Esas olan bizdeki emeklilik sisteminin ekonomiye ağır bir yükü var, Millet olarak tasarruf, birikim ve yatırım nedir bilmiyoruz,, çoğumuz yaşlanınca devletin vereceği maaşa talim ediyoruz, oysa yapılacak tasarruf ve yatırımlar ile emeklilik veya yaşlılık dönemlerinde düzenli pasif gelir elde etmek mümkün olabiliyor, hatta bence olmazsa olmaz, tabi millet olarak genelde finansal okuryazarlık olmadığı için bu tasarruf ve yatırımları uzmanlar aracılığı ile BES sisteminde yapmak ekomomimiz için olmazsa olmaz bir seçenektir bana göre, vatandaşlarımızın yüzde kaçı bilanço analizi, temel sektör bilgisini bilebilir ki? bu mümkün değil, bu sebeple ben yatırımlarının yarısını BES te tutuyorum aylık olarak, kendi yaptığım yatırımların çok daha üzerinde getirisi oldu, bence BES sistemi ekonomideki özellikle borsadaki şirketlerin değerlerinin artmasına ve şirketlerin de bu kaynaklar değerlenmeler ile daha yeni yatırımları yapabilmesini sağlayacaktır... ben güveniyorum ve de takip ediyorum sonuç ortada, kısa vade düşünenler için tabiki uygun değil, ama uzun düşünmeyenler büyük kazanamaz neticede... ben çok olumlu etkilerinin olacağına inanıyorum.. bir ülke ancak tasarruf ve yatırımları kadar ilerleyebilir...
Başarı yolun sonu değil, yolun kendisidir... Başarı bir yolculuktur ve hiç bir zaman bitmez, asıl başarı yolda kalabilmektir...
Yer İmleri