Sayfa 350/467 İlkİlk ... 250300340348349350351352360400450 ... SonSon
Arama sonucu : 3731 madde; 2,793 - 2,800 arası.

Konu: MNDTR - Mondi Turkey Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş.

1. Güzel bir haftayı geride bıraktık....
    Endeks beklentim doğrultusunda beni şaşırtmadı....Artık hedef 108 binler...
    Tire Mondi artan işlem hacmi dolu kademeler ve geldiği nokta...Evet biraz şaşırtıcı bu kadar kısa zamanda beklemiyordum...Bir haberle taçlanırsa (Kapatılan makinenin yeniden açılması-Yeni makine alımı-Makinenin satışı vs) devamı aynı hızla gelecektir.

Üretimden sorumlu Genel Müdür değişikliği bir etki mutlaka gösterecektir....

Mondi'nin hisse veya blok satışını düşünmüyorum. Kağıt ve oluklu mukavva revaçta artarak pazar liderliğini devam ettirecektir.

Pazartesi benzer şekilde bir hareket olursa şirkete sorarlar bir açıklama yapar. Der ki ''olağan dışı fiyat ve miktardaki hareketlerde kamuya açılanmamış bir durum yoktur.''

Peki niye? Bence;

Endeks dolar bazlı oldukça ucuz...
    Tire 4. çeyrekte kara geçeceğini düşünüyorum...
    Finansman maliyetleri düştü ki bu durum karlara olumlu yansıyacak...
    Kurlar şu an stabil ve böyle devam edeceğe benziyor...
    Jeopolitik riskler azalıyor...ABD seçimlerine kadar böyle de devam eder...
    Çevre atıkları konusunda bilinçlenme artarak devam ediyor....Plastik yerine dönüşümü kolay kağıt türevi malzemeler sürekli gündemde ve artarak devam edecek...
    Hisse fiyatımız ve şirket borsa değeri bence yerlerde...Tire Mondi bu günkü borsa değerinde hisselerimi satıyorum dese kapısında kuyruk İstanbul'a uzanır...!!!

Benim ilk durak hedefim ''Şişman Kadın'' seviyesi...Sonrasına sonra bakacağım...

Doğru hisse, sabır ve hedef = KAZANÇ

Entrika, ''Katolik Nikahına Devam Ediyor''

Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez

Haftaya seyahat nedeni ile fırsat buldukça bakarım...Kendimizi artık oldukça maharetli OYMAK beyine teslim edelim...Dönüşte şarap ve çikolata ikram edeceğim kendisine...

Babacığım Sen de yanıldın hiç kimse bu kadar hızlı yükseleceğini beklemiyordu.... Bu işte bir bit yeniği var ama kokusu çıkar inşallah ne kadar hızlı düştüyse hızlı yükselme gösteriyor fakat bu kadarda beklenmiyordu şahsıma yoksa 1,98 satış yazmazdım bu açıkçılar aşağı salmak isteyebilirler mallarını yerine koymak için bakalım pazartesi günü nasıl bir yol olacak çok düşeceğini tahmin etmemekdeyim düşersede sınırlı olabilir... Bir önceki gün de kademeleri dolu dolu işlem yapıp dar bantta seyretmesi açıkçasını beni şüphelendirmişti.... eğer Hissede Yukarı götürülmesi için anlaşıldıysa yön yukarı diyebiliriz... Şahsıma ben böyle düşünüyorum zaten pirimsiz hisse yıllardır ani düşmüştü osuruk haberden dolayı bakalım hızlı çıkış yapacak mı mal toplamaya çalışacaklar mı.. Dün baya mal topladılar gibime geliyor çünkü kimse beklemiyordu çoğu insan dökülmüş olabilir....1.99 gidip Geri geleceğini düşünmüştüm ama şaşırttı ve o anda geçti yukarı hamle yaptı...çulsuz arkadaşın dediği gibi 2,06 2,11 arası çok işlem yaptı buralarda bir denge sağlar sana yukarı olacaktır...., En kısa zamanda üç vakte kadar çıkacak dedik bunuda hızlı yaptı bu dünkü yükselişte de eğer üç gün içinde çok geçmezse ilk hedefimiz 2.27 2,41 2,50 civarı olmasını düşünüyorum..... Bakalım ne yapacak bu çakallar....;)

Asla yatırım değildir sadece salladım saçmaladım deyip ona göre kendi kararınızı verin borsa şakaya gelmez yaptıklarınızla anlarsınız hesabınıza baktığınızda ne yapmışsınız o bakiyenizde gözüküyor yoksa gerisi yalandır.....!!!!!!

Babacığım senin maç bilet alım işini araştırdım ilk önce kulübe üye olman gerekiyor ve biletler satışa çıktığında üyelere veriyorlar ve 2 3 ay önceden satılıyor biletler....büyük maçsa hemen kapılıyor kalmıyor....üye olan şahıs bazı maçlara misafir biletide alabiliyor....11 ocakta Tottenham Liverpool maçı var sordum bu maça Tottenham tarafına bilet kalmamış satılmış.....eğer bu maça gelmek istersen internetten şimdiden bak bilet nasıl alabiliyorsun Liverpool sitesine yada burada arkadaşlarım var dediydin onlarla irtibata geç onlar sana alabilirlerse yardımcı olurlarsa olur bu iş eğer gelirseniz o tarihte büyü ihtimal tatil olucam görüşürüz....dediğim gibi en az biletler 2 3 ay içinde satışa çıkıyor benim bir abim satın almış Tottenham Liverpool maçına biletler tükendi dedi..,.bende o yüzden dedim Liverpool’un tarafına araştır al diye ok inşallah gelirsiniz....

