Arama sonucu : 2419 madde; 1 - 8 arası.

Konu: The last of the mohicans

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Econfinplus Yazıyı Oku
    Bankalar aslında açıkladıklarından daha da fazla kar ediyorlar
    Hem tepki çekmemek hem de ihtiyatlı davranıp ileride batabilecek krediler için de fazla fazla karşılık ayırıyorlar.
    İki senedir dolar artacak banka karları düşecek, krediler batacak goygoyu yapılıyor, nerdeyse her çeyrek kar rekoru kırıldı.

Mevcut banka fiyatları gelişmekte olan ülkelere göre hala %15 iskontolu.
    Bu karlar fiktif işlemlerle oluşan sanal karlar.

KGF fonunun çoğu devletin kaynaklarından kullanılarak bankalara aktarılacak.

Devlet açığı kapamak için bankalara ve halka daha çok yüklenecek.

Kasap ayvaz = ayvaz kasap hesabı olacak.

Hakikatler her zaman hakkın ve haklının yanında durur, isteyen alır.

İsteyen yalanlarla kandırılmaya devam eder.

TELEKOM'un 300'er milyon dolarlık son 2 taksidini ödemediğini biliyorsundur.

Sana söyleyeyim üçüncü taksidini de ödemeyecek.

KGF batağının yanında bunun gibi devlete yüklenecek çok batak olacak.
    DUHUL : 1999

2.  Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Bu karlar fiktif işlemlerle oluşan sanal karlar.

KGF fonunun çoğu devletin kaynaklarından kullanılarak bankalara aktarılacak.

Devlet açığı kapamak için bankalara ve halka daha çok yüklenecek.

Kasap ayvaz = ayvaz kasap hesabı olacak.

Hakikatler her zaman hakkın ve haklının yanında durur, isteyen alır.

İsteyen yalanlarla kandırılmaya devam eder.

TELEKOM'un 300'er milyon dolarlık son 2 taksidini ödemediğini biliyorsundur.

Sana söyleyeyim üçüncü taksidini de ödemeyecek.

KGF batağının yanında bunun gibi devlete yüklenecek çok batak olacak.
    Şu ana kadar oluşan karlar fiktif değil, çatır çatır gerçek kar edildi ve bu yüzden bankalar eski yıllara göre daha fazla temettü ödediler, artık yılda 30 kuruş civarı ödemeye de devam ederler.

Senin dediğin sorunlar 2 sene gibi bir vadede önem kazanacak, o zamana kadar Garanti 12-13 lira olmuşsa oradan kriz yaşayıp 7-8'e inebilir.

Telekom kredisinin batışına daha 5 sene var, Garanti ve Akbank'ta birer milyar dolar risk var, ama piyasa bunu zaten biliyor ve uygun bir yerde bunla ilgili bir türev enstrüman bir şey çıkarıp riski azaltabilirler.

Faizler 5'ten 12'ye çıkarken banka karları nasıl katlanarak büyüdüyse yine öyle devam eder,

Patlak kredilerde riskin bir kısmını kamu üstlenir ama orada zaten dünyanın en iyi kamu borçluluk oranlarından birine sahibiz, şu kadar yılda ekonomide 1.000 tane hata yapıldı, belki de tek doğruları kamu borcunun düzenli azalması oldu, şimdi bu borçluluk biraz artırılabilir, sorun yok.

Alıntı Originally Posted by Econfinplus Yazıyı Oku
    Şu ana kadar oluşan karlar fiktif değil, çatır çatır gerçek kar edildi ve bu yüzden bankalar eski yıllara göre daha fazla temettü ödediler, artık yılda 30 kuruş civarı ödemeye de devam ederler.

Senin dediğin sorunlar 2 sene gibi bir vadede önem kazanacak, o zamana kadar Garanti 12-13 lira olmuşsa oradan kriz yaşayıp 7-8'e inebilir.

Telekom kredisinin batışına daha 5 sene var, Garanti ve Akbank'ta birer milyar dolar risk var, ama piyasa bunu zaten biliyor.
    Bitti diyorum kardeşim, bitti.

Çatır çatır çökecek.

Onlar %30 düşerken biz dolar bazında %60 düşeceğiz.

At fava bekle...

Sana 60 yıllık FED faiz ve 80 yıllık SP grafiği atayım.

Neyin eşiğindeyiz bir bak, görebilirsen tabii.

Faizin 2.5 olduğu 1966'daki S&P 100 iken, 1980'de faizler %17.5'a çıktığında bundan 16 yıl sonra 1982'de S&P hala 100 idi ve 16 yılda getirisi SIFIRDI. Enflasyon ise %20'leri geçmişti. Zararı sen hesaplayıver istersen.

Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Bitti diyorum kardeşim, bitti.

Çatır çatır çökecek.

Onlar %30 düşerken biz dolar bazında %60 düşeceğiz.

At fava bekle...

Sana 60 yıllık FED faiz ve 80 yıllık SP grafiği atayım.

Neyin eşiğindeyiz bir bak, görebilirsen tabii.

Faizin 2.5 olduğu 1966'daki S&P 100 iken, 1980'de faizler %17.5'a çıktığında bundan 16 yıl sonra 1982'de S&P hala 100 idi ve 16 yılda getirisi SIFIRDI. Enflasyon ise %20'leri geçmişti. Zararı sen hesaplayıver istersen.

enflasyonist ortamda, şirketlerin arsa, depo, üretim faktörlerinin değerlenmesi gerekmiyor mu ? yani şirketin ölüsü bile enflasyona yakın değerlenmesi lazım(operasyonel kar üretenler için söylüyorum.)
    yerel para biriminde F/K 8-10 üreten şirketi yüzde 20 enflasyonda bile tercih edebilirim şahsen..
    yerel paranın değer yitirdiği noktada elinde emtia, şirket arsa olması daha iyi değil midir?
    ek olarak TR de yüzde 25 faiz beklemiyorum. Durmuş, 2006 merkez bankası başkanı, hata yapmıştır yüzde 20 faiz vererek. biz o zaman halk devlet olarak dolara yüzde 20 faiz verdik ve vergimizle ödedik.
    topikinizi ilgiyle izliyorum
    BAKAB ve RYSAS ı iyi izleyin
    Syg sayın Mohikan,

Alıntı Originally Posted by King Levent Yazıyı Oku
    enflasyonist ortamda, şirketlerin arsa, depo, üretim faktörlerinin değerlenmesi gerekmiyor mu ? yani şirketin ölüsü bile enflasyona yakın değerlenmesi lazım(operasyonel kar üretenler için söylüyorum.)
    yerel para biriminde F/K 8-10 üreten şirketi yüzde 20 enflasyonda bile tercih edebilirim şahsen..
    yerel paranın değer yitirdiği noktada elinde emtia, şirket arsa olması daha iyi değil midir?
    ek olarak TR de yüzde 25 faiz beklemiyorum. Durmuş, 2006 merkez bankası başkanı, hata yapmıştır yüzde 20 faiz vererek. biz o zaman halk devlet olarak dolara yüzde 20 faiz verdik ve vergimizle ödedik.
    topikinizi ilgiyle izliyorum
    BAKAB ve RYSAS ı iyi izleyin
    Syg sayın Mohikan,
    Mesele de bu zaten. Enflasyonist ortamda kar üretmek zordur.

Enflasyon faizi getirir, yüksek faiz banka ve şirketlerin bilançosunu bozar ve zarar etmeye başlar.

Kriz genelde bankalarla gelir ve reel sektörü vurur.

Bu bir kısır döngüdür.

Faizlerin düşmeye başladığı noktaya kadar devam eder.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •