Originally Posted by
Maydonozcu Kamil
Burada ama, paramzn bir ksmnn ynetme riskini bu arkadalara paylatrmak. Bu erevede kendi risk algmza dayal olarak sorulmas gereken soru udur: Paramn ne kadarn bu dostlarmzn kontrolne brakmam gerekli ?
yi bir fon bulmak demek baarl bir fon ynetiimi bulmakla edeer sonuta. Benden baarlysalar paramn daha fazlasn ynetmeyi hak ediyorlar demektir. Gayet tabiki bu mukayeseyi yaparken gnlk getirilere ok fazla taklmamak, fonlarn karlatrma ltlerine dikkat etmek lazmdr. Hisse youn fonlarn (banka younlar getim, nk endeksle birebir korelasyonlar mevcut hatta portfynde banka hissesi oransal olarak % 50 nin zerinde olan hisse youn fonlar da bu kapsamda deerlendirilebilir) endeksin d & ykseli trendlerindeki getirilerini bu nedenle sk bir ekilde incelemeliyiz. Son gnlerde yerden yere vurduumuz TCD'nin 2019 yl getirisi % 74,07, ACC'ninki ise & 64.96.
ayet ben, bu oranlarn zerinde bir getiri yakalamsam eyvallah, ne desem haklym. Yok yanna bile yaklaamamsam, ki yle. Sz etmeye hakkm yok. Diye dnrm. Bu kapsamda ACC'yi dikkatle izliyorum. Muhtemelen karma fonlardaki (GAK & YAK) pozisyonlardan birini oraya kaydracam. Henz karar vermedim.
Yer mleri