Tüm kodlar spk
https://ws.spk.gov.tr/PortfolioValuesService.asmx
Açýk söylemek gerekirse bugüne kadar hiç bir fon yöneticisini aramadým, aramam da. Seversiniz & sevmezsiniz, adamlar bir yol tutmuþ gidiyorlar. Yatýrýmcýlar olarak bize düþen, fon performanslarýný gerek o fona ait karþýlaþtýrma ölçütü gerekse de emsal fonlarla mukayese ederek karar vermektir. Burada çok deðerli paylaþýmlar yapan üstadlar var ve geçenlerde yazdýðýmý tekrar etmiþ olayým; gayet detaylý bilgiye sahip bu dostlarýmýz bir çok uzmandan çok daha yetkinler bu konuda. Ýþbu baþlýðýn bu farkýndalýðý ortaya koymasý noktasýnda çok faydalý olduðunu deðerlendirmekteyim.
Bir dostumuz "baþlýkta çok sayýda fon konuþulduðunu ve bunun kafa karýþýklýðý yarattýðýný" söylemiþ. Bu gayet normal bir durum. Sonuçta hepimiz insanýz ve fýrsat & risk kombinasyonu açýsýndan farklý beklentilerimiz ve risk algýmýz var. Sayýn webster üstad bir dönem tüm portföyünü hatta kendi tabiriyle kefen parasýný TCD'ye yatýrdý.Bu hareket tarzý benim gibi temkinli yatýrýmcýlar için asla olmayacak bir þey. Noter tasdikli getiri taahhüdü getirseler bile yapmam böyle bir þey.
Netice itibariyle ACC'nin portföyü ve dönemsel getirileri ortada. Takip tablosunu incelediðimde nispeten defansif ancak bir o kadar istikrarlý bir yapýya sahip olduðunu söylemek mümkün. Diðer fonlardan farklý olarak tüm dönemlerde oldukça tatminkâr getiri elde etmiþler. Þu listede belki de kötülenmesi gereken en son fon. Ha bu olumlu tablo yöneticilerin yatýrýmcýsýyla olan diyaloðunda bir þýmarýklýða yol açmýþsa o tamamen insanî bir konu ve yatýrým tercihlerimizi doðrudan etkileyecek bir þey deðil. Bizler cebimize girecek paraya odaklanmalýyýz. Kiþisel görüþlerim olup, umarým hiç bir dostumu incitmemiþimdir.
Mevduatcilar alýþýk deðil dalgalanmaya
Ýki gün yatay gider hemen fon yöneticisi aranir
Kazandirirken iyi ama
Fon yöneticisi gayet güzel yanýt vermiþ
Bankaci ustadim ses 1 2
Ses 1
2
3
hiç kusura bakmayýn, böyle yanýt olmaz. sorduðum soruya veya almak istediðim bilgiye yasal olarak yanýt verme zorunluluklarýnýn bulunmadýðýný, fon työneticilerinin yaptýklarý iþlemler konusunda sadece ayda bir kez rapor yollamalarýnýn yeterli olduðunu uygun bir dille söyleyebilirdi. sana zahmet þuradaki suyu bana bir uzatabilir misin demekle, kalk lan, þu suyu bana getir çabuk demek, ikisinde de su istiyorsunuz ama tarz o kadar farklý ki. ama tercih meselesi. siz de ikinci tarzý sevebilir, çevrenizle de bu þþekilde iliþki kurabilirsiniz. buna da diyecek bir þey olmaz tabi.
Yer Ýmleri