmişimdir
    Orada da en büyük sıkıntı eurobondlardaki satış valörleri. 3,4,5 günler havada uçuşuyor. Uygun T+2 göremedim ne yazık ki.

3.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    GEDİK PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
    Son Fiyat (TL) 1,291594
    Günlük Getiri (%) %0,0812

OYAK PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON
    Son Fiyat (TL) 0,024241
    Günlük Getiri (%) %0,2647

QİNVEST PORTFÖY DEĞİŞKEN FON
    Son Fiyat (TL) 0,054637
    Günlük Getiri (%) %0,2201
    bunların hepsinde valör 1 gün. gpg mi, yoksa farklı alternatifler mi? karar sizin. tek bildiğim, bir yere takılıp kalmamak lazım.
    GPG yi sattım şimdi. Para pazartesi öğleden sonra gelir, salı sabahı yeni alış girsem çarşamba günü yeni fonlar hesapta, ee gitti bir hafta [emoji3526]

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Saygılar...

4.  Alıntı Originally Posted by sevinen Yazıyı Oku
    Orada da en büyük sıkıntı eurobondlardaki satış valörleri. 3,4,5 günler havada uçuşuyor. Uygun T+2 göremedim ne yazık ki.
    Qnb finans'ın var T+2: https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=FUB
    Ama sn. hayrani'nin yazdıklarını dikkate alın, genelde döviz ile eurobond fiyatı ters hareket ediyor, o yüzden fon fiyatı tam bir belirsizlik.

5.  Alıntı Originally Posted by md1 Yazıyı Oku
    sn. blackhawk48 güzel söylüyorsunuz, ben de daha fazla gelir görmek isterim ama dediğiniz gibi riskler almaya başlarsa tcd fonuna benzemeye başlar. O da büyük götürüleri sevmeyen kişilerin uzaklaşmasına neden olur. Bence aylık mevduat+%1.5 yerinde bir hedef, özellikle temkinli yatırımcılar için. Daha fazla risk isteyenler için tcd fonu var zaten.
    Hatta fon yöneticisinin gelecek sene daha riskli bir fon kurmasına da karşıyım. Çünkü yeni fon için aldığı kararlardaki ruh hali mevcut fona da yansıyabilir ve daha riskli davranmaya başlayabilir.
    öncelikle fonun tanıtım sayfasına bir bakalım:
    NEDEN GEDİK PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON?

Tasarruf sahipleri, günümüzün dalgalı ve belirsizlik taşıyan piyasalarında yatırımlarına yön verirken pek çok soruya cevap üretmek zorundalar.
    Dolar Euro altın gümüş hisse senedi tahvil mevduat arasında seçim yapmak, bu tercihler ile yetinmeyip hangi finansal enstrümana ne zaman hangi ağırlık ile varlık dağılımında yer vermeliyim sorusuna da zamanında yanıt bulmak durumundadırlar.
    Son yıllarda piyasaların değişkenlik gösteren şartları bu yanıtları ayda hatta bazen haftada bir gözden geçirmeyi gerektiriyor.
    Bu soruları sizin yerinize cevaplamak ve uygun varlık dağılımlarını kararlaştırmak üzere Gedik Portföy Birinci Değişken Fonu ( GPG ) tercihinize sunuyoruz.
    2. GPG NEYE YATIRIM YAPIYOR?
    Bu yatırım fonu döviz tahvil veya hisse senedi fonları gibi belirli bir enstrümana ağırlık vermiyor. Her birine eşit ağırlık ile yatırım yapan sepet bir fon da değil.
    GPG, izahnamesinde yer aldığı üzere aşağıda sıralanan tüm finansal seçeneklere belirtilen limitler dahilinde yatırım yapabiliyor. Hangi enstrümanın ne oranda ağırlık kazanacağı makro analizler, teknik ve temel göstergelere göre kararlaştırılıyor.
    şimdi şu soruların cevabını arayalım? bu fon, gerçekten de yukarıda yazdıkları gibi mi çalışıyor? piyasa koşullarını bizim yerimize takip edip olası fırsatlara göre mi pozisyon ayarlıyor? Bu yatırım fonu döviz tahvil veya hisse senedi fonları gibi belirli bir enstrümana ağırlık vermiyor denildiği halde yüzde 80 oranında faiz yatırımı yapmıyor mu? bu durum, bir çelişki değil mi?
    ben kendi cevabımı vereyim, bu fon, ortalama yüzde 80 faiz ağırlığı olan ve mevduatın twitter sayfalarında da yazdıkları gibi biraz üzerinde getiri sağlamayı hedefleyen bir fon. bunu karalama maksatıyla yazmıyorum. neye yatırım yaptığımızı bilelim, bilinçli yatırımcı olalım diye yazıyorum. farklı düşünenlere tcd var demek te yanlış. tcd, genelde yüzde 80 hisse yatırımı yapıyor. burada da piyasanın iyi olduğu zamanlarda hisse oranı biraz daha artırılıp tcd kadar tabi ki değil ama güzel getiriler yakalanabilir, sanırım isyanımız buna ama yapacak bir şey de yok. fon sayfasında çok güzel tanıtım yapıyor, okuyunca "tamam, tam aradığım fon" diyorsunuz ama sanırım son noktayı Eray bey twitter sayfasına koymuş.

6. Naçizane..

Dolara endeksli fonlar yerine T+1 valöre sahip ALTIN fonların takip edilmesi çok daha mantıklı. Gerek Ons Altın gerekse Dolar fiyatlamasını içerdiği için her 2 yönde oluşabilecek ataklarda yeri geldiğinde kendi kendisini hedge yapan bir özelliği var. Mesela Dolar geçen yıla göre büyük bir değişiklik göstermezken Ons Altın tarafında yaşanan yükseliş Altın fon fiyatlarına birebir yansımış vaziyette. An itibariyle USD&TRY paritesinin bu anlamda oldukça uygun seviyelerde olduğunu değerlendirmekteyim. Şayet Ons fiyatlamasında dramatik düşüşler olmazsa Altın fonlarının orta vadeli olarak makul bir getiri sağlayacağını düşünüyorum. Portföylerde bir miktar tutmaya başlasak iyi olur sanki.

7.  Alıntı Originally Posted by sevinen Yazıyı Oku
    Hangi zaman aralığı için soruyorsunuz Sn. Yuji.
    Belli bir zaman kısıtım yok

8.  Alıntı Originally Posted by Blackhawk48 Yazıyı Oku
    Eral bey şu anda TRT haberde canlı yayın konuğu, ekonomiyi değerlendiriyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=dStAGw0UpwQ

Sayfa 472/1000 İlkİlk ... 372422462470471472473474482522572972 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •