My finans dostum. Ortalamaya bakmak iyi olacakır. Ortalaması iyi fakat hafta sonu gelirini (repo, mevduat vs.) riskli pozisyonlarda açıyorlar ve avcumuzu yalıyoruz. Yine de ÖST içeren fonlardan daha iyi. Aderenalin için TCD veya ACC almak lazım. Tahvil bono için HTT ve DZT. Yatırım tavsiyesi değildir, ancak nar suyu içiniz ve enerjinizi türlü türlü atınız diye tavsiye verebilirim.
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Üstadım getiri garantili fon değil ki sonuçta fonun hedefi mevduat üzeri getiri. Bunu yakalarsa hem siz kazanırsınız, hem fon kazanır. Elde edemezsede sadece siz kaybedersiniz, fon yine kazanır ama getiri düşük olduğu için yatırımcı sayısı azalır haliyle fonda daha az kazanır![]()
Getiri garantisi yok tabi de
Yani borsanın ufacık bir düşüşünde böyleyse
Sert düşüşlerde verdiğinide götürebilir
Ortalama filan da kalmaz o zaman
Düşerken kaçayım deseniz T2 olduğu için o da zor
Yani kısaca alınan riske karşı umulan getiri çokta uyumlu değil şu anda
Gpg de aslında Eral Bey açıkça hedefini yazdı borsanın 105 bin olmasını bekliyor. O yüzden borsa bu rakama gelirse kazanclar iyi düzeyde olur ama olmaz da borsa tekrar aşağıdaki gaplari doldurmaya giderse Gpg de aşırı düşüşler olabilir. Yeni girecek arkadaşlar bu fonu riski düşük diye düşünmesinler. Gecen hafta sadece bir gunde neredeyse %1 düştü. Mayıs ayında daha kötü düşüşler de olmuş.Ama uzun dönemd
borsa da yükseliş beklediğimden ve bu dönemde mevduat üstü getirecegine inandığım için ben Gpg de devam ediyorum.
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Üstadım size fon mu yok. Aşağıdaki T+1 değişkenlere bakın. İçerisinde hisse bulunduran bir fonun endeks düşüşlerinden etkilenmemesini beklemek fazlasıyla iyimser bir bakış açısı gerektirir
AAK ATA PORTFÖY ÇOKLU VARLIK DEĞİŞKEN FON
ADE AK PORTFÖY DEĞİŞKEN FON
AED ATA PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
DBP DENİZ PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
EIB QİNVEST PORTFÖY DEĞİŞKEN FON
EIC QİNVEST PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FONU
FCV FİBA PORTFÖY ÇOKLU VARLIK BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
FID FİBA PORTFÖY DEĞİŞKEN FON
FNO FİNANS PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
ICD ICBC TURKEY PORTFÖY BIRINCI DEĞIŞKEN FON
IPB İSTANBUL PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
IYB TAALERİ PORTFÖY DEĞİŞKEN FONU