Originally Posted by
abc
Benim kafamı kurcalayan en önemli soru ingilteredeki TESCO ortakları bu komik satışa neden sessiz?Yoksa bu satış için sürekli bize 7 haziran öncesinde söyledikleri gibi migros ile bir anlaşma yok veya satış daha tamamlamadı diye tesco ortaklarını uyutuyor
Alacaksın 1 lot tesco hissesi gidip ingilterede tesco genel kuruluna katılacaksın? Soracaksın soruları?
yok mu tanıdığımız ingilterede.
içim parçalandı İngiliz yatırımcılar için hah hah yahu nasil insansınız Türk ky menfaatini korudunuz ingilizler kaldı...
Şaka mısınız siz ya...

Originally Posted by
aed
Tesco, kipayı 10.12.2013 tarihinde, %99.9998 Tescoya ait olan Tesco overseas investment adlı (Bence yatırımcılarının sesini kesmek üzere kurulmuş, kağıt üstünde olan bir şirket) şirkete kendi hissesi olan %95,41806 B grubu ve 9867 A grubu hisseyi toplam 454.454.402,91 İNGİLİZ STERLİNİNE (Kabaca 454.5 milyon GBP) satmış. Ayrıca bu şirkete 50 yıl 0 faizle alacağı olan 785 milyon TL kredininde haklarını devretmiş. T.O.İnv Lmt kabaca yanlış hatırlamıyorsam 240 milyon tl kadar bir parayı daha sonraki yıllarda ana sermayeye eklemişti. Şimdi bu kadar para yatır, bu serveti 199 milyona devret. Buna inanmak zor..Migros ne diyor? 4 tane mülkü yakın zamanda 500 milyona satmayı planlıyorum.
Burada kipa yatırımcısının haklarının yendiği kadar asıl İngiliz yani Tesco yatırımcısınında hakları gasp edilmiştir. Bencede Tesco yatırımcıları bu olayı mahkemeye taşımalıdırlar..Bu konu bizi direk ilgilendirmiyor ancak Tesconun bunun hesabını adelet önünde vermesi, biz kipa yatırımcıların yüreğine biraz su serpecektir. Geçen Haziran daki genel kurulda İngiliz CEO bizzat sormuştum. Burada yaptıklarınızı İngiltere de yapabilirmisiniz diye..Tabi ki cevap yok..
dual
Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.
Yer İmleri