Originally Posted by
Cautionary
İleride, MBA öğrencilerine portföy yönetim stratejileri konulu bir ders anlatırsam...ilk derste anlatacağım şey, olasılık dağılım eğrisi, standart sapma, varyans filan olur...çünkü bu matematiği anlamayan, iyi bir yatırımcı olamaz bence.
Risk kelimesi Türkçemize yanlış geçmiş maalesef...risk, beklenen durumdan sapmadır aslında...yani her iki yöndeki sapma da risktir,,,bu nedenle terminoloji olarak aşağı yönlü, ya da yukarı yönlü risklerden bahsedilir...bir piyasada, benchmark, mesela u-100 yıllar itibariyle, %10-%15-%5 kazandırmış...ama yönetilen portföy %30-%50-%10 kazandırmışsa...bu portföy yönetimi risklidir ve uzun vade için tercih edilmemelidir.
Kulağa tuhaf geliyor değil mi? Evet, borsa %10 kazandırmışken...birisi ben %100 kazandım diyorsa, bence uzun vade yatırım açısından başarısızdır,

Originally Posted by
BuyukPatron
Yeni bir hisse çalışmanız var mı acaba ? Pegasus vs gibi başka bir maden gözünüze çarptı mı ?

Originally Posted by
Cautionary
Şu an yok...üçüncü çeyrek bilançoları sonrası durum değerlendirmesi yapacağız,
Hocam,
Pegasus'u kaçıranlar sizden yeni kağıt duyumu arıyor gibi bir his var içimde. Halbuki sizin yönteminize göre hangi kağıdı seçeceğimiz stratejileri öğrensek yani balık tutmayı keşfetsek daha iyi bir değer yatırımcısı oluruz.
Diğer yandan risk yönetilebilir iken belirsizliği naıl yöneteceğiz?
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yer İmleri