fibabanka sim kart değişikliği için şubeye gitmeyi şart koşuyor, telefon ile kaldırtmak istediğinizde ise 1 hafta geçmiş olmalıymış sim kart değişikliğinin üzerinden.saçma buldum aklınızda bulundum.
Çok doğru bir uygulama
Sahte kimliklerle SIM kartı yeniletip 2 saat içinde milletin hesabını boşalttılar dolandırıcılar.Adam telefonunun neden çalışmadığını anlayamadan SIM kart blokesini anında kaldırıyorlardı dolandırıcılar.
Fibabankayı tebrik ediyorum.
SIM değişikliği sonrası bloke kaldırma ya şubede yapılmalı yada makul bir süre geçmeden yapılamamalı.
2 dakikada SIM blokesi kaldıran bankalardaki hesaplarınız büyük risk altında bunu unutmayın.
Telefonunuzun hattının kesildiğini fark edene kadar hesabınız 0'a indirilebilir.
Gayrimenkul Değer Artış Kazancı Vergisi ile ilgili bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
2016 aralık yılında 450 bin peşin alınmış konutun aralık 2019 yılında 720 bin e satılmasından dolayı bir vergi çıkar mı? internetten yaptığım hesaplamaya göre 760 bine kadar vergisiz satılabilir diyor ancak pek inandırıcı gelmedi. Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
Önce alım değerinizi Yİ-ÜFE'ye göre güncel değere getirin,
Satış bedelinden güncellenen alış değerini çıkarın
Farktan yıllık istisna değerini düşün(14.800 olması lazım)
Kalandan satıştaki tapu harcını, alımı kredi ile yaptıysanız faizleri düşün
Kalan vergi matrahınızdır.
Ertesi yıl Martta beyanname verin.
İki taksitte ödeyin.
2016 Yılı Kasım Ayındaki Yİ-ÜFE: 266,16
2019 Yılı Kasım Ayındaki Yİ-ÜFE: 450,97
Endeks Değişim Oranı: %69,44 artış
Değerlenmiş Alış Bedeli: 762.460,55 TL
Gayrisafi Hasılat: -42.460,55 TL
Toplam Gider: 0,00 TL
Safi Değer Artışı: -42.460,55 TL
İstisna Tutarı: 14.800,00 TL