Sayfa 138/899 İlkİlk ... 3888128136137138139140148188238638 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 1,097 - 1,104 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

1. adamda keko saplantısı var.sadece önyargıyla tepki gösteriyor.bu keko kim?tanımam etmem.
    önyargılı yazılanı tam okumaktan aciz kibir illetine yakalanmış bu insanlara bu sayfalarda raslamak çok iğrendirici.adamı engelliyorsun yine saldırıyor.hazmedemiyor ....
    Son düzenleme : bozoklu5; 08-11-2019 saat: 07:33.

2.  Alıntı Originally Posted by bozoklu5 Yazıyı Oku
    adamda keko saplantısı var.sadece önyargıyla tepki gösteriyor.bu keko kim?tanımam etmem.
    önyargılı yazılanı tam okumaktan aciz kibir illetine yakalanmış bu insanlara bu sayfalarda raslamak çok iğrendirici.adamı engelliyorsun yine saldırıyor.hazmedemiyor ....
    Bozoklu hc 5.26 dan almışsınız 560 ile arasında uzun vadedeci için bu kadar fark etki yapar mı? Peki 480 e dusecekse çocuklara alırım diyorsunuz o zaman eğer çok fark varsa arada neden 480 den almadınız. Ayrıca hisse 7.8* li fiyatlardan dusmusken birçok yatırımcı yukarıdan mal almışken 4.80 ile 5.60 arasındaki fark çok ise 526 ile 560 arasi çok ise, 526 ile 480 arası da çok olmaz mı keşke 522 den alaymissiniz. Oysaki bu kademeleri ornegin Tav gibi birçok şirket gunicinde yapıyor. Yani 5 yıl için birşey olmaz ama 10 yıl için 480 den alırım demek çok ilginç ..... Ytd.

3. Yabancı begenmedi mi? Temettü ve bedelsiz vermeyeceğini düşündü ve gitti mi??? Ciner kötü bir şirket mi ??? İlginç bunlar kime göre neye göre keskin ifadeler. O zaman Ciner kötü ise yabancı begenmediyse bunu önceden kestirip 6 li 7 li fiyatlarda bilmem kaclara düşeceğini ongormedilerde buralarda zarar ettiler, ya da 7 li fiyatlardan bilmem kaç olur diye yüksek yüksek hedef niye verdiler. Belli degilmi bu bir emtia yani altın veya petrol gibi birsey. Çünkü taaa 2015 den belliydi cinerin kazan tesisi acacagi. Yabancı mi akilli biz mi başka birşey vay be. Döviz son çeyrek için tüm şirketlere önemli dolayısıyla ulkeye..
    herkesin yatırımı farklıdır kimi kredi ceker hisseye para yatırır, kimi aylık para kenara ayırır hisseye atar, kimi elinde birikmisi arada atar, kimi günlük yükselen hisseleri vardır düşen inandığı şirketlere atar, Kimi kar cebe yakışır der % desine göre. Kimi kimi kimi. Her hisseninde yatırımcı gibi cibilliyeti farklidir. Kimi yorar kimi zıplar kimi koşar kimi zorlar. Kimi kimi kimi... Ciner sodayi ayakta tutan ve birbirine o kadar ihtiyacı olan iki şirket olsa gerek. Güç demek, birliktelik güç demek, söz demek.. fiyat belirleyiciligi, kıtalararasi yer edinme. İkiside birbirine bağımlı olmak zorunda. Ülke açısından zarar yaratır her anlamda da...
    Eğer soda böyle bir yatırımı yapmasaydi sonrasını kestiremiyoru tartisirdik. 2.4 ton ile kalırdı peki ya sonraki sürdürülebilirliği ne ile devam edecekti. Ytd.

bozoklu abimiz, kesin konusma oyle bence. Borsada olmaz diye birsey yok ama, yazdigin fiyatlar zor bu hissede.

temettu gak guk vs de bu hisseye gelenlere has birsey. Ulkede bir yerler var, milleti bunla yeyip mal mal mal tasittiriyor parasi erirken zaten fiyattan dusen %3-5 temettu icin. Para odaklari oyle kurmus duzeni. Basinda orda burda bunu yayanlar muhtemelen onlarin bordrosundadir. Ozellikle bu hisseye geliyor bu yatirimci profili. Baska bir 30 hissem bunun 2 kati temettu verilyior, bir kere de duymadim temettusu kuzusu koyunu hesaplansin her allahin gunu. Temettu haftasi oncesi otururuz teknik detaylarini yazariz geceriz.

10 senedir "bir ayagim cukurda" diyorsun sen de. Allah uzunundan versin.

5. Yazılan rakamların olmazı oluru konu değil. 8 den 522 gören hisse 4.8* görse ne görmese ne? Yani uzun süre 10 yıl kalınır denilip 5.60 lar çok 4.8 ler uygun denmesi ilginç, 10 yıllık süreçte. Hele bunu 25 yıllık bir tecrübenin söylemesi dahada ilginç.

7. sayın spenıc ne on yılı yatırım süresi 4 yıl verim alması bir yıl sürse 5 yıl eder.grafiğine bakarak 4,8 tl yazdım. dahada aşağısı olmaz diye birşey yok.4-5-6 yıl bekliyeceksen al kardeşim.ekranada yazılanlarada bakma.tavsiye niteliğinde iyi niyetle yazdım.yatırım tavsiyesi değil ki.aklına mantığına ters geliyorsa cevap yazmanada gerek yok.

8.  Alıntı Originally Posted by bozoklu5 Yazıyı Oku
    adamda keko saplantısı var.sadece önyargıyla tepki gösteriyor.bu keko kim?tanımam etmem.
    keko hocayla bir sıkıntım yok. Kendisi ile gayet de seviyeli bir biçimde konuşabiliyoruz.
    İğrendirici olan nedir biliyor musunuz?:
    Yaş, şu-bu ayağına insanları manipüle etmektir.
    Kendi yarattığın gereksiz beklenti suya düşünce,
    -cek, -cak kipiyle sallayıp, altına da "yatırım tavsiyesi değildir" yazacak omurga(!)dır...

"Soda hissesinde olmak bir insanın başına gelebilecek en büyük felaketlerden biri.5yıl bu hisse yükselmez.iyiki çoğunu sattım elimde az kaldı ama hala canımı yakıyor bu hisse.aklı fikri olan bu şirkete bulaşmasın diyorum.
    şayet bu hisseyi alacaksanız lütfen 4.80 tl seviyelerini bekleyiniz kesinlikle oraya gelecektir.
    benim maliyetim 5.26 tl.elimdeki malın yüzde 75 ini çıktım.5,70 çıkar çıkmaz buradan kurtulacağım.
    yatırım tavsiyesi değildir"
    https://www.kisavade.com/
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Sayfa 138/899 İlkİlk ... 3888128136137138139140148188238638 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •