LÖSEV'in, milyonlarca kişinin desteği ile kurduğu LÖSANTE'ye tam ruhsat verilmemesi ve hastanenin çürümeye terk edilmesiyle ilgili verilen araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
"Hastanenin bir diğer özelliği de tüm tıbbi araçların tamamının en yeni teknolojiye haiz olmalarıdır. LÖSEV, LÖSANTE nin iskan ve ruhsatını da almıştır. Sizinle paylaşacağım sorun, sizin de bildiğiniz gibi hastaneye ruhsat verilmemesi sorunudur. Hastane tam teşekküllü olmasına rağmen 400 yatağın sadece 75 ine ruhsatlandırma yapılmış, geri kalan 325 yatak ise lösemili çocukların hizmetine sunulamamıştır. Sorun bununla da sınırlı değildir. Yoğun bakımlardaki yatak açığı herkesçe bilinen bir gerçek. LÖSANTE nin 80 yatağının sadece 10 tanesine ruhsat verilmiş, 70 yatak ise çürümeye terk edilmiştir.
Hastane Yine 10 ameliyathanenin sadece 3 ü kullanılmakta, 7 ameliyathane işlevsiz halde bırakılmıştır. Halkın bir tuğla da sen koy kampanyasına olağanüstü desteği ile yaklaşık 4 milyon bağışçının bağışları ile 100 milyon dolarlık böylesi kapasiteli bir hastane inşa edilmiş ama maalesef bu hastane anlamsız gerekçelerle ruhsatlandırılmamıştır."
Yer İmleri