HEDGE FUND lardan beklenti ve yenilen kazığın grafiği.
![]()
Değerli Arkadaşlar USD da 3,54 TL yi kritik direnç olarak görüyorum. Eğer 3 gece 3,54 ve altı kapatırsa USD en az 3 ay yataya bağlamış demektir. GLP sinin 50 bazlık artışı ayrıca içeride mevduatları en 100-150 bazlık faiz artışları ile yerlinin USD a kaymasınında önüne geçmiş görünüyorlar. Önümüzdeki Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında bu faiz artışından dolayı USD da tepe olarak 3,65 TL dip olarak 3,51 TL yi görüyorum...
Ancak uluslararası siyasette olası bir sertlik USD a ivme kazandıracağı da aşikardır....
Ağustos ayında alınan %8 lik mevduat faizleri ve alınmayan muhtemelen makro ekonomik önlemler ile içeride USD Eylül başı gibi 4,20 TL ile kendisini yeniden hatırlatacak Eylül de TCMB sının yeniden sıkılaşması ve paniklemesi söz konusu olacak; usd 4,20 TL lerden süzülüş açısı olan aylık %1,5 luk prim kaybetme ile 3,75 TL ile yeniden dip yapıp Aralık ayı sonunda yeniden 3,95 TL ile yılı kapatacaktır...
YTD.. Sesli olarak düşünmedir...
FAZ: T.C.hükümeti, yatırım çekmek için Alman Ticaret&Sanayi Odası Bşk vekiliyle yapıldığı söylenen söyleşi uydurmuş ve reklam olarak vermiş
https://twitter.com/TopcuElmas/statu...89811900194821
Eğer doğruysa dorum düşündüğümüzden daha vahim demektir!
"İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."
Bencede yatırımcı fark etmemeli..Fed/Evans: Fed bilanço küçültmeyi yatırımcıya fark ettirmeden yapmalı
http://www.bloomberght.com/haberler/...rmeden-yapmali
Bunun için ayda 1'er milyar dolar, 5 senede tamamdır bu iş..
Ama 2019 başından başlamak üzere..![]()
dolar dolar dolar takii bulundugu kapta ufak bir delik acilincaya kadar..
sizlerle dolar eu ve gbp gozlemlerimi paylasmak istiyorum,fakat simdiden soyleyeyim 1 senelik kucuk yatirimci ve varligimin cogunu bu bir yilda borsada kaybettigimi belirtmek isterim,
avrupada yasiyorum,2008 krizinin oncesini ve sonrasini cok iyi hissedip yasadim buralarda,
gelelim dovizin merkezindeki gorunume...;2008 krizinden hala cikilamadi,habire piyasaya para pompalaniyor,bu para pompalama sonrasinda,piyasalarda bir hareketlenme basladi pozitif yonde,fakat halkin alim gucu hala yok2008 krizinde dusen maaslar halen ayni veyahut cok az artti,buna karsi birde euro ve gbp krizden sonra usd karsisinda yitirdigi degeride koyarsak halkin krizden beri %25-33 fakirlestigini soyleyebilirim,ustune pahalasan yasam sartlari kira,sigorta,enerji vs.. halk hala yokluk cekiyor,
gelelim issizlik durumuna,,,, issizlik gostergelerinin gostergeden ibaret oldugunu belirteyim,ssizlik maasi basvurularinin azaldigi gozukuyor fakat gercek biraz degisik,2012 den sonra zorlamalar basladi issizlik maasi alan ve alacaklara,issizlik maasina basvuranlara iki secenek sunuluyor 1-is bul part time 2-okula git,bu sekilde part time is bulanlara yapilan yardim issizlik fonundan degil sosyal yardim fonundan calisana desdek olarak yapiliyor,okula gidenlere verilen yardimda egitim yardimi oluyor,kisacasi issizlere baska isim takiliyor ve gostergelerde bu isziz kisim ve odenekler,iszizlik gostergelerinde gozukmuyor.enflasyon deseniz sadece kira,enerji,vergi ve sigortalar da var,yiyecek ve icecek kriz oncesinden daha ucuz(mesela bir pizza 12-14 eu iken kriz oncesi simki 10 eu ve yaninda iceceginide veriyorlar ,bunun gibi)millet artik harcayamiyor, dusuncem odurki amerikada ki durumda buradakinin aynisi,avrupa gorunuse gore amerikadan yavas ama amerikadan saglam ilerliyor(politik olaylari hic karistirmiyorum isin icine),maaslarda artis yok,bu yuzden avrupa birligi faiz artiramiyor,bu sekilde bir faiz arttirsalar milletin alim gucu hepten bitecek,fakat amerikada faizi artirmaktan cekinmiyorlar !!!! eger ki amerikadaki durum da burasi gibiyse,faiz artisi halkin alim gucunu epey bir kiracak ,belkide gostergelerin enflasyon,ufe ,tufe,efe ,kefe gibii beklenen gibi cikmiyor,sadece gostergeler,beklentiler ve hesaplar uymuyor birbirine,benim dusuncem dolar her an bir suprizle cok yukari veyahut cok asagi gidebilir her an,eu ise yaaz asagi veyahut az yukari gidebilr,bizim basimizda cografi sorunlar olmasa kendi paramizin onu cok acik sadece engellerin nereden ve nezaman gelecegini kestiremedigimiz icin paramizin deger kazanmasi yavas oluyor gibi,,,,
hedge fundlar EURO ya yatırım yapmaya başlamış.
EURO bundan sonra dolara karşı değer kazanacak diye.
TRUMP DERSİNİZİ VERECEK SİZİN. BİRAZ DAHA SABREDİN.
![]()
Yer İmleri