Sayfa 959/1000 İlkİlk ... 459859909949957958959960961969 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 7,665 - 7,672 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Fonları tane hesabı sattığımız için
    İlk aldığınızdan başlar satış miktarını dolduruncaya kadar yenilere doğru tek tek gelir.
    O fonların karları neyse stopajda oradan kesilir.

Kısaca en eski alımlı fonlarınızın karları toplanarak gelir ve bunun üzerinden stopaj hesaplanır.
    çok teşekkür ederim üstadım

2.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    ocak ayında da tramp ekonominizi bitireceğim demişti ve o gün insanlar panik içinde satış yaparken harekete geçen yabancı,, sanırım 89 veya 87 gibi seviyelerden alıma geçip 106'lara kadar yükseltmişlerdi borsayı. Füzelerin civatası gelse ortalık yıkılır diyenler ortalıkta kol geziyordu. isim veriyorum, kıdemliyi falan geçtim de daha önceleri güzel öngörüoleri olan halil reçber dahi bu yıl borsa tarihinde bir ilkin gerçekleşebileceğini ve bu zamana kadar iki defa ard arda düşüşle kapanan bist 100wün bu yıl 91 altında kapanarak iki yıl ard arda düşeceğini söylüyordu. Doların 6 buçuk, faizlerin de yüzde 35 civarı yılı kapacağını ve orta vadeli yatırımcının borsadan uzak durması gerektiğini söylüyordu. O yüzden ne çok karamsar, ne de çok heyecanlı olalım. Bizim ne düşündüğümüz değil, piyasa oyuncuların ne düşündüğünün önemli oldu*unu unutmayalım. Yapmamız gereken iz sürmek. Ancak böyle yaparsak kazanırız.
    Haklısınız
    Ama bu Trump'ın ne yapacağı belli olmuyor.Bir Tweet'le gece yarısı ortalığı karıştırabiliyor.Şimdi kendiside sıkışmış vaziyette.Senatodaki azil sürecinde desteğini kaybetmememk için yine bir saçma hareket yaparmı acaba?
    Aslında Ocak ayı beklentim çok olumluydu ama gene tedirginlik yarattılar.

İzleyip görelim bakalım.
    Fonların yanına böyle stresli ortamlardan beslenen enstrumanlar koymak faydalı olabilir belkide.

3.  Alıntı Originally Posted by burak1987 Yazıyı Oku
    Borsa Ekim ayından beri yükseliyor. Acaba bunu ve noel tatilini bahane edip düzeltme olabilirmi?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    asıl resim ocakta belli olur. çarşambadan sonra yabancılar piyasadan çekilir. Dünya piyasalarına da bakmak lazım abd çin anlaşması olumlu olabilir. Amerikadan şu ankinden sert haberler ve yüksek dozajlı yaptırımlar gelirse sıkıntı olabilir. Size youtube kanalında özellikle hafta sonları dolar ve borsayı ayrı videolarla analiz eden haluk canberk'in kanalına abone olmanızı öneririm. Adam show yapmıyor, ayağı yere basan analizler yapıyor

Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    asıl resim ocakta belli olur. çarşambadan sonra yabancılar piyasadan çekilir. Dünya piyasalarına da bakmak lazım abd çin anlaşması olumlu olabilir. Amerikadan şu ankinden sert haberler ve yüksek dozajlı yaptırımlar gelirse sıkıntı olabilir. Size youtube kanalında özellikle hafta sonları dolar ve borsayı ayrı videolarla analiz eden haluk canberk'in kanalına abone olmanızı öneririm. Adam show yapmıyor, ayağı yere basan analizler yapıyor
    Teşekkürler takip ediyorum Haluk beyi. TCD almak istiyorumda. Borsa şu an bana biraz primli geliyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    üstatlar kafama takılan bir şey var. Stopajlı fonlardan parça parça alıyoruz. Mesela 20'şer liralık 5 parça alımı farklı günlerde yaptık ve en fazla ilk aldığımız kısım kazandı, diğer aldıklarımız da ilk aldığımızdan az olmak üzere farklı farklı pirimlendi. Ben 20 liralık, yani ilk aldığım kadar satış verdim. Rarz edelim ki ilk alışımda yüzde 10, son aldığımda ise yüzde 1 kazandım. Bunun stopajı nasıl kesilir? ilk alışımdaki yüzde 10'dan mı, yoksa son alışımdaki yüzde 1'den mi? Yoksa ortalamadan mı?
    FİFO (first in first out) yani ilk aldıklarınızdan.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

