Arkadaşlar merhaba,
belli bir süredir temettü emekliliği konusunda kedimi geliştirmeye çalışırken, aynı zamanda ufak ufak hisse alımına da başladım. Bu konu ile ilgili bilgi edindikçe karşıma yeni şeyler de çıkıyor tabii ki. Bu başlık altında arama ile bulmaya çalıştım ama cevabına ulaşamadığım için ayrıca sormak istedim.
Ülkemizde uzun vade yatırımcısının en büyük düşmanı enflasyon maalesef. Bu nedenle bir süredir ABD borsasında alım yapılabilir mi, nasıl yapılır, artıları eksilerini incelemeye başlamışken VTSAX yani "Vanguard Total Stock Market Index Fund" kavramı ile karşılaştım. Sorum şu:
1) Bu fonu Türkiye de alma şansım var mı? Var ise nasıl?
2) Yok ise, ABD de almam için nasıl bir yol izlemem gerektiği ile ilgili yol gösterebilir misiniz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Not: Genel olarak ETF ler ile ilgili bilgi sahibiyim, aynı şekilde VTSAX tarzında farklı alternatiflerin var olduğunun da farkındayım. Şu an için ilk önceliğim alımın mümkün olup olmaması konusunu çözmem. Teşekkürler.
Burada yazılanlar kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir. Paranızı tanımadığınız insanların uydurmaları ile riske etmeyin, kafam rahat olsun diyen mevduatı değerlendirsin...
Yer İmleri