Uyguladıgımız sistemi değerlendirmeye tabi tutup ara dönemler için rapor hazırlayıp tutarlılığını gözlemlememiz gerekir diye düşünüyorum.

Optimizeleri yaptık, güzelçe parametreleri seçtik. Getirisini, istatistiki verileri, sonuçları begendik, sistemimizi oluşturduk.

Hayali yazıyorum. Yıllık net getiri 20.000 puan , Max DD 22.000 , Pf 1.50, Kazanma Oranı : % 45 , Aylık işlem : 10 civarı

Böyle sonuçları olan bir sistemi robota bağladık , çalışmaya başladı gerçek sonuçları analiz etmek istiyoruz üsteki rakamlarla uyumlumu. Fakat bu analiz raporunu oluşturmak için kaç aylık gerçek işlemden sonra bunu yapmalıyız .

Şimdi Erhan sen diyeceksin en az 1 yıl çalışması lazım ondan sonra degerlendir. Bu yıl kötü geçdi hatta Max dd yedi, ertesi yıl daha iyi bir sonuç çıkartabilir felan diyeceksin. Değerlendirme yapmak için 1 yıl çok uzun geliyor. Viop gibi hızı bir piyasada kontratlar bile 2 ay vadeli .

Farz edelim 3 ayda bir değerledirmesini yapıyoruz diyelim. Hangi verileri değerlendirmeliyiz.

Bu zamana kadar hep öncesini konuştuk, sistemin getirisini ,artırma , işlemi düşürme , Maxdd düşürme gibi geçmiş verileri konuştuk. Tonlarca geçmişi test etmek için similasyon , optimisayon yöntemlerini konuştuk. Fakat gerçek uyguladıgımız sistem sonuçlarıyla , geçmişteki istatistiki verilerle uyumlumu. Uyumunu değerlendirmek için neye bakmalıyız. Yada hangi gerçek sonuçlar ortaya çıkarsa sistemi çöpe atmalıyız gibi konularında üzerinde durmalıyız gibi konuları da konuşmak gerekir.

Erhan bilmiyorum daha önce bu konuda yazdınmı. Fakat inan yazılan bir çok şeyi unutuyorum. Sistem öncesiyle ilgili bir çok yazı oldugu için bu herkes tarafından kabul gören doğrular kafamda oturdu. Bu konuyla ilgili pek bir yazı hatırlamıyorum.