Sayfa 334/639 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434 ... SonSon
Arama sonucu : 5110 madde; 2,665 - 2,672 arası.

Konu: AKPAZ Akyürek tüketim ürünleri pazarlama dağıtım ve ticaret a.ş.

1. bilmeyenler vardır.geçen senede buradaydı arkadaş.ara ara yazardı.ama hep zamanında...iyi bilirim,burada herkesin kaydını tutarım.

niyeti polemiğe girmekde değilmiş üstelik.canım benim.bakın nekadar iyi niyetli.esmiş gelmiş,ky'yi koruyayım,tahtası kapanan şirketlerden örnekler vereyim demiş.tam bir iyilik timsali.ben bu arkadaşa güveniyorum.artık akpaz hissedarı olmak istemiyorum.

bba

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. yav İzmirli kağıt zaten dipte zaten gözaltında yani şirketin durumu zaten ortada yani görünen köy klavuz istemez burada şirket düşüyor batıyor demenin hiç bir anlamı yok bu kağıdın riskinin ne olduğunu biliyor ve ona göre elinde tutuyor...burada yazılan çizilenler ise bundan sonra olacakların sadece olumlu olabileceği ile alakalı ki bunu 1-2 kişi değil artık herkes söylüyor senin haricinde..kaldıki diyelim sen haklısın biri bizi yönlendiriyor kasıtlı olarak e peki yönlenen kağıdın durumunu zaten göz altında olduğunu bilmiyor mu borçların yapılandırıldığını batacak batırılacak olsa zaten çoktan batacağını bilmiyor mu? biliyor zaten o yüzden kağıdı batsada buradan satsamda aynı deyip tutuyoruz tutmaya devam ediyoruz gün geçtikçe burada okuduğumuz oluşabilecek olumlu olumsuz haberlere açığız olur çıkarsa ne güzel çıkmazsa zaten batana kadar buradayız demişiz yani sen rahat ol kordon da bizimiçinde gez orada hava alırsın buradan da havayı alırsın.

3. Ertem bey cezaniz bittiyse bir genel degerlendirme yol haritası cizer misiniz..

4. Seddülbahir hocam size sorum vardı araştırma yaparken şu bilgiye denk geldim açıklama yaparsanız sevinirim...

Sermaye piyasası mevzuatında sermaye azaltımı pay tebliğinin 2. Maddesinin 1.firkasinin d bendinde sermaye azaltımı işlemleri tebliğ kapsamına alınmış ve sermaye azaltımı islemi için kurula başvuru zorunluluğu getirmis Tebliğde Sermaye azaltılması ile ilgili Tebliğin 19. Maddesinde düzenleme yapılmıştır.

Payları borsada nominal değerinin altında işlem gören ortaklıklar bilanço açığının kapatılması amacıyla sermaye azaltımı yapabilirler. Buna göre payları borsada nominal değerin altında ( 1 TL ) işlem gören ortaklıklar sermaye azaltımı yapamazlar....

Usta yukardaki cümleden 2 sonuç çıkarıyorum. Şu an 37 kuruş 1 lira altında ya hisse 1 liraya çıkartılacak

Ya da şu anki pd değeri = 1 onu mu kastediyorlar???

Ilk anladığım 1 liraya çıkması gerekiyor. Sizin yaptığınız hesaplama ile yukardaki kural tutmuyor ya da farklı bir mevzuat var bilmiyorum...

5. Ümit hocam,ilgili pay tebliği:

Fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltımı
    MADDE 19-(1) Payları borsada nominal değerinin altında işlem gören ortaklıklar bilanço açığının kapatılması amacıyla sermaye azaltımı yapabilir. Yapılacak sermaye azaltımı ile münhasıran bilanço açığı kapatılır. Sermaye azaltımına konu tutarın, yapılacak sermaye azaltımı sonrasında hesaplanacak payların düzeltilmiş borsa fiyatının payların nominal değerinin yüzde yirmisini aşmayacak şekilde belirlenmesi zorunludur. Bu hususa uyulmadan yapılacak başvurular Kurulca işleme alınmaz.

1TL'nin altında işlem görenler bu amaçla yapabiliyorlar.
    Nûn

6.  Alıntı Originally Posted by muratz Yazıyı Oku
    Şöyle bir ihtimal daha var... 8.madde ilişkili alacağa faiz işletilmesinden vazgeçildiği ibra edilip buna karşılık sirketin sermayesine denk gelecek kadar hakim oraklar şirkete faizsiz finansman sağlayacak....
    Böyle bir senaryo en iyisidir,sermaye azaltımına gerek kalmaz ama o parayı getirip şu yoklukta Akpaz'a koyarlar mı onu bilmiyorum.

6.madde kapsamında alınacak önlemler doğrultusunda,8.madde haklı bir sebebe dayandırılmış olur.İnşaallah Murat Bey,keşke...
    Nûn

7. 01.03.2017 tarihli bağımsız denetçi görüşünden:

"Şirket'in sermayesi ile kanuni yedek akçeleri toplamının üçte ikisi birikmiş zararlar ve cari dönem zararı sebebiyle karşılıksız kalmış durumdadır".

Türk Ticaret Kanunu'ndan:

TTK 376/2: Son yıllık bilançoya göre, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının üçte ikisinin zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşıldığı takdirde, derhâl toplantıya çağrılan genel kurul, sermayenin üçte biri ile yetinme veya sermayenin tamamlanmasına karar vermediği takdirde şirket kendiliğinden sona erer.
    Nûn

8. O zaman sirketin kendisini feshetme gibi bir ihtimal de söz konusu

Sayfa 334/639 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •