memleketimizde finansal kurumlarca bize sunulan bol komisyonlu bol kesintili yabancý deðer alým satýmý hizmetlerine nasýl bir alternatif bulabilirim ? sorusundan yola çýkan arayýþlarým beni ABRA uygulamasýna ulaþtýrmýþtý ve sizlerle paylaþmýþtým.
ABRA'nýn bazý eksik noktalarý (web arayüzünün olmamasý gibi) yanýnda bu konuda devam eden arayýþlarým bu sefer beni farklý bir ürünle tanýþtýrdý ve bunu da siz deðerli baþlýk takipçisi forumdaþlarýmýn ilgisine eleþtirisine + yapacaðý katkýlarýna sunuyorum.
ürünün adý :synthetix
synthetix.io adresinde faaliyet gösteriyor.
kayýtlarý blockchainde akýllý kontratlarda tutulan bir crypto deðer.
bizi ilgilendiren tarafý, bizleri çok yakýnda AAPL ve TESLA gibi hisselere (ve ilgilileri için altýn yanýnda gümüþe de) ulaþtýrabileceðini vaad etmesi.
blok zincirinde çalýþmasý nedeniyle de milliyet, kimlik bilgisi gibi yabancýlarla paylaþmayý çok arzu etmeyeceðimiz (ve rahatlýkla pozitif-negatif ayrýmcýlýk yapýlabilecek) ahiret sorgulamalarýndan bizi kurtarýyor.
---
konuyla dolaylý olarak ilgili :
NOT1:tam ayrýntýlarýna bakmadým ancak vadeli hesap gibi bir modeli daha var (veya var olacak) yanlýþ anlamadýysam.
yani syntethyx (SYN) satýn al ve vadeli hesap aç gibi.
tabi bu da doðrudan olumlu olumsuz fiyat çalkalanmalarýna maruz kalýnacaðý anlamýna gelir. yani örneðin %x sabit faiz beklerken SYN'nin kendi fiyatýnýn %xx deðer yitirmesi (veya tam tersi) gibi diye düþünüyorum.
NOT2: bu hizmetten faydalanabilmek için elimizde ethereum olmalý, bunu tutacaðýmýz metamask gibi bir cüzdanýmýz olmalý.bunlar baþlý baþýna ayrý bir konu olduðu için þimdilik ayrýntýsýna girmemeyi tercih ettim. baþlýkta bu konu hakkýnda çok bilgili birkaç arkadaþýmýz var gerektiðinde hepimize yardýmcý olurlar
---
bu konuda görüþlerinizi beklerim
saygýlarýmla
29 ekim cumhuriyet bayramýmýz kutlu olsun
BU GÖNDERÝ YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR; PAYLAÞIM, EÐÝTÝM VE GENEL BÝLGÝLENDÝRME AMAÇLI YAPILMIÞTIR.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri