TCD de olmayanlar tcdnin dusmesin mi istiyorlar?!![]()
TCD de olmayanlar tcdnin dusmesin mi istiyorlar?!![]()
Selamlar. Burada yazm olduum bilgi, yorum ve dnceler tavsiye ve yatrm danmanl kapsamnda deildir. Webster stad nerede diye sormayn, ite burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Selamlar. Burada yazm olduum bilgi, yorum ve dnceler tavsiye ve yatrm danmanl kapsamnda deildir. Webster stad nerede diye sormayn, ite burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
dostum elbette hepimiz kazanalm, insanda hasetlik olmayacak. ben de diyorum Allah buradaki forumdalarmn hepsine on versin, bana bir versin razym. ama borsa denen bu acmasz dzende para kazanrken yle bir dzen iliyor: birileri kaybetmeden birileri kazanamaz. nk ortada emek sarfedilerek veya normal bir ticaret sz konusu deil. adam tcd veya herhangibir endeks fonunu sattnda hemen dmesini ister, mantken yanl olduunu bilse de nefsi ister. dsn de daha aadan alp tekrar ykselince daha gzel para kazanaym. satan kii, artk borsann ok ykseldiini ve buralardan aaya deceine oynar. buradan alan kii de daha yukardan satacana, yani borsann biraz daha yolu olduuna oynar. iki testi arpr, krlan kaybeder, dieri kazanr. kaybeden, ya zararna satmak zorunda kalr, ya da sabrederek yeni alclarn gelmesini bekler. zaman zaman buralarda kazandmz parann helalliinden dahi phe ederim. sadece dini ynden deil, vicdani ynden de phe ederim. ama gel gr ki adna enflasyon denen bir canavar, nasl bir dzen, nasl bir canavarsa artk, birikimlerimizi sabun gibi eritiyor. bi ara da yazmtm ya, keke eskisi gibi altn ve gme dayal bir para sistemi olsa, bu gn bir altna ne alyorsam on yl sonra da alsam inann buralara girmem. her eye en az yzde 20 szam geliyor ki yllk ortalamalar yzde 50'ye dahi dayanyor. sonra da tek haneli enflasyon olgusuyla paramz para eritme sistemine yatrmak zorunda kalyoruz. inann bu ii sevmiyorum ama evin ocuklarn sorumluluu ihtiyalar derken bu sama ve acmasz dzende ayakta kalmak iin debelenip duruyoruz. Allah yardmcmz olsun.
Yer mleri