6.  Alıntı Originally Posted by jmk99 Yazıyı Oku
    Sulocan başkasının şeyiyle gerdeğe girilirse dediğin doğru olur.
    Ama bu işin zevki kalmaz sulo.
    O yüzden herkes kendi şeyinden yani yatırımından sorumludur.
    Yazdığım işin esprisi, webster onu anlamıştır.

7.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    birkaç saat forma girmedim, maşallah bayağı yazılmış çizilmiş. Yatırımcı sitresi, aslında önemli ve bu noktada şunu anladım. Banka ve aracı kurumlarda yatırım hesabı açtığımızda likit fon ve mevduat dışında yapacağımız ilk işlemde önümüze şu meşur uygunluk testi çıkacak ve sistem, bu testi tamamlamadan işlem yapmamıza izin vermeyecek. Test sonunda kaç puan alıyorsak ona uygun ürünlere izin verecek. Böylelikle cerento üstadımız gibi dostların maduriyet yaşamalarının önüne geçilebilir. Bir de özellikle risk seviyesi yüksek fonlara girerken çok iyi düşünülüp piyasa konjongtürünün durumu da iyi araştırılacak. Bir de sözüm kimseye değil ama bu tür formlarda uçuk kaçık tahminler paylaşılıyor. Herkes düşüncesini paylaşır ama yatıtımcı olarak bu tür paylaşımlardan ziyade piyasayı belli veriler doğrultısunda aklı başında ve siyasi düşüncelerini falan karıştırmadan analiz eden uzmanları falan dinledikten sonra son kararı kendimiz vereceğiz. Az risk, az kazanç ve az kayıp, çok risk ise çok kazanç veya çok kayıp. Bunları kafamızda oturtmadan bu işlere girersek çok kafamız ağrır.
    sanırım o testi tamamlama '' zorunluluğunuz '' yok ... yani test yapmıyorum yatırımlarımı kendim yapacağım deme lüksüne sahipsiniz... o testi yapmazsanız ilgili kurum banka aracı kurumdan test sonuçlarına gre çıkacak olan yatırım tevsiyelerini falan alamzsınız diye biliyorum... yani testi mutlaka yapma zorunluluğunuz yoktu son hatırladığım... yapmıyorum deyip imzalayabiliyorsunuz... o testin altında öyle bir ibare olması lazım idi.... bi kurcalayın
    Samurayların pirinç tarlalarındaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalıp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardık. Hamza Sütbıyık , rasyonel akla atılan imza. İnsanlığın ebedi mutluluğunun anahtarı olacak olan Mazardium EF87 madeni mucidi. Yaşasın !

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Haklısınız
    Ama bu Trump'ın ne yapacağı belli olmuyor.Bir Tweet'le gece y
    arısı ortalığı karıştırabiliyor.Şimdi kendiside sıkışmış vaziyette.Senatodaki azil sürecinde desteğini kaybetmememk için yine bir saçma hareket yaparmı acaba?
    Aslında Ocak ayı beklentim çok olumluydu ama gene tedirginlik yarattılar.

İzleyip görelim bakalım.
    Fonların yanına böyle stresli ortamlardan beslenen enstrumanlar koymak faydalı olabilir belkide.
    aslında biraz dolar ve altın alayım diyorum ama banka makasları öldürüyor. Foreks moreks te anlamıyorum zaten...

Sayfa 959/1000 İlkİlk ... 459859909949957958959960961969 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •