Dediğiniz gibi giderlerin kontrole alınamaması ülkeyi yıkımın eşiğine götüren bir kısır döngü yaratmaktadır.
Yeni yaratılan vergiler tüketimi ya da harcamaları kısmaktan uzaktır. Çünkü genelde varlıklı kesim hedefleniyor ama varlıklı kesimin bunu kendi giderlerini azaltarak karşılama oranı çok düşük olduğundan bu vergiler ülkede tasarrufların ve buna bağlı olarak üretim gücünün azalmasına neden olmaktadır. Bu da vergilenebilir gelirlerin reel olarak daha da azalmasına ve bütçe açığının artmasına neden olmaktadır. Bu durumda devlet tekrar servet üzerine vergi salarak aynı kısır döngüye ivme kazandırmaya devam etmekte.
Vergi gelirlerine odaklanan arkadaşların göz ardı ettiği gerçek işte bu kısır döngüde yatmakta.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yanlis sacma tespit yapanlara takintim
Fed trump dolari duzecek dedim birileri cikti zırladı aylarca temel iktisat twit saçmalıklarına guvenerek...sonuc tuydu
Ya bu net dth yuksekligi dolari durduuruyor
Yok farklı dio
Dth yukselince seviniyor dolar artacak diye
Dogru neyse o soylensin
Benim aklimdaki bu
Benim fikrim bu
Yok ole bisey
Bu kafayla devam
Makro bilgisi en yuksek kisi bu piyasanin en zayif halkasidir
Aninda batar en kolay lokma bunlardir
Benim sokağa çıkıp bağırasım var artık avazım çıktığı kadar ÇIPLAK VATANDAŞ filmindeki Şener Şen gibi...Dal maşşak...
Bıktım bu vergi ve zamlardan...
Sokağa çıkmak isteyen vatandaşları önden alalım .
toplu hareket olmadıkca cop ve biber gazı yediğiyle kalırlar çıkanlar
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Ufak tip sahte para kontrol cihazlarının USB üzerine banknot seri numarasını hatta görüntü taramasını kaydedeni de olsa süper olurmuş.
Böyle bir cihaz var mı aramak lazım. Böylebir cihaz hakkında bilgisi olan var mı?
Şöyle bir şey buldum ama bu sanırım sadece kontrol yapıyor.
https://www.hepsiburada.com/uber-128...-HBV00000JVVB8
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri