Arama sonucu : 4510 madde; 1 - 8 arası.

Konu: BAGFS - Bağfaş Bandırma Gubre Fabrikaları A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by TUNGA Yazıyı Oku
    614 milyonluk net borcun 319 milyonunu bir bakima devlet ödeyecek..

Yani kabaca toplam borcu 300 milyon olarak görebiliriz...

Yalnız yıllık 150 milyonluk kar konusunda sizin kadar iyimser değilim.

50 yıllık eski fabrikada anlaşılan her şey eskimiş ve komple değişimi gerekiyor. CAN tesisinden elde edilen gelir-nakit ile eski fabrikanın bakim-onarim-yenileme masraflarını da karşılıyor gibiler. Bu da borçluluğun azalmasını engelleyip karlılığı da baskiliyor...

Yine de Orta-uzun vadede güzel günler göreceğimizi düşünüyorum...

Herkese saygılar...
    Faaliyet raporunda 43 milyon tl bakim onarim vs. gider olustugu yaziyor. Az para degil. Dedigin gibi bu masraf olmasa daha da iyi olurdu.

2.  Alıntı Originally Posted by Trust Yazıyı Oku
    Faaliyet raporunda 43 milyon tl bakim onarim vs. gider olustugu yaziyor. Az para degil. Dedigin gibi bu masraf olmasa daha da iyi olurdu.
    Rahmetli Yaşar Erdinç, 2015'de Bagfaş yorumlarında CAN tesis yatırımiyla beraber toplam 250 milyon USD yatırım yapılacağından bahsetmiş.

2018 Faaliyet raporunda eskiyen fosforik asit-dap/npk, AS ve torbalama, ilaveten sülfirik asit ünitelerinin yenileme ve/veya iyileştirme faaliyetlerine hız verilerek büyük kısmının bitirildiği yazıyor.

Bitmeyen kısmın ne olduğu ve ne kadar para harcanacağını bilmiyoruz.

Ayrıca bu yil konveyör ve elektrik türbininde de ariza ve degisim-yenileme yapıldığını duyuyoruz.

Bagfaş yönetimi de sağolsun... Bu konularda oldukça şeffaf... Fabrikada üretimin durduğunu internet forumlarından öğreniyoruz.

50 yıllık şirket... Yönetim körlüğü oluşmuş gibi...

Gencer ailesinin yönetimden ayrılıp işi yeni ve daha profesyonel bir ekibe bırakması bence daha faydalı olur.

Fabrikadaki tüm iş ve yönetim sureclerinin-kadrolarin gözden geçirilmesi yerinde olacaktır.

3. Bu şirketin önemli problemi yönetiminin hala şirketin tek sahibinin GENCER'ler olduğunu sanması. BAGFAS'ta neler oluyor, küçük yatırımcı bilmiyor.

Alıntı Originally Posted by TUNGA Yazıyı Oku
    Rahmetli Yaşar Erdinç, 2015'de Bagfaş yorumlarında CAN tesis yatırımiyla beraber toplam 250 milyon USD yatırım yapılacağından bahsetmiş.

2018 Faaliyet raporunda eskiyen fosforik asit-dap/npk, AS ve torbalama, ilaveten sülfirik asit ünitelerinin yenileme ve/veya iyileştirme faaliyetlerine hız verilerek büyük kısmının bitirildiği yazıyor.

Bitmeyen kısmın ne olduğu ve ne kadar para harcanacağını bilmiyoruz.

Ayrıca bu yil konveyör ve elektrik türbininde de ariza ve degisim-yenileme yapıldığını duyuyoruz.

Bagfaş yönetimi de sağolsun... Bu konularda oldukça şeffaf... Fabrikada üretimin durduğunu internet forumlarından öğreniyoruz.

50 yıllık şirket... Yönetim körlüğü oluşmuş gibi...

Gencer ailesinin yönetimden ayrılıp işi yeni ve daha profesyonel bir ekibe bırakması bence daha faydalı olur.

Fabrikadaki tüm iş ve yönetim sureclerinin-kadrolarin gözden geçirilmesi yerinde olacaktır.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •