TCD de olmayanlar tcdnin dusmesin mi istiyorlar?!![]()
TCD de olmayanlar tcdnin dusmesin mi istiyorlar?!![]()
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
dostum elbette hepimiz kazanalım, insanda hasetlik olmayacak. ben de diyorum Allah buradaki forumdaşlarımın hepsine on versin, bana bir versin razıyım. ama borsa denen bu acımasız düzende para kazanırken şöyle bir düzen işliyor: birileri kaybetmeden birileri kazanamaz. çünkü ortada emek sarfedilerek veya normal bir ticaret söz konusu değil. adam tcd veya herhangibir endeks fonunu sattığında hemen düşmesini ister, mantıken yanlış olduğunu bilse de nefsi ister. düşsün de daha aşağıdan alıp tekrar yükselince daha güzel para kazanayım. satan kişi, artık borsanın çok yükseldiğini ve buralardan aşağıya düşeceğine oynar. buradan alan kişi de daha yukarıdan satacağına, yani borsanın biraz daha yolu olduğuna oynar. iki testi çarpışır, kırılan kaybeder, diğeri kazanır. kaybeden, ya zararına satmak zorunda kalır, ya da sabrederek yeni alıcıların gelmesini bekler. zaman zaman buralarda kazandığımız paranın helalliğinden dahi şüphe ederim. sadece dini yönden değil, vicdani yönden de şüphe ederim. ama gel gör ki adına enflasyon denen bir canavar, nasıl bir düzen, nasıl bir canavarsa artık, birikimlerimizi sabun gibi eritiyor. bi ara da yazmıştım ya, keşke eskisi gibi altın ve gümüşe dayalı bir para sistemi olsa, bu gün bir altına ne alıyorsam on yıl sonra da alsam inanın buralara girmem. her şeye en az yüzde 20 szam geliyor ki yıllık ortalamalar yüzde 50'ye dahi dayanıyor. sonra da tek haneli enflasyon olgusuyla paramızı para eritme sistemine yatırmak zorunda kalıyoruz. inanın bu işi sevmiyorum ama evin çocukların sorumluluğu ihtiyaçları derken bu saçma ve acımasız düzende ayakta kalmak için debelenip duruyoruz. Allah yardımcımız olsun.
Yer İmleri