Açıkçası Emlak hocamın tarz ve üslubu bana bir ölçüde itici gelmiş olsa da her türlü düşünceye ifade imkanı sunulması gerekli diye düşünüyorum. Yüksek tutarlı ve özellikle yüksek kaldıraçlı işlemler konusunda çok dikkatli olunması lazım, bunları zaten hepimiz biliyoruz. Ancak ara ara hatırlamakta da fayda var, lakin bazen hepimiz hırslarımıza yenik düşebiliyoruz.
Yıllar önce bir film izlemiştim. Adı Küp. Belki izleyeniniz vardır. Birbirlerini hiç tanımayan bir kaç kişi bir küp odanın içinde uyanıyorlar, her odadan kurtulup çıktıklarında yeni bir küp odaya geçiyorlar, her odada çeşit çeşit tuzaklar mevcut ve aralarından bazıları oda değiştirmeyi başarırken bazıları da ölüyor. Filmin sonunda görüyoruz ki, bu kişilerin geçtikleri 10-15 odanın dışında meğer binlerce küpten oluşan birbiri içine geçmiş büyük bir yapının içindeler. Geçilen 10-15 odanın pek bir anlamının olmadığını, bütün uğraşlarının nafile olduğunu filmin sonunda bu yapıyı görünce anlıyorsunuz.
Acaba diyorum, anlattığım film örneğindeki gibi, grafik hareketlerinde de belli bir sistematik olmakla birlikte bunların binlerce olasılık içerme durumu söz konusu olabilir mi. Biz sadece 12-13 yıla bakarken dahi belki de sadece çok küçük bir kesiti görebiliyoruz. Bu işe emek vermiş insanlar olarak sizler daha iyi değerlendirirsiniz, hiç şüphem yok.
Yer İmleri