4. Çok teşekkürler Texas, öncelikle işlerin durumunun netleşmesi lazım. Benim arkadaşlar yardımcı olurlar. Çok sağol...Gelirsem yazarım...

Hisse için artık puromu yakar kahvemi yudumlar gün içinde izlerim...Hedefime daha var...Kısmet olur mu? Olur inşallah...Olmazsa canım sağolsun...

Ama artık bir yıl bekletmez sanıyorum...Muhtemelen 2020 Yılı 6 aylıkta hedefime ulaşırım...

2020 Yılı karlı geçer...
    ilk 3 aylık kar gelir...
    6 aylık kar olağanüstü gelir.... Düşün bir hisse fiyatı ne olur? Başarı için hayal kurmak gerekir...

...Yatırım Tavsiyesi Değildir...

5. Bundan yaklaşık 12 yıl önce Mondi grup Tire Kutsan'ın %54 lik kısmına 106 Milyon USD ödeyerek alıyor. Oluyor Tire Mondi...Hikaye burada başlıyor...

Gel zaman git zaman Tire Mondi hisse oranını şimdi bildiğimiz %79.15 oranına çıkarıyor....Şapkadan tavşan çıkarma gibi....Bunun maliyeti acaba kaç TL veya kaç USD? Biri söylerse memnun olurum....Şirketten bu bilgiyi beklemek hayalde..Acaba mahkeme sorar mı? Mesala SPK sorar mı?

Bir üretim hattı kapanması bir kaç işçinin izne çıkarılması ve sonunda işten çıkarılmasını haberler yapan şirket...Hiç bir olumlu haber yayınlamadı...Uykuda bile herhalde sayıklamıyorlar...

Şirket, Fiyat 2.75 seviyesinden 1.35 seviyeye inerken hisse alımı veya bir soruşturma açtırmadı...Yatırımcısını hiç korumadı...Neden?

Temettü vermesi gerekirken vermediği temettüyü gitti ilişkili ortağa peşin ödeme yaptı...Bu ülkemin insanının emeğinin bir nevi gasbı demektir...Herkes sessiz kaldı...Bir iki yatırımcı dışında...

Bu hafta yaşadığımız pembe tablo bile içimdeki isyanı dindirmiyor...Karda olmama rağmen...

Umarım devlet şirkete kayyum atar...Bu yönetimden herhalde daha iyi yönetir...Mondi hisselerini umarım yerli bir gruba satar...

Tire Mondi mal ve hizmet alımlarını ilişkili tarafla olanları mutlaka devlet araştırmalıdır. Burada emsalleri dışında fahiş fiyatlama söz konusu olabilir...

Tire Mondi'nin yılda en az 200 Milyon TL kar etmesi mümkündür....Düşünün ki şu an piyasa değeri 400 Milyon TL civarındadır...

Hisseye ne oldu ise bir sihirli el mi değdi? Mondi alım mı yapıyor? Yakında herhalde kokusu çıkar....Mağdur olanlar bence dava edebilir...

Evet borsa riskli bir yatırım aracıdır ve kar zarar olabilir ama bu normal piyasa koşullarında geçerlidir..Birilerinin manüpilasyonlarına çerez olmak haksızlıktır.

Tire Mondi, acilen bağımsız bir kuruluşa yeniden değerleme yaptırmalıdır. O zaman bakalım hisse ederi şirket değeri nedir?

Bence yeter artık...Daha fazla mağduriyet ve haksızlık olmasın...

''Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez''

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Bence bu hafta mondi alım yapacak daha önce dediğim gibi 2,05 getirin alacağım diyor demiştim sözümün arkasındayım...!!!!

Babacığım katılıyorum daha çok söylenecek şey var....,,

Bu hafta ne olursa olsun bir açıklama bekliyorum....;)

Asla ytd......!!!!!!

7.  Alıntı Originally Posted by Texasradikal Yazıyı Oku
    Bence bu hafta mondi alım yapacak daha önce dediğim gibi 2,05 getirin alacağım diyor demiştim sözümün arkasındayım...!!!!

Babacığım katılıyorum daha çok söylenecek şey var....,,

Bu hafta ne olursa olsun bir açıklama bekliyorum....;)

Asla ytd......!!!!!!
    Getirin 2.05'den alırım demek yatırımcısı ile dalga geçmek demektir. %54'lik kısmı alırken neredeyse hisse başına 1 USD öderken şimdi 1/3 fiyatına alırım demek haksızlıktır. Adil olsun şirket değerlemesi yapsın...

2008 Yılından beri şirket modernize oldu yatırımlar yapıldı...Bunun hiç yansıması olmayacak mı?

İstedikleri gibi olmadı ise satsınlar madem bu değerden....Ben 2.5 TL hisse başı veriyorum....Buyursun getirsin hisselerini...Diyecek bir çok yatırımcı vardır...

8. Ortaklıklarda çok basit bir kural vardır. Bir fiyat belirlersin ''satarlarsa alırım aynı fiyata da satarım dersin'' böylece hak yerini bulur...

Sayfa 350/467 İlkİlk ... 250300340348349350351352360400450 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •