Dün akşam bizim topiğe atmışız iletiyi saat 17.10’da.. Dolar ilgi ‘direnç’ mevzuu )..
6,0x tahmininizin savunulabilir tarafı var.
Ocak 2019'da bugünleri 6.0x olarak bekliyordum. Hem de parite daha yukarılarda iken.
Ancak olmadı.
Cari açığın kapanması yanında Millet, yastıkaltı, merdivenaltı kaynakları ortaya çıkarıyor demek ki.
Bu ayın zirvesinin (bir kavga çıkmazsa) bugün yaşandığını "temenni" ediyorum .
Yaşayıp göreceğiz be yaaa!
Asgarî ücretin enflasyonun üstünde tesbiti halinde 2020 yılında cari açığın artması, dövizin de zıplamaya mecbur kalmasını yaşayabiliriz.
Abi asgari ücretle günde 50 lira harcasan para bitiyor ne cari açığı yahu
Ihrac ürunlerimizin cogunun rakibi cin, vietnam, benglades, hindistan.
Onlardan yuksek maliyetli iscilikle nasıl rekabet edebiliriz?
Size en yakin avm'ye gidiniz. Pek cok magazadaki ürunleri bahsettigim ulkelerden gelmiş de satilmakta.... gorebilirsiniz.
2018 yilindaki 50 milyar dolar cari açık onceki yılların kumülatif iscilik giderlerinin bir sonucu idi.
Bendeniz bunu gozlemledigim ve ongördüğüm için 2017 3 ve 4. Ceyreginde hisselerimi satıp kademeli olarak dolara gecmiştim.
Asgarı ücret net 350-400 $ arasında olursa dış rekabetimiz için yeterli bir dengedir. Diye düşünmekteyim.
Tabii bu benim ekonomiyi okuma yaklaşımım.
Biraz bakkal hesabıdır ama sonuç alıyorum.
Abi cari açık düşük kur bol ve ucuz kredi ile arttı her zaman..
Krediye gaza bastılar yine yeniden.. cari açık olarak dönecektir..
İnsanlar ölsün mü ? Geçinmek mümkün değil bu paralar ile. 1000 kira verse elektrik su telefon.. bitti maaş..
Ne yiyecek abi insanlar.. tüketici kredisi çekip 1 sene daha idare edersin..
Mesela ben kredi kartından 12 taksit avAns çekip çektiğim avansdan kart borcunu ödeyip ekmek peynir alıyorum.. en fazla 7 ay gider sonrasını bankaya geri ödeme şansıda yok....
İş yok ayrıca.. katar ile açılımlar yapıyoruz.
Bu doğalgaz petrol işinden birşey çıkmaz ve katar emiri grip olsa direk inme inecek bize.. sonra bitkisel hayat net görülüyor
Yer İmleri