Sayfa 561/1000 İlkİlk ... 61461511551559560561562563571611661 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 4,481 - 4,488 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    tcd günceleme yapmış son durum şöyleTACİRLER PORTFÖY DEĞIŞKEN FON
    Son Fiyat (TL) 1,515084
    Günlük Getiri %1,6621
    aylık getiri de yüzde on buçuk olmuş.
    Keşke yüklü girseydim buna, bravo TCD

2.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Başıma gelmedi tam olarak bilmiyorum siz söyleyince baktım şöyle bir bilgi buldum. Aşağıdaki kısımda koyu renkli kısım nedeniyle ödeme aldınız büyük bir ihtimalle.

c) Fon portföyünde yer alan özel sektör borçlanma araçlarına ve kira sertifikalarına ilişkin olarak, Rehber'in 5.1.2. maddesi ve TSPB düzenlemeleri çerçevesinde tek seferde veya kademeli olarak %100 oranında karşılık ayrılması ve % 100 oranında karşılık ayrıldığı tarihte veya takip eden tarihlerde anılan varlığın tutarının fon toplam değerinin %5'ini aşması halinde, karşılığın ayrıldığı tarihte fonda mevcut bulunan katılma payı sahiplerinin haklarının takibi için;
    - Söz konusu varlık fon portföyünden ayrıştırılır,
    - Takasbank nezdinde fonun mevcut saklama hesabından ayrı bir hesap (yan hesap) açılır,
    - Anılan varlık, %100 oranında karşılık ayrıldığı tarihte fonda mevcut bulunan katılma payı sahipleri ile ilişkilendirilerek bu hesapta (yan hesap) saklanmaya başlanır.
    d) Kurul Karar Organı tarafından tasfiyesine karar verilmiş veya tasfiye edilmesi talebi olumlu karşılanmış bir yatırım fonunun portföyünde %100 oranında karşılık ayrılmış özel sektör borçlanma aracı veya kira sertifikası bulunması halinde;
    - Söz konusu varlık tasfiyeye ilişkin duyuru metninin KAP'ta yayımlandığı tarih itibariyle fon portföyünden ayrıştırılır,
    - Takasbank nezdinde fonun mevcut saklama hesabından ayrı bir hesap (yan hesap) açılır,
    - Anılan varlık, %100 oranında karşılık ayrıldığı tarihte fonda mevcut bulunan katılma payı sahipleri ile ilişkilendirilerek bu hesapta (yan hesap) saklanmaya başlanır.
    e) Yan hesapta yer alan varlıklara ilişkin olarak yapılan ödemeler (örneğin, borçlanma aracının kupon veya anapara ödemesi) söz konusu varlığa karşılık ayrıldığı tarihte fondaki katılma pay sahipliği oranları dikkate alınarak, yan hesap ile ilişkilendirilen katılma payı sahiplerine ödenmek üzere anılan hesapların bulunduğu yatırım kuruluşlarına aktarılır.
    f) Yan hesap, hesapta yer alan varlığa ilişkin olarak hak sahiplerine yapılacak ödemelerin tamamlanması veya ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde herhangi bir tahsilat yapılamayacağının kesinleşmesi halinde ilgili fonun portföy saklayıcısının bildirimi üzerine kapatılır.
    Mustafa üstadım fonlar bir önceki ayın portföyünü ayın kaçında bildirip açıklıyorlardı.

3.  Alıntı Originally Posted by John Dutton Yazıyı Oku
    Mustafa üstadım fonlar bir önceki ayın portföyünü ayın kaçında bildirip açıklıyorlardı.
    6'sına kadar bildirmeleri gerekiyor üstadım.
    Portföy Dağılım Raporları her ayı takip eden 6 gün içinde, ay içerisindeki menkul kıymet ve katılma payı hareketleri ile fonun geçmiş performansına ilişkin bilgileri içerecek şekilde hazırlanarak KAP aracılığıyla kamuya duyurulur.*

4.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    6'sına kadar bildirmeleri gerekiyor üstadım.
    Portföy Dağılım Raporları her ayı takip eden 6 gün içinde, ay içerisindeki menkul kıymet ve katılma payı hareketleri ile fonun geçmiş performansına ilişkin bilgileri içerecek şekilde hazırlanarak KAP aracılığıyla kamuya duyurulur.*
    Teşekkürler üstadım ilgili fonun kap'taki word excel dosyalardan mı bakıyoruz

5.  Alıntı Originally Posted by John Dutton Yazıyı Oku
    Teşekkürler üstadım ilgili fonun kap'taki word excel dosyalardan mı bakıyoruz
    En kolay şekilde ilgili fonun TEFAS sayfasından KAP Bilgi Adresine tıklayın, fonun KAP sayfası gelecek, sonra Özet Bilgiler>Son Beş bildirim>Portföy Dağılım raporu yazan bildirim açarsanız orada PDF formatında göreceksiniz.

Aşağıda TCD'nin sayfası var mesela.
    https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...y-degisken-fon

6.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Ne alakasi var .yonetici seffaf bir sekilde anlatiyor mevduatin 1.5 uzerinde getiri hedefimiz var mevduat 1.2 ise aylik 2.7 getiri icin calisiyoruz diyor .buradan eral beye sesleniyorum birak 2.7 yi bana ayda net yuzde 2 verecek ensturamani garanti etsin tum portfoyumu o fona yatiririm .mevduat faizi geberdi vs derken mevduatin uzerinde getiri hedefleyenler aylik yuzde 2.75 i begenmez olmus 5 -6 net getiri bekliyor aylik yuzde 2.75 i begenmezse tas yagar basimiza .
    Ben de aynı fikirdeyim
    50 baz puan faiz farkı için banka banka dolaşıyorduk

GPG vs Mevduat:

AnaPara Oran NetGetiri
    GPG 100,000 35.00 2,608
    Mevduat 100,000 17.00 1,267

7. @yuji ppf hesaplamalarında sorun yok dimi bir gün için 2 puan düşüş enteresan olmuş.

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Ne alakasi var .yonetici seffaf bir sekilde anlatiyor mevduatin 1.5 uzerinde getiri hedefimiz var mevduat 1.2 ise aylik 2.7 getiri icin calisiyoruz diyor .buradan eral beye sesleniyorum birak 2.7 yi bana ayda net yuzde 2 verecek ensturamani garanti etsin tum portfoyumu o fona yatiririm .mevduat faizi geberdi vs derken mevduatin uzerinde getiri hedefleyenler aylik yuzde 2.75 i begenmez olmus 5 -6 net getiri bekliyor aylik yuzde 2.75 i begenmezse tas yagar basimiza .
    Tamamen aynı fikirdeyim, bide yuzde 5 daha stopaj avantajin var mevduata gore 12 aylik grafikte ilgili fon birkere bile depresyon noktası yok daha ne istenir

Neymis cumalari düşüyormuş haticeye degil neticeye bak aylık ortalamaya bak

Sayfa 561/1000 İlkİlk ... 61461511551559560561562563571611661 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •