Sayfa 535/1230 İlkİlk ... 354354855255335345355365375455856351035 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 4,273 - 4,280 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by batu34 Yazıyı Oku
    Çok ilgimi çektiğini şimdiden söyleyeyim. Ankara'da bu konuda eğitim var mı bir bakayım.
    Şirket aracılığı ile alsak güzel olur ancak kamuda bu işler gerçekten çok zor.
    Fiyatı 1000 tl civarında olursa almak isterim, çok aşırı pahalıysa ne yazık ki olamayacak.
    Bilgilendirme için teşekkürler

Batuhan
    2000 civarına bulursunuz bence eğitimi üniversitelerinde oluyor. Odtünün ankaranın tobbun hayat boyu öğrenme eğitimlerinde vardır bence

Ben de şirket vasıtasıyla eğitimi almıştım 1haftalık birşeydi.

Kendi Görüşüm full eforunu projeye harcıyan IT, Telekomıkasyon,Finans, savunma sanayinin bazı bölümleri ve çoğu iş kolundaki pazarlama dept için eğitimin, sonrasında sertifakanın faydalı olacağını düşünüyorum.

Diğer sektör ve departmanlar için pratikte pek uygulanabilir değil.
    Bana bireysel amaçlı fayda sağladı.

YTD

2.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    2000 civarına bulursunuz bence eğitimi üniversitelerinde oluyor. Odtünün ankaranın tobbun hayat boyu öğrenme eğitimlerinde vardır bence

Ben de şirket vasıtasıyla eğitimi almıştım 1haftalık birşeydi.

Kendi Görüşüm full eforunu projeye harcıyan IT, Telekomıkasyon,Finans, savunma sanayinin bazı bölümleri ve çoğu iş kolundaki pazarlama dept için eğitimin, sonrasında sertifakanın faydalı olacağını düşünüyorum.

Diğer sektör ve departmanlar için pratikte pek uygulanabilir değil.
    Bana bireysel amaçlı fayda sağladı.

YTD
    İşyerinde proje ve iş süreçleri üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bana katkısı olacağını düşünüyorum. Alarkoda çalışırken yöneticilik eğitimi almıştım. O eğitimde çok faydalı idi. O egitime pas atan bir eğitim olabilir.
    Üniversiteleri de araştırayım belki ordan bir şey yakalarız Ankarada çok fazla devlet okulu var. Eğitim veriliyorsa, kamu personeli indirimi falanda kaparız..

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

3. Arkadaşlar merhaba,

belli bir süredir temettü emekliliği konusunda kedimi geliştirmeye çalışırken, aynı zamanda ufak ufak hisse alımına da başladım. Bu konu ile ilgili bilgi edindikçe karşıma yeni şeyler de çıkıyor tabii ki. Bu başlık altında arama ile bulmaya çalıştım ama cevabına ulaşamadığım için ayrıca sormak istedim.

Ülkemizde uzun vade yatırımcısının en büyük düşmanı enflasyon maalesef. Bu nedenle bir süredir ABD borsasında alım yapılabilir mi, nasıl yapılır, artıları eksilerini incelemeye başlamışken VTSAX yani "Vanguard Total Stock Market Index Fund" kavramı ile karşılaştım. Sorum şu:

1) Bu fonu Türkiye de alma şansım var mı? Var ise nasıl?

2) Yok ise, ABD de almam için nasıl bir yol izlemem gerektiği ile ilgili yol gösterebilir misiniz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Not: Genel olarak ETF ler ile ilgili bilgi sahibiyim, aynı şekilde VTSAX tarzında farklı alternatiflerin var olduğunun da farkındayım. Şu an için ilk önceliğim alımın mümkün olup olmaması konusunu çözmem. Teşekkürler.
    Burada yazılanlar kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir. Paranızı tanımadığınız insanların uydurmaları ile riske etmeyin, kafam rahat olsun diyen mevduatı değerlendirsin...

4. Sn kimbumacd, forumda yurtdisi borsalarinda hisse senedi islemleri isimli baslik, ve mrmilyoner blog sayfasinda cok yararli yazilar var. Onlara bi goz atmanizi oneririm.

5.  Alıntı Originally Posted by Carrah Yazıyı Oku
    Sn kimbumacd, forumda yurtdisi borsalarinda hisse senedi islemleri isimli baslik, ve mrmilyoner blog sayfasinda cok yararli yazilar var. Onlara bi goz atmanizi oneririm.
    Teşekkürler, hemen inceliyorum.
    Burada yazılanlar kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir. Paranızı tanımadığınız insanların uydurmaları ile riske etmeyin, kafam rahat olsun diyen mevduatı değerlendirsin...

6.  Alıntı Originally Posted by batu34 Yazıyı Oku
    Çok ilgimi çektiğini şimdiden söyleyeyim. Ankara'da bu konuda eğitim var mı bir bakayım.
    Şirket aracılığı ile alsak güzel olur ancak kamuda bu işler gerçekten çok zor.
    Fiyatı 1000 tl civarında olursa almak isterim, çok aşırı pahalıysa ne yazık ki olamayacak.

Batuhan
    Udemy isimli uygulamada (internet sitesi de var) çok çeşitli eğitimler var ve oldukça ucuz... Bazıları oldukça iyi... PMP sınıf eğitimi pahalı olabilir...

PMP için bir arkadaşım ilk önce sınıf eğitimi aldı ve ilk girdiği PMP sınavından geçemeyince Udemy’den Joseph Phillips’ in “PMP Exam Prep Seminar - PMBOK Guide 6” adlı eğitimini aldı, çok memnun kaldığını söylemişti...

NOT: sertifika dünyada geçerli olmakla birlikte sunana giriş ücreti değişmediyse 555 usd

7.  Alıntı Originally Posted by KimBuMacd Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba,

belli bir süredir temettü emekliliği konusunda kedimi geliştirmeye çalışırken, aynı zamanda ufak ufak hisse alımına da başladım. Bu konu ile ilgili bilgi edindikçe karşıma yeni şeyler de çıkıyor tabii ki. Bu başlık altında arama ile bulmaya çalıştım ama cevabına ulaşamadığım için ayrıca sormak istedim.

Ülkemizde uzun vade yatırımcısının en büyük düşmanı enflasyon maalesef. Bu nedenle bir süredir ABD borsasında alım yapılabilir mi, nasıl yapılır, artıları eksilerini incelemeye başlamışken VTSAX yani "Vanguard Total Stock Market Index Fund" kavramı ile karşılaştım. Sorum şu:

1) Bu fonu Türkiye de alma şansım var mı? Var ise nasıl?

2) Yok ise, ABD de almam için nasıl bir yol izlemem gerektiği ile ilgili yol gösterebilir misiniz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Not: Genel olarak ETF ler ile ilgili bilgi sahibiyim, aynı şekilde VTSAX tarzında farklı alternatiflerin var olduğunun da farkındayım. Şu an için ilk önceliğim alımın mümkün olup olmaması konusunu çözmem. Teşekkürler.
    Etf fonlari bildigim kadariyla turkiyeden alamiyoruz. Abd uzerinde alim yolu cok ama yurtici hesap acilirsa vergisi
    ve hesap isletim ucreti derken al bekle tarzi yatirima cok uygun olmuyor.

8. Arkadaşlar, portföyünüzün durumunu her hafta gözden geçirin...hisselerin getirisi ne olmuş, endekse göre portföyün göreceli getirisini mutlaka takip edin...ideali 45 derece açıya yakın bir açıyla yükselen grafiktir.

Eğer iyi çeşitlendirilmiş bir hisse portföyünüz varsa,

i-) haftadan haftaya sert yükselişler, düşüşler olmaz...illa ki sert hareket eden hisseler vardır, ama portföyün ortalama getirisi çok dalgalanmamalı.

ii-) ideal durumda, 45 derece etrafında az yukarı, az asağı yapan, ama aylar mertebesinde az çok sürekli yükselen bir portföydür.

iii-) işler ters gidiyor, getiri konusunda endeksi yenmekte zorlanıyorsanız; mutlaka sorunlu hisse ya da hisseleri tespit edin...yıllarca gitmeyen, endeksin altında kalan hisseyi, bir umit, taşımaya devam etmeyin.

Çok acı gerçekler görüyorum.. adam yıllardır kağıdı taşımış, adeta hamallık yapmış...ama kağıt 5-10 sene sonra başını kaldırmış..iyi bilançolar gelmeye başlamış, gelecek ümit vaadeder olmuş..zararda 5 senede taşıdığı hisseyi...karda 1 ay taşıyamamış.

Kar dediğime bakmayın, 5 sene önce 10 a almış, kağıt 5 e düşmüş, şimdi 10 olunca satıyor..zarar etmenin sanıyor..tl olarak zarar etmedin, ama reel olarak paran bu surede %65 eridi..yani aslında 3 koydun, 1 aldın..üçün biri yani.

İbretlik örnekler var...mesela bağfaş...yıllarca süründü yatırımcısı..isler düzelmeye başladı, bilançolar iyileşti..kağıt 1 yılda 3 e katladı..şimdi eski küçük yatırımcılardan neredeyse kimse kalmadı.

Psikolojinin sağlam olması için, inatlaşmamak çok önemli...olmuyorsa vedalaşabilmek lazım...eğer gereğinden fazla ızdırap yaşarsan, kağıdı tutman gereken zamanda da tutamıyorsun.

Kendinden 3 örnek vereyim...brisa, çimsa, Petkim...üçüncünde de güzel beklentilerle giriş yaptım, hatta iyi kıpırdanmalar da oldu.. ama üçü de makus talihini kıramadı...ben de mecburen Kalemi kırdım...hatta bu üç hissede iki kez biriktirme yapıp, belli bir süre sonda satmak durumunda kaldım... olmayınca olmuyor yani, zorlamakta gerek yok.

Sayfa 535/1230 İlkİlk ... 354354855255335345355365375455856351035 